pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Masažinis aliejus: aistra ir nauda odai bei plaukams

Aistra Kazlauskienė - chemikė, parfumerijos ir eterinių aliejų gamybos bei panaudojimo specialistė, kosmetikos gamybos lektorė. Aromaterapija ir natūralios kilmės, iš gamtos išgauti kvapai ją lydi jau daugiau kaip 15 metų. Šiuo metu ji specializuojasi eterinių aliejų gamyboje (augalų distiliavimas), veda natūralios kosmetikos bei žvakių gamybos užsiėmimus, kvepalų erdvėms bei odai gamybos pamokas, moko augalų distiliavimo meno (hidrolatų bei eterinių aliejų gamybos), mineralinės dekoratyvinės kosmetikos gamybos.

Dėl unikalios cheminės struktūros, panašios į sebumo, simondsijų aliejus teikia daug naudos odai ir plaukams. Simondsijų aliejus tapo populiariu daugelio odos ir plaukų priežiūros priemonių ingredientu.

Pagrindinės simondsijų aliejaus naudos

Žinomas dėl savo drėkinamųjų ir maitinamųjų savybių, jojobos aliejus suteikia daug naudos, kai naudojamas odai ir plaukams. Jis skatina jaunatviškesnę, švytinčią veido odą ir kartu ramina įprastus odos negalavimus. Jojobos aliejus taip pat stiprina plaukų sveikatą, nes jame yra svarbiausių vitaminų ir mineralų.

Drėkina sausą odą

Vienas iš svarbiausių simondsijų aliejaus privalumų yra jo gebėjimas giliai drėkinti sausą odą. Simondsijų aliejus unikalus tuo, kad jo molekulinė struktūra labai panaši į natūralų mūsų odos gaminamą sebumą. Keliuose tyrimuose nustatyta, kad simondsijų aliejus veiksmingai mažina sausos odos simptomus, tokius kaip pleiskanojimas, niežėjimas ir šiurkštumas. Naudojant simondsijų aliejų galima atkurti apsauginį odos lipidų barjerą ir užkirsti kelią drėgmės praradimui.

Poveikis prieš senėjimą

Simondsijų aliejuje gausu antioksidantų, pavyzdžiui, vitamino E ir B komplekso vitaminų, kurie kovoja su laisvųjų radikalų daroma žala. Jame taip pat yra cinko, seleno, vario ir chromo, kurie skatina kolageno sintezę. Reguliariai naudojant simondsijų aliejų galima sumažinti smulkių linijų ir raukšlių atsiradimą. Jis padeda pagerinti odos elastingumą, kad oda atrodytų stangresnė ir jaunatviškesnė.

Aknės gydymas

Nors aliejai, kuriuose yra daug oleino rūgšties, gali užkimšti poras, jojobos aliejus daugumai žmonių nėra komedogeniškas. Simondsijų aliejus pasižymi antimikrobinėmis savybėmis, kurios padeda kovoti su bakterijomis ir uždegimu, sukeliančiu spuogų atsiradimą. Simondsijų aliejus taip pat naudingas gydant esamas spuogų dėmeles. Jis ramina sudirgimą ir paraudimą. Sudėtyje esantys vitaminas E ir B grupės vitaminai atkuria ir apsaugo nuo aknės sukeltos laisvųjų radikalų žalos.

Odos būklės raminimas

Dėl priešuždegiminio jojobos aliejaus poveikio jis naudingas sergant įvairiomis odos ligomis, pavyzdžiui, egzema, rožine ir psoriaze, kurioms būdinga sudirgusi, uždegiminė oda. Simondsijų aliejus taip pat gali pagreitinti žaizdų gijimą. Tyrimo metu nustatyta, kad naudojant simondsijų aliejų odos pažeidimai gyja greičiau, palyginti su kontroline grupe.

Natūralus makiažo valiklis

Dėl savo tekstūros ir giminingumo riebalams simondsijų aliejus švelniai tirpdo makiažą, net vandeniui atsparias priemones. Jis suskaido kosmetikos priemonėse esančius vaškus ir aliejus ir nuvalo juos nedirgindamas akių. Jojobos aliejų galima naudoti atskirai kaip makiažo valiklį arba kartu su kastiliniu muilu kaip natūralų valiklį. Jis švariai nuplauna nepalikdamas riebių likučių.

Plaukų drėkinimas

Naudojant simondsijų aliejų į plaukus patenka drėgmės, vitaminų, mineralų ir riebalų rūgščių, kurie gerina plaukų būklę. Jis padeda sutramdyti garbanas, suteikia blizgesio ir apsaugo nuo lūžinėjimo. Simondsijų aliejų galite naudoti kaip serumą, užlašinę kelis lašus ant drėgnų plaukų po dušo.

Eterinių aliejų nešiklis

Simondsijų aliejus yra neutralaus kvapo ir stabilios struktūros, todėl puikiai tinka eteriniams aliejams odai ir plaukams skiesti. Tai padeda kontroliuoti stiprių eterinių aliejų koncentraciją ir pagerinti jų įsisavinimą. Niekada nenaudokite neskiestų eterinių aliejų tiesiai ant odos. Kad išvengtumėte sudirginimo, visada pirmiausia sumaišykite su nešikliu, pavyzdžiui, simondsijų aliejumi.

Simondsijų aliejus spuogams ir randams gydyti

Dėl savo gebėjimo drėkinti odą neužkemšant porų simondsijų aliejus dažnai reklamuojamas kaip veiksminga natūrali priemonė spuoguotai odai gydyti. Tačiau ar simondsijų aliejus iš tiesų padeda gydyti spuogus ir užkirsti jiems kelią? Ar laikui bėgant gali išnykti randai po spuogų?

Simondsijų aliejaus apžvalga

Simondsijų aliejus gaunamas iš simondsijų - dykumos krūmo, kurio gimtinė yra šiaurės Meksikoje, pietų Arizonoje ir Kalifornijoje - sėklų. Šis aliejus unikalus tuo, kad chemiškai panašus į mūsų odos natūraliai gaminamą sebumą. Simondsijų aliejuje yra vitamino E, B grupės vitaminų, cinko, vario, seleno, chromo ir kitų maistinių medžiagų. Jis pasižymi antimikrobinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis. Simondsijų aliejus laikomas sausuoju aliejumi, t. y.

Simondsijų aliejus spuogams gydyti

Savo sudėtimi panašus į sebumą, simondsijų aliejus gali padėti ištirpinti ir išplauti riebalų perteklių ir odos nešvarumus, kurie užkemša poras ir sukelia spuogus. Atlikus lyginamąjį tyrimą nustatyta, kad simondsijų aliejus buvo toks pat veiksmingas, kaip ir benzoilo peroksidas, mažinant aknės pažeidimus. Tyrimai taip pat rodo, kad simondsijų aliejus gali sumažinti odos uždegimą, sukeliantį spuogų atsiradimą. Prieš plačiau naudodami simondsijų aliejų visada atlikite bandymą, kad įsitikintumėte, jog nesukelsite nepageidaujamos reakcijos.

Simondsijų aliejaus naudojimas spuogų randams gydyti

Simondsijų aliejus ne tik išvalo spuogus, bet ir laikui bėgant pagerina spuogų randų išvaizdą. Priešuždegiminis simondsijų aliejaus poveikis skatina gijimą. Jis skatina kolageno gamybą, todėl padeda išlyginti iškilusius ar įdubusius randus. Vieno tyrimo metu vietinis jojobos aliejaus naudojimas du kartus per dieną 6 savaites žymiai pagerino aknės randų tekstūrą, pigmentaciją ir bendrą išvaizdą. Norėdami pasiekti geriausių rezultatų, jojobos aliejų ant švarios odos tepkite nuolat bent 6 savaites.

Kiti aliejai spuoguotai odai

Nors daugumai žmonių jojobos aliejus neužkemša porų, turintiems labai į spuogus linkusią odą geriau rinktis aliejų, kuriame yra daug linolo rūgšties. Linolo rūgštis pasižymi stipriomis priešuždegiminėmis savybėmis.

  • Rožių sėklų aliejus - jame gausu linolo rūgšties ir odą regeneruojančių vitaminų A ir C.
  • Kanapių sėklų aliejus - jame yra daugiau kaip 50 % linolo rūgšties. Turi priešuždegiminių omega-3 rūgščių.
  • Vakaro primulių aliejus - mažina paraudimą ir uždegimą.
  • Tamanu aliejus - turi antioksidacinių ir priešuždegiminių junginių, tokių kaip chlorofilas ir kumarinas.

Visada išbandykite naujus aliejus. Pradėkite naudoti po vieną, kad būtų galima nustatyti bet kokias reakcijas.

Gyvenimo būdo patarimai, kaip išvalyti spuogus

Nors vietinis simondsijų aliejus padeda kontroliuoti spuogus, norint ilgai išlaikyti švarią odą, svarbu šalinti pagrindines priežastis. Daugeliu atvejų spuogai labai pagerėja sumažinus perteklinę riebalų gamybą, uždegimą ir užsikimšusias poras. Nors vietinis simondsijų aliejus padeda kontroliuoti spuogus, norint ilgai išlaikyti švarią odą, svarbu šalinti pagrindines priežastis. Daugeliu atvejų spuogai labai pagerėja sumažinus perteklinę riebalų gamybą, uždegimą ir užsikimšusias poras.

Simondsijų aliejus laikomas veiksmingu natūralia priemone tiek aknės paūmėjimams gydyti, tiek spuogų randams blukinti. Jo antibakterinės ir priešuždegiminės savybės padeda kovoti su spuogeliais neužkemšant porų. Simondsijų aliejus taip pat skatina kolageno gamybą ir ląstelių apykaitą, todėl gerėja randų išvaizda.

Simondsijų aliejaus palyginimas su kitais grožio aliejais

Simondsijų aliejus tapo pagrindiniu odos ir plaukų priežiūros priemonės elementu. Tačiau kaip jis skiriasi nuo kitų populiarių grožio aliejų, tokių kaip argano, kokosų ir alyvuogių aliejus?

Simondsijų aliejaus apžvalga

Simondsijų aliejus gaunamas iš simondsijų (jojoba) augalo - krūmo, kilusio iš šiaurės Meksikos ir pietvakarių Jungtinių Amerikos Valstijų - sėklų. Simondsijų aliejuje yra vitamino E, B grupės vitaminų, mineralų, tokių kaip cinkas ir varis, ir antioksidantų. Chemiškai jis panašus į sebumą, todėl gerai įsigeria į odą ir plaukus.

Pagrindiniai privalumai: Giliai drėkina, veikia priešuždegimiškai, antimikrobiškai, antioksidantas, didina elastingumą.

Argano aliejus

Argano aliejus išgaunamas iš Maroke augančio argano medžio branduolių. Argano aliejuje gausu vitamino E, omega riebalų rūgščių, antioksidantų ir linolo rūgšties. Jis lengvai įsigeria į odą ir plaukus.

Pagrindiniai privalumai: Intensyvus drėkinimas, mažina raukšles ir smulkias linijas, atkuria odos elastingumą, minkština plaukus, apsaugo nuo UV spindulių žalos.

Kokosų aliejus

Kokosų aliejus spaudžiamas iš kopros arba džiovintos kokosų mėsos. Kokosų aliejuje gausu sočiųjų riebalų, pavyzdžiui, lauro rūgšties ir vidutinės grandinės trigliceridų. Jame yra vitamino E ir kai kurių polifenolių.

Pagrindiniai privalumai: Giliai drėkina, lygina šiurkščią odą, stiprina odeles, saugo plaukus nuo pažeidimų, pasižymi antimikrobinėmis savybėmis.

Alyvuogių aliejus

Alyvuogių aliejus gaminamas spaudžiant sveikas alyvuoges. Alyvuogių aliejuje yra oleino rūgšties, antioksidantų, pavyzdžiui, polifenolių, ir vitaminų E ir K.

Pagrindiniai privalumai: Drėkina labai sausą odą, gerina odos elastingumą, ramina sudirgimą ir uždegimą.

Palyginimas su simondsijų aliejumi: Nekomedogeniškas - neužkemša porų, kaip kai kuriems žmonėms tai daro kokosų aliejus.

Aliejų naudojimas kartu

Nors simondsijų aliejus yra labai universalus pats savaime, galite jį derinti su kitais grožio aliejais, kad padidintumėte jo naudą. Sluoksniuodami aliejus, pirmiausia naudokite simondsijų aliejų, nes jis įsigeria greičiausiai, tada naudokite tirštesnį aliejų, pavyzdžiui, argano arba kokosų aliejų. Eksperimentuokite, kad rastumėte tobulus aliejų derinius, atsižvelgdami į savo odos ir plaukų poreikius.

Nors argano, kokosų, alyvuogių ir simondsijų aliejus teikia svarbią naudą odai ir plaukams, simondsijų aliejus yra universaliausias. Jis suteikia maitinamosios drėgmės, neužkemša porų, todėl tinka visų tipų odai. Be to, simondsijų aliejus yra neutralaus kvapo, todėl jis puikiai tinka kaip aliejus nešėjas.

Kaip naudoti simondsijų aliejų odos ir plaukų priežiūrai?

Dėl puikių drėkinamųjų savybių ir universalumo simondsijų aliejus gali būti plačiai naudojamas odos ir plaukų priežiūrai. Venkite simondsijų aliejų, į kuriuos pridėta kvapiųjų medžiagų, cheminių medžiagų ar kitų ingredientų.

Simondsijų aliejaus naudojimas veidui

Populiariausias jojobos aliejaus naudojimo būdas - kasdienis arba naktinis veido drėkinimas.

  • Sausai odai - naudokite 4-6 lašus, užlašintus po valymo ir tonizavimo.
  • Riebiai ir (arba) į spuogus linkusiai odai: 2-3 lašai ant drėgnos odos po prausimosi.

Naudokite vien tik simondsijų aliejų arba į simondsijų aliejų įlašinkite porą lašų antioksidacinio serumo, pavyzdžiui, vitamino C arba hialurono rūgšties.

Švelniai patepkite 1-2 lašus simondsijų aliejaus po akimis, kad sumažintumėte smulkias raukšleles, paburkimą ir tamsius ratilus.

Tepkite simondsijų aliejų ant sausos odos ir įmasažuokite, kad ištirptų makiažas ir apsauginis kremas nuo saulės. Nuplaukite šiltu prausikliu.

Įtrinkite 2-3 lašus į delnus ir ištepkite veido plaukelius, kad sudrėkintumėte ir sutvarkytumėte sausą barzdą.

Simondsijų aliejaus naudojimas plaukams

Įmasažuokite kelis lašus simondsijų aliejaus į galvos odą, kad sudrėkintumėte sausus plaukų folikulus, pagerintumėte kraujotaką ir kondicionuotumėte galvos odą.

Po plovimo įtrinkite 2-4 lašus simondsijų aliejaus į drėgnus arba sausus plaukus, daugiausia dėmesio skirdami plaukų galiukams.

Jei norite giliau ištrinti plaukus, užtepkite juos simondsijų aliejumi, užsidėkite dušo kepuraitę ir palikite 30-60 min. prieš išplaudami šampūnu.

Į jojobos aliejų įlašinkite kelis lašus levandų, rozmarinų arba pipirmėčių aliejaus ir tepkite ant galvos odos, kad plaukai augtų ir storėtų.

Naudojimas ant kūno

Po maudynių, prieš nusišluostydami rankšluosčiu, įmasažuokite simondsijų aliejų į drėgną odą. Daugiausia dėmesio skirkite sausoms vietoms, pavyzdžiui, keliams, alkūnėms ir pėdoms.

Švelniai nuvalykite užsilikusį akių ir lūpų makiažą naudodami simondsijų aliejų.

Kelias minutes pamirkykite nagus simondsijų aliejuje, tada vatos tamponėliu atstumkite ir sudrėkinkite odeles.

Ištepkite pėdas simondsijų aliejumi ir per naktį apsimaukite medvilnines kojines, kad giliai suminkštintumėte ir sutvarkytumėte sausus, įtrūkusius kulnus ir nuospaudas.

Patarimai, kaip naudoti simondsijų aliejų

Dėl neįtikėtino universalumo simondsijų aliejų lengva įtraukti į odos ir plaukų priežiūros procedūras. Vos vienas ar du lašeliai suteikia intensyvaus maitinimo, neužkemša porų ir nesuteikia riebumo.

Ar simondsijų aliejus yra komedogeninis (užkemša poras)?

Simondsijų aliejus gali imituoti natūralius odos aliejus, todėl dažnai reklamuojamas kaip puikus drėkiklis į aknę linkusiai odai. Tačiau ar simondsijų aliejus yra komedogeninis? Ar jis gali užkimšti poras ir sukelti spuogų?

Kodėl simondsijų aliejus retai užkemša poras

Nors aliejai, kuriuose yra daug oleino rūgšties, gali užkimšti poras, jojobos aliejus daugumai žmonių nėra komedogeniškas.

Kaip simondsijų aliejus lyginamas su kitais aliejais, skirtais sausai odai drėkinti?

Simondsijų aliejus sausai odai

Vienas iš svarbiausių simondsijų aliejaus privalumų yra jo gebėjimas giliai drėkinti sausą odą. Simondsijų aliejus unikalus tuo, kad jo molekulinė struktūra labai panaši į natūralų mūsų odos gaminamą sebumą. Keliuose tyrimuose nustatyta, kad simondsijų aliejus veiksmingai mažina sausos odos simptomus, tokius kaip pleiskanojimas, niežėjimas ir šiurkštumas. Naudojant simondsijų aliejų galima atkurti apsauginį odos lipidų barjerą ir užkirsti kelią drėgmės praradimui.

Ar simondsijų aliejus padeda sumažinti raukšles ir senėjimo požymius?

Simondsijų aliejuje gausu antioksidantų, pavyzdžiui, vitamino E ir B komplekso vitaminų, kurie kovoja su laisvųjų radikalų daroma žala. Jame taip pat yra cinko, seleno, vario ir chromo, kurie skatina kolageno sintezę.

Kaip simondsijų aliejus kovoja su senėjimu

Reguliariai naudojant simondsijų aliejų galima sumažinti smulkių linijų ir raukšlių atsiradimą. Jis padeda pagerinti odos elastingumą, kad oda atrodytų stangresnė ir jaunatviškesnė.

Ar galima naudoti simondsijų aliejų jautriai odai?

Dėl priešuždegiminio jojobos aliejaus poveikio jis naudingas sergant įvairiomis odos ligomis, pavyzdžiui, egzema, rožine ir psoriaze, kurioms būdinga sudirgusi, uždegiminė oda.

Simondsijų aliejaus nauda jautriai odai

Simondsijų aliejus taip pat gali pagreitinti žaizdų gijimą. Tyrimo metu nustatyta, kad naudojant simondsijų aliejų odos pažeidimai gyja greičiau, palyginti su kontroline grupe.

Ar geriau šalto spaudimo, ar rafinuotas simondsijų aliejus?

Šalto spaudimo simondsijų aliejaus nauda

Šalto spaudimo simondsijų aliejus išlaiko daugiau maistingųjų medžiagų, palyginti su rafinuotu. Pirkdami simondsijų aliejų rinkitės ekologišką, šalto spaudimo aliejų tamsaus stiklo buteliuke ir laikykite atokiau nuo šviesos ir karščio, kad išsaugotumėte kokybę.

Koks simondsijų aliejaus galiojimo laikas?

Dėl unikalios cheminės struktūros, panašios į sebumo, simondsijų aliejus teikia daug naudos odai ir plaukams.