pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Šokoladinis pyragas su grietine: receptas ir paslaptys

Būna kepinių, kurie paperka dar prieš paragaujant. Bet vertas kiekvienos minutės; tą puikiai supratom nuo lūpų braukdami šokoladinius trupinius. Šis šokoladinis keksas yra p u i k u s. Nuoširdžiai, vienas skaniausių, kokius teko kepti ir valgyti.

Šokoladinio pyrago paslaptys

Kokia jo paslaptis? Sakyčiau, kad jos trys.

  • Pirmoji, šaukštas tirpios kavos miltelių - kava visada tobulai dera su šokoladu.
  • Antroji, visas puodelis riebios grietinės, įmaišytos į tešlą. Tikra, riebi, kokybiška grietinė suteikia keksui minkštumo, drėgnumo, galiausiai - sodresnio skonio.
  • Na, o trečioji… žinoma, kad meilė.

Šitas pyragas skirtas tiems, kas mėgsta drėgnus ir minkštus kepinius, tačiau visai nenori tos klampios masės braunio. Receptas labai senas. Pati šį gardų pyragą kepiau bent kelias dešimtis kartų. Garbės žodis, kiekvieną sykį vis nustembu kaip iš tokių paprastų produktų galima sukurti tokį ypatingą pyragą.

Šokoladinio pyrago su grietine ingredientai

  • Sviestas - 100 gramų
  • Šokoladas (daugiau nei 60 % kakavos) - 200 gramų
  • Kiaušiniai - 2 vienetai
  • Cukrus - 2 stiklinės
  • Vanilinis cukrus - 2 valgomieji šaukštai
  • Miltai - 2.5 stiklinės
  • Riebi grietinėlė - 150 mililitrai

Šokoladinio pyrago su grietine gaminimo eiga

  1. Iki baltumo išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų.
  2. Ištirpinkite sviestą ir pusę šokolado, sumaišykite abi mases, suberkite persijotus miltus ir viską išmaišykite.
  3. Ištepkite sviestu kepimo formą nuimamais kraštais, supilkite tešlą ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 20-25 minutes.
  4. Išimkite ir palikite pusvalandžiui atvėsti.
  5. Užpilui pakaitinkite grietinėlę (tačiau neužvirinkite), sudėkite laužytą šokoladą ir jį ištirpinkite, išmaišykite ir leiskite kiek atvėsti.
  6. Apipilkite pyragą ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Kitas šokoladinio pyrago receptas

Ingredientai:

  • Sausainiai - 200 gramai
  • Sviestas - 100 gramai
  • Kakava - 2 valgomieji šaukštai
  • Maskarponės sūris - 200 gramai
  • Grietinėlė, 35 % riebumo - 250 gramai
  • Šokoladas - 250 gramai
  • Kavos likeris - 3 valgomieji šaukštai
  • Cukraus pudra - 2 valgomieji

Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.

Gaminimo eiga:

  1. Sausainius labai gerai sutrupinam, sumaišom su kakava ir tirpintu sviestu.
  2. Sudedam į 23 cm torto formą.
  3. Šokoladą ištirpiname vandens vonelėje.
  4. Išplakame grietinėlę.
  5. Sūrį išplakame su likeriu ir cukrumi.
  6. Galiausiai į sūrio masę sudedame šokoladą ir plaktą grietinėlę ir labai lengvai išmaišome.
  7. Masę dedame ant sausainių, o pyragą dedame į šaldytuvą 4 valandoms.

Šokoladinio kekso receptas su grietine ir kava

Ingredientai:

  • Sviestas (minkštas)
  • Kiaušiniai
  • Tirpios kavos granules
  • Karštas vanduo
  • Riebi grietinė
  • Miltai
  • Kepimo milteliai
  • Druska
  • Kakava

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
  2. Minkštą sviestą elektriniu plaktuvu plakite kelias minutes, kol bus labai purus.
  3. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakite.
  4. Tirpios kavos granules sumaišykite su karštu vandeniu, kol ištirps. Šiek tiek atvėsinkite, tuomet sumaišykite su grietine.
  5. Galiausiai suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir kakavą.
  6. Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo formą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių.
  7. Paruoškite glaistą. Grietinėlę pakaitinkite, kol kraštuose ims kilti burbuliukai. Užpilkite ant gabalėliais sulaužyto šokolado, leiskite porą minučių pastovėti, tuomet labai gerai išmaišykite iki vientisos tekstūros.
  8. Paruoštu glaistu apliekite atvėsintą keksą.