Troškinti rauginti kopūstai su mėsa
Visiems rekomenduoju pasigaminti troškintus raugintus kopūstus su mėsa! Rezultatas yra tiesiog sveikas patiekalas – maistingas, sultingas, nepaprastai skanus! Tai patiks visiems gero ir skanaus maisto mėgėjams! Kas nemėgsta valgyti troškintų raugintų kopūstų su mėsa? Manau, kad šis patiekalas patiks visiems be išimties! Skanus ir labai sultingas, visada bus puikus priedas prie bet kokio garnyro – ar tai būtų košė, bulvės ar makaronai! Rekomenduoju gaminti arba visiškai iš raugintų kopūstų, arba iš dalies raugintų kopūstų ir iš dalies šviežių kopūstų – švieži kopūstai užtruks ilgiau, bet rezultatas bus subtilesnio skonio patiekalas. Išbandykite patys!
Paskirtis: Vakarienės receptaiReceptai pagal ingredientus: # Daržovės / # MėsaReklamaIngredientai:
- Kiauliena – 600 g;
- Bulvės – 6-7 vnt.;
- Kopūstai – 500 g;
- Didelė morka – 1 vnt.;
- Svogūnai – 1-2 vnt.;
- Augalinis aliejus – pagal skonį;
- Druska – pagal skonį;
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
- Pomidorų pasta – 2 v.š.;
- Vanduo – 200 ml;
- Lauro lapai – 2 vnt.
- Mėsą ir bulves supjaustykite dideliais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite kopūstą. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Susmulkinkite svogūną.
- Puode įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Kepkite kiaulieną ant stiprios ugnies apie 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
- Sudėkite bulves ir dar pakepkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Galite pridėti kitų prieskonių. Nuimkite nuo viryklės ir sudėkite į puodą.
- Keptuvėje įkaitinkite daugiau aliejaus. Ant stiprios ugnies porą minučių pakepinkite svogūną, suberkite morkas ir dar kelias minutes pakepinkite.
- Sumeskite kopūstą į keptuvę. Maišydami pakepinkite apie 5 minutes.
- Įpilkite pomidorų pastos ir vandens, gerai išmaišykite. Kai skystis pradės virti, keptuvės turinį perkelkite į puodą.
- Viską išmaišykite. Įdėkite lauro lapą. Troškinkite uždengę ant vidutinės ugnies apie pusvalandį ar šiek tiek trumpiau.

Troškinti kopūstai su mėsa ir bulvėmis
Troškinti kopūstai su mėsa ir bulvėmis yra ko gero tradicinis Lietuvos patiekalas, kuris gali būti paruoštas įvairiais būdais. Patiekalas iš kiaulienos ir paprasčiausių daržovių gausis labai kvapnus ir skanus.

SEGEBUTĖS UŽRAŠAI
Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys, nauji kulinariniai bandymai. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.
Šviežių kopūstų troškinys
Dar vienas senoviškas lietuviškas tetos Halinos receptas. Šį kartą be raugintų kopūstų, o tik su šviežiais, arba "saldžiais", kaip juos vadina teta. Matavimai apytikriai, kadangi teta viską daro iš akies ir man neleido nieko išmatuoti.
Troškinti kopūstai gali būti pateikiami kaip garnyras šalia kiaulienos kepsnių, kepto kumpio, avienos patiekalų, maltinukų, dešrelių ir kt. Man asmeniškai skaniau be grietinės, majonezo ir patražolių, mano vyrui patinka su grietine, o mano vaikams išvis nepatinka troškinti kopūstai - tokia mūsų teisybė. Ingredientų aprašyme nekeičiau, nes toks yra tetos receptas.
Išeiga 4 porcijos arba 6-8 garnyrai. Jums prireiks didelės ir gilios keptuvės su ją atitinkančiu dangčiu, didelio grūstuvo.
Labels: kopūstas, Lietuva, vegetarams31 komentaras:
matau, kad lyg Kielecki majoneza naudoji? :) man jis labai skanus deti i morku - censaku misraine Atsakyti Panaikinti
SUPER SKANUS RECEPTAS 👌👌👌SIANDIEN ISBANDYTAS IR 100% UZTVIRTINTAS😉😉😉 PanaikintiJo, naudojau Kielecki majonezą. Man jis neskanus, bet vyras nupirko, sąžinė neleidžia išmesti, reikia sunaudoti. Atsakyti Panaikinti
Anonimiškas 5/20/2011Visai patiko :) tik jei sultinį pilat, patarčiau išvis iš pradžių į kopūstus nedėt druskos, nes man truputi per sūru buvo :) bet su juoda duona gerai sulindo :) Atsakyti Panaikinti

Raugintų kopūstų troškinys: nuo lietuviško iki vokiško. 4 gardūs receptai
Jeigu nemėgstate šviežių raugintų kopūstų, drąsiai galite išmėginti vieną iš šių patiekalų: raugintų kopūstų troškinys, rauginti kopūstai su dešrelėm, troškinti rauginti kopūstai su mėsa. Jie bus lygiai tiek pat vertingi kaip paprastos raugintų kopūstų salotos. Na, gal tik išliks mažiau vitamino C, tačiau troškinti rauginti kopūstai bus lengviau virškinami nei neapdoroti.

