Ingredientai:
- Kiauliena – 600 g;
- Bulvės – 6-7 vnt.;
- Kopūstai – 500 g;
- Didelė morka – 1 vnt.;
- Svogūnai – 1-2 vnt.;
- Augalinis aliejus – pagal skonį;
- Druska – pagal skonį;
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
- Pomidorų pasta – 2 v.š.;
- Vanduo – 200 ml;
- Lauro lapai – 2 vnt.
- Mėsą ir bulves supjaustykite dideliais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite kopūstą. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Susmulkinkite svogūną.
- Puode įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Kepkite kiaulieną ant stiprios ugnies apie 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
- Sudėkite bulves ir dar pakepkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Galite pridėti kitų prieskonių. Nuimkite nuo viryklės ir sudėkite į puodą.
- Keptuvėje įkaitinkite daugiau aliejaus. Ant stiprios ugnies porą minučių pakepinkite svogūną, suberkite morkas ir dar kelias minutes pakepinkite.
- Sumeskite kopūstą į keptuvę. Maišydami pakepinkite apie 5 minutes.
- Įpilkite pomidorų pastos ir vandens, gerai išmaišykite. Kai skystis pradės virti, keptuvės turinį perkelkite į puodą.
- Viską išmaišykite. Įdėkite lauro lapą. Troškinkite uždengę ant vidutinės ugnies apie pusvalandį ar šiek tiek trumpiau.
SEGEBUTĖS UŽRAŠAI
Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys, nauji kulinariniai bandymai. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.
Šviežių kopūstų troškinys
Dar vienas senoviškas lietuviškas tetos Halinos receptas. Šį kartą be raugintų kopūstų, o tik su šviežiais, arba "saldžiais", kaip juos vadina teta. Matavimai apytikriai, kadangi teta viską daro iš akies ir man neleido nieko išmatuoti.
Troškinti kopūstai gali būti pateikiami kaip garnyras šalia kiaulienos kepsnių, kepto kumpio, avienos patiekalų, maltinukų, dešrelių ir kt. Man asmeniškai skaniau be grietinės, majonezo ir patražolių, mano vyrui patinka su grietine, o mano vaikams išvis nepatinka troškinti kopūstai - tokia mūsų teisybė. Ingredientų aprašyme nekeičiau, nes toks yra tetos receptas.
Išeiga 4 porcijos arba 6-8 garnyrai. Jums prireiks didelės ir gilios keptuvės su ją atitinkančiu dangčiu, didelio grūstuvo.
Labels: kopūstas, Lietuva, vegetarams31 komentaras:
matau, kad lyg Kielecki majoneza naudoji? :) man jis labai skanus deti i morku - censaku misraine Atsakyti Panaikinti
SUPER SKANUS RECEPTAS 👌👌👌SIANDIEN ISBANDYTAS IR 100% UZTVIRTINTAS😉😉😉 PanaikintiJo, naudojau Kielecki majonezą. Man jis neskanus, bet vyras nupirko, sąžinė neleidžia išmesti, reikia sunaudoti. Atsakyti Panaikinti
Anonimiškas 5/20/2011Visai patiko :) tik jei sultinį pilat, patarčiau išvis iš pradžių į kopūstus nedėt druskos, nes man truputi per sūru buvo :) bet su juoda duona gerai sulindo :) Atsakyti Panaikinti

Reikalingi ingredientai:
Mėsa300 gramų (krūtininė)Rauginti kopūstai500 gramųSvogūnai3 vntPrieskoniai, augalinis aliejuspagal skonįReklamaGaminimo eiga
1. Krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite.2. Keptuvėje su aukšta sienele įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite mėsą. Kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.
Reklama3. Suberkite susmulkintą svogūną ir toliau kepkite ant vidutinės ugnies.4. Nuo kopūstų nupilkite sūrimą, tačiau neišpilkite, jo gali prireikti.Reklama5. Sudėkite kopūstą prie mėsos. Suberkite aromatinius prieskonius, švelniai išmaišykite. Palikti porą valandų troškintis ant silpnos ugnies.
6. Norėdami ryškesnės spalvos, galite įdėti pomidorų pastos. Jei kopūstas tampa per sausas, užpilkite šiek tiek sūrymu. Gero apetito!
Troškinti kopūstai su mėsa ir bulvėmis
Troškinti kopūstai su mėsa ir bulvėmis yra ko gero tradicinis Lietuvos patiekalas, kuris gali būti paruoštas įvairiais būdais. Patiekalas iš kiaulienos ir paprasčiausių daržovių gausis labai kvapnus ir skanus.