pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip pagaminti skaniausius mėsos kukulius

Sveiki mėsos kukuliai

Sveiki mėsos kukuliai – tikras išsigelbėjimas, kai nėra laiko ar noro gaminti. Šie vištienos kukuliai ne tik pasižymi sveikesne sudėtimi, bet ir yra pagaminami vos per 30 minučių, o atšildyti išlieka tokie pat skanūs.

Visiems pasitaiko dienų, kai neturime laiko ar noro kažką gaminti. Tokiu atveju sveiki mėsos kukuliai gali tapti tikru išsigelbėjimu!

Šie vištienos kukuliai pasižymi ne tik sveikesne sudėtimi, bet ir greitesniu paruošimu nei įprasti naminiai kotletai. Be to, atšildyti jie išlieka tokie pat skanūs kaip ir šviežiai pagaminti.

Jau daugybę metų visada šaldiklyje turiu sveikų mėsos kukulių, todėl seniai pamiršau nemaistingus ir nesočius šaldytus pusgaminius.

Mėsos kukulių sriuba

(1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertintiLoading.By Renata – Kiekis: 8 asmenimsGaminimo laikas: 45 min.

Pirma, pasiruoškite veršienos kukulius. Smulkintą veršieną sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais ir visais prieskoniais. Suformuokite nedidelius vienodo dydžio kukulius, kad jie būtų vienodi, smulkintą mėsą dalinkite šaukštu. Paruoštus kukulius suguldykite skardoje ant kepimo popieriaus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol apskrus.

Per tą laiką puode, kuriame virsite sriubą, ant alyvuogiu aliejaus pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną su česnakais, stambiau pjaustytus salierus ir morkas, kai daržovės lengvai apkeps, supilkite konservuotus pomidorus, berkite raudonėlius, druską, cukrų ir pipirus, užvirkite ir supilkite sultinį. Kai sultinys užvirs į jį suleiskite orkaitėje apkeptus veršienos kukulius, sumažinkite ugnį ir virkite sriubą apie 15 minučių.

Išvirusią sriubą nukelkite nuo ugnies, gausiai apibarstykite kapotomis petražolėmis, pilkite į lėkštes ir patiekite apibarstę tarkuotu kietuoju sūriu.

Kaip pagaminti mėsos kukulius?

Iš anksto įjunkite orkaitę, pasirenkant iš viršaus ir apačios režimą, ir palikite ją kaitintis iki 200°C temperatūros. Ištrauktą skardą padenkite kepimo popieriumi arba folija, užpurškite arba apšlakstykite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir palikite netoli savęs. Tuomet, kol orkaitė kaitinasi, atlikite 1–2 žingsnius.

2 žingsnis. Švariomis rankomis tešlą gerai išminkykite.

3 žingsnis. Formuokite kukulius, kol sunaudosite visą tešlą (apie 30 gramų svorio, jeigu mažesnius ir apie 40 gramų, jei didesnius).

Jeigu tešla labai limpa prie rankų, prieš pradedant formuoti mėsos kukulius, sudrėkinkite rankas.

4 žingsnis. Perkelkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25–30 minučių, kol mėsos kukuliai pilnai sutvirtės ir gerai apskrus.

Mėsos kukulius patiekite dviem žmonėms, o likusias dvi (arba visas keturias) porcijas pasidėkite į šaldytuvą arba šaldiklį.

Šių mėsos kukulių vienoje porcijoje yra 22 gramai baltymų, 18 gramų riebalų, 11 gramų angliavandenių ir vos 300 kalorijų, todėl jie puikiai tinka laikantis mitybos plano, protarpinio badavimo ar metant svorį.

Kodėl šis mėsos kukulių receptas?

  • Sveikesnė sudėtis. Naminiai kotletai paprastai gaminami su didžiuliu kiekiu maltų džiūvėsėlių ar sutrupinto batono. Deja, šie angliavandeniai pasižymi mažu maistingumu ir dideliu kaloringumu. Todėl šiame recepte jie pakeičiami panko džiūvesėliais, kurie atlieka tą pačią tešlos „surišimo“ funkciją, tačiau tam jų užtenka žymiai mažiau. Be to, šiuose kotletukuose vietoje kiaulienos ir jautienos naudojamas vištienos faršas, kuris turi ženkliai mažesnį kiekį sočiųjų riebalų ir kalorijų. Galiausiai, mėsos kukuliai kepami su kur kas sveikesniu šaltai spaustu alyvuogių aliejumi, o ne rafinuotais saulėgrąžų ir rapsų aliejais, ir į juos nededama nė kiek sviesto ar grietinės.
  • Mažai kalorijų. Kaip ką tik aptarėme, įprastuose kotletuose gausu kalorijų dėl didžiulio džiūvėsėlių ar batono kiekio ir riebios mėsos bei sviesto arba grietinelės naudojimo. Tuo metu šie vištienos kotletai yra gerokai liesesni – vienoje porcijoje tėra vos 300 kalorijų.
  • Dar sočiau. Nors vištienos faršas sumažina kaloringumą, jis suteikia dar daugiau baltymų, kurie padeda mėsos kukuliams tapti dar sotesniu valgiu.
  • Greitai paruošiami. Pagaminti naminius kotletus dažniausiai užtrunka bent 40 minučių, o sveikesnį jų variantą vien iš daržovių – virš valandos. Tuo tarpu šie sveiki vištienos kotletai paruošiami vos per 30 minučių ar net trumpiau.
  • Skanu atšildyti. Retai atšildytas maistas išlieka toks pat skanus kaip šviežias. Tačiau bene didžiausias šių mėsos kukulių privalumas yra tai, kad jie net ir užšaldyti išlaiko savo skonį. Todėl bet kada juos ištraukę iš šaldiklio ir atšildę galėsite mėgautis tokiu pat skaniu patiekalu kaip ir iš šviežiai paruoštų kukulių. Negana to, jie puikiai dera su daugeliu valgių: bulvių koše, makaronais, sriubomis ir dar daugiau!

Pridėkite kvapnių prieskonių

Gerai parinkus pagrindinius ingredientus, metas vegetariškus mėsos kukulius pagardinti skonių simfonija. Pradėkite nuo aromatingų prieskonių, pavyzdžiui, rūkytos paprikos, kmynų ir kalendros. Šie prieskoniai suteikia gilumo ir švelnaus dūmo skonio. Šviežios žolelės, pavyzdžiui, petražolės ir bazilikai, suteiks patiekalui gyvybingo šviežumo. Jas smulkiai supjaustykite, kad tolygiai pasiskirstytų.

Įmaišykite česnaką ir svogūną, kad gautumėte tvirtą pagrindą. Pasirinkite smulkintą česnaką ir smulkiai pjaustytą svogūną, pakepintą iki auksinės spalvos, kad atsiskleistų jų natūralus saldumas ir sustiprėtų aromatinės savybės. Nepamirškite žiupsnelio druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų, kad subalansuotumėte ir sustiprintumėte skonį.

Apsvarstykite galimybę įpilti šlakelį sojų padažo arba tamari, kad skonis būtų sodrus. Šlakelis balzaminio acto arba išspaustos citrinos sultys gali suteikti puikų, pikantišką atspalvį. Jei mėgstate aštrumą, aštrumo suteiks pabarstyti raudonųjų pipirų dribsniai arba truputis kajeno pipirų.