pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Brokolių Padažas: Lengvi Receptai Jūsų Virtuvei

Brokolių padažas - tai puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į savo mitybą ir paįvairinti kasdienius patiekalus. Šis universalus padažas tinka tiek prie makaronų, tiek kaip garnyras prie mėsos, o jo paruošimas yra itin paprastas. Pateikiame keletą receptų, kurie padės jums atrasti brokolių padažo teikiamus privalumus.

Brokolių Padažas su Grietinėle

Šis receptas yra greitas ir paprastas, puikiai tinkantis tiems, kurie nori skanaus ir maistingo patiekalo be didelių pastangų.

Ingredientai:

  • 400 gramų brokolių
  • 200 mililitrų grietinėlės
  • 1 arbatinis šaukštelis miltų
  • 3 žiupsneliai prieskonių
  • 1 vienetas svogūno

Gaminimo Eiga:

  1. Brokolius supjaustome ir paverdame vandenyje apie 3 minutes.
  2. Svogūną supjaustome ir apkepiname.
  3. Kai svogūnas suminkštės, į keptuvę sudedame brokolius, beriame prieskonius, miltus, sumaišome.
  4. Pilame grietinėlę.
  5. Uždengiame dangčiu ir troškiname kelias minutes.

Puikiai tinka garnyrui prie mėsos patiekalų.

Keptų Brokolių Padažas

Šis padažas pasižymi intensyvesniu skoniu dėl keptų brokolių, kurie suteikia jam saldumo ir karamelizacijos.

Ingredientai:

  • Brokoliai (žiedynai ir stiebai)
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • Pipirai

Padažui:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. citrinų sulčių
  • 2 valg. š. vandens
  • 1 valg. š. tahini (sezamų pasta)
  • 1 arb. š. medaus
  • 3 valg. š. maistinių mielių dribsnių
  • 0,5 arbat. š. česnako miltelių

Gaminimo Eiga:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 240 °C temperatūros. Įsitikinti, kad brokoliai visiškai sausi prieš kepant. Nupjauti pagrindą, nulupti kietą išorinio sluoksnio dalį nuo kotelio apačios ir supjaustyti kotą ilgomis lazdelėmis arba kąsnio dydžio gabaliukais.
  2. Brokolių žiedynus ir stiebų gabaliukus sudėti į kepimo skardą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska ir pipirais.
  3. Kepti orkaitės viršutinėje lentynoje 15 min.
  4. Tuo tarpu nedideliame dubenėlyje sumaišyti padažo ingredientus.
  5. Iškepusius brokolius apšlakstyti paruoštu padažu ir pabarstyti sėklomis prieš patiekiant.

Padažas su brokoliais puikiai tiks makaronams ar mažiems virtinukams tortellini, tortelloni.

Brokolių Pesto Padažas

Brokolių pagrindu pagamintas pesto padažas yra šiek tiek neįprastas, bet skanus dėl atpažįstamų parmezano, baziliko, česnako ir citrinos natų.

Ingredientai:

  • Brokolių žiedynai
  • Baziliko lapeliai
  • Alyvuogių aliejus
  • Parmezano sūris
  • Citrinos sultys ir žievelė
  • Česnakas
  • Druska
  • Pipirai

Gaminimo Eiga:

  1. Brokolių žiedynus 30 sekundžių panardinkite į verdantį vandenį, tada perkelkite į dubenį su šaltu vandeniu ir ledukais. Kai atvės, išimkite į sietelį ir nusausinkite.
  2. Iš citrinos išspauskite 2 valgomuosius šaukštus sulčių. Smulkia tarka pritarkuokite 1 arbatinį šaukštelį žievelės.
  3. Sudėkite į smulkintuvą brokolius, bazilikų lapelius, alyvuogių aliejų, parmezano sūrį, citrinų sultis bei žievelę ir česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Sumalkite viską iki beveik vientisos masės.

Tortellini su Brokolių Padažu

Šis patiekalas yra puikus būdas panaudoti brokolių padažą ir sukurti sotų bei skanų patiekalą.

Ingredientai:

  • Tortellini (virtinukai)
  • Brokolių žiedynai
  • Svogūnas
  • Česnakas
  • Paprikos dribsniai
  • Druska
  • Maltas muskato riešutas
  • Grietinėlė (arba vanduo)
  • Parmezano sūris
  • Sviestas

Gaminimo Eiga:

  1. Brokolį suskirstykite žiedynais, jei jie labai stambūs, susmulkinkite iki mažų šakelių.
  2. Dideliame puode užvirinkite pasūdyto vandenį ir sumeskite brokolių žiedynus - apvirkite juos apie 4 min., o tada nukoškite ir greitai perpilkite labai šaltu vandeniu.
  3. Keptuvėje išlydykite sviestą ir suberkite smulkiai sukapotą svogūną, ant vidutinio karščio pakepinkite svogūną, kol suminkštės, tada įspauskite česnaką, suberkite paprikos dribsnius, berkite žiupsnelį druskos ir maltą muskato riešutą, išmaišykite ir supilkite grietinėlę (arba vandenį). Pavirkite 2-3 min.
  4. Į keptuvę berkite išvirtus ir nukoštus tortellini, brokolius, dalį parmezano sūrio ir gerai išmaišykite, kad viskas pasidengtų padažu.

Šie receptai yra tik pradžia - eksperimentuokite su prieskoniais ir ingredientais, kad sukurtumėte savo unikalų brokolių padažo variantą. Skanaus!