Blynai su obuoliais - vienas jaukiausių ir aromatingiausių desertų, kuriame puikiai dera paruošimo paprastumas ir skanus skonis. Pagrindinis blynų ingredientas - švieži obuoliai, suteikiantys tešlai purumo ir lengvo rūgštumo. Paprasti, jaukūs, purūs lyg debesėliai ir tikrai patys skaniausi mieliniai blynai - sklindžiai su obuoliais!
Blynai su obuoliais: ingredientai ir paruošimas
Patarimas: obuolių į tešlą galite ir nedėti, tačiau jie blynams suteiks ypatingo drėgnumo.
Mieliniai blynai su obuoliais
Šiltame piene ištirpinkite mieles ir cukrų, palaukite 5-10 min. iki kol aktyvuosis mielės, turėtų pasklisti mielėms būdingas kvapas, pienas turėtų lengvai suputoti. Pieną pašildykite, bet neužvirinkite. Pienas turi būti tokios temperatūros, kad galėtumėte į jį lengvai įkišti pirštą. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite, palikite 20-30 min. šiltoje vietoje, kad tešla truputį pakiltų. Jeigu namuose šaltoka, tešlą palaikykite ilgiau, apie valandą.
Blynus kepkite įkaitintoje, aliejuje pateptoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Greiti blynai su obuoliais
Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite kefyrą, suberkite vanilinį ir įprastą cukrų, druską, viską gerai išmaišykite. Tada į mišinį supilkite miltus ir soda, užminkykite tirštą, vienalytę tešlą. Į tešlą sudėkite obuolius ir išmaišykite.
Gautus blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
Karamelizuoti obuoliai blynams
Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Suberkite į keptuvę ir kepkite apie 2 minutes. Keptuvėje ant nedidelės ugnies išlydykite sviestą, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps ir pradės karamelizuotis. Įberkite cinamono, supilkite apelsinų sultis ir maišydami kaitinkite, kol obuolių padažas sutirštės.
Dėkite šaukštą įdaro ant blynelio krašto ir užlenkite.
Prancūziški blyneliai su obuoliais
Obuolius nulupkite, išskuobkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Sumaišykite su cukrumi ir cinamonu. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir pakaitinkite apie 3-5 min., kartais pamaišydami, kol obuoliai suminkštės, bet nepraras savo formos. Ant prancūziško blynelio krašto dėkite šaukštą obuolių įdaro. Kampus užlenkite taip, kad įdaras liktų viduje, ir likusį blynelį susukite. Paruoštus blynelius apšlakstykite auksaspalviu sirupu ir nedelsiant patiekite.
Varškės blynai su obuoliais
Šiandien pamiršti varškės blynelių su obuoliais jau neturiu šansų, nes, bent kartą per mėnesį, man juos primena ne vienas, o trys piliečiai. Nežinau ar kada minėjau, kad esu pakankamai abejinga saldiems patiekalams, bet šie blyneliai ir mane yra užkariavę. Taigi, labai raginu išbandyti šį paprastą ir ypatingai skanų receptą per artimiausius savaitgalio pusryčius ar vakarienę.
Patarimų šį kartą vos keli: obuolius blyneliams rinkitės kietesnius (galite naudoti ir rūgštesnius) ir kepkite juos lėtai, ant vidutinės mažos ugnies. Varškės blynus su obuoliais tiekite su savo mėgstama uogiene, klevų sirupu, grietine ar kitais priedais.
Blynų įdaras su obuoliais ir aguonomis
Užmaišykite blynų masę iš tam skirtų produktų. Jei turite mikserį - pradėkite nuo kiaušinių su cukrumi, tada pilkite truputį pieno, miltų, vandens, pieno, miltų ir vėl vandens. Pabaigoje suberkite aguonas (aš aguonas užpilu verdančiu vandeniu ir palaikau 2 val.).
Paruoškite blynų įdarą: orkaitėje ar konvekcinėje krosnelėje iškepkite obuolius ir palaukite, kol jie praauš. Nuo keptų obuolių nuimkite odelę ir nugramdykite iškepusio obuolio tyrę. Į tyrę įdėkite cukraus ir citrinos. Ją gerai išmaišykite. Pasigaminote blynų įdarą.
Žinoma, įdarą galima pasiruošti tokį, kokį mėgsta jūsų šeima, tik jis turi būti tirštas.
Blynai su keptais obuoliais
Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Supilkite pieną ir išmaišykite.
Obuolius nuplaukite trindami šepetėliu, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite didokomis skiltelėmis. Jas iš karto apšlakstykite citrinos sultimis, kad neruduotų. Pabarstykite milteliniu cukrumi ir cinamonu. Skilteles iškepkite įkaitintame svieste kiekvieną atskirai apversdami.
Blynus sulankstytkite ir patiekite su keptomis obuolių skiltelėmis ir natūraliu jogurtu ar grietine.
Orkaitėje keptas blynas su obuoliais
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nestorais griežinėliais. Dubenyje sumaišykite valgomąjį šaukštą cukraus, maltą cinamoną, imbierą, muskatą ir citrinų sultis. Sudėkite obuolio skilteles į dubenį ir išmaišykite, kad jos visos pasidengtų cukrumi ir prieskoniais. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kepimo indą (16 cm skersmens). Dėkite kepimo indą į orkaitę ir pakaitinkite kelias minutes, kol sviestas ištirps. Išimkite kepimo indą su ištirpusiu sviestu iš orkaitės. Ant dugno tolygiai užberkite rudąjį cukrų, ant jo paskleiskite obuolių skilteles. Dėkite kepimo indą atgal į orkaitę. Paruoškite blyno tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius, pieną ir vanilės ekstraktą. Į šį plakinį suberkite miltų mišinį ir gerai sumaišykite. Išimkite kepimo indą iš orkaitės ir ant apkepusių skiltelių užpilkite paruoštą tešlą. Pašaukite atgal į orkaitę ir apie 20-25 min. kepkite, kol blynas gražiai apskrus ir iškeps.
Blyną tiekite tik išimtą iš orkaitės, šiltą, su kepimo indu. Prieš tiekdami, blyną pagardinkite priedais: apibarstykite milteliniu cukrumi, uždėkite porą kaušelių ledų, apipilkite juos keliais šaukštais klevų sirupo ir apibarstykite saujele mėgstamų riešutų.
Ingredientų lentelė
Ingredientas | Kiekis |
---|---|
Obuoliai | 1-5 vnt. |
Kiaušiniai | 1-4 vnt. |
Cukrus | 3 arbat. š. - 7 valg. š. |
Miltai | Pagal poreikį |
Aliejus | 2-5 valg. š. |
Cinamonas | 1/2 arbat. š. - 1 arbat. š. |