pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos Šoninė Kepta Folijoje su Bulvėmis: Sodrus Skonis Jūsų Stalui

Šis receptas - puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta skanų ir sotų maistą, pagamintą be didelių pastangų. Bulvės, keptos folijoje su kiaulienos šonine, yra puikus patiekalas tiek kasdieniam stalui, tiek šventiniam piknikui.

Ingredientai

  • 4 vidutinio dydžio bulvės
  • 100 g rūkytos kiaulienos šoninės
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek pipirų
  • Česnako galvutė
  • Augalinis aliejus

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Porcijų skaičius: 2

Gaminimo Eiga

  1. Bulves labai gerai nuplaukite, geriausia su šiurkščiu šepetėliu - jų lupti nereikės. Bulves supjaustykite maždaug centimetro storio riekelėmis.
  2. Česnako galvutes išdalinkite skiltelėmis, nulupkite tik viršutinį odelės sluoksnį. Iki galo nulupkite tik tris česnako skilteles. Nuluptas česnako skilteles sutarkuokite smulkia tarka - tarkuokite tiesiai į dubenėlį su augaliniu aliejumi, aliejų dar paskaninkite druska, gerai išmaišykite.
  3. Supjaustytas bulves sudėkite į dubenį ir užpilkite česnakiniu aliejumi - gerai išmaišykite, kad bulvės apsiveltų aliejumi.
  4. Atsiplėškite šešis dvigubus maždaug 30 centimetrų ilgio ir 40 centimetro pločio kepimo folijos gabalėlius.
  5. Į kiekvieno kepimo folijos gabalėlio centrą įdėkite bulvių, kelias skilteles česnako. Pagardinkite druska bei pipirais. Šoninės juosteles pasmulkinkite - kiekvienai bulvių porcijai turėtų tekti po dvi šoninės juosteles (kiekvieną padalinti į tris dalis).
  6. Tuomet gražiai folija apgobkite bulves, truputį pakepkite orkaitėje ar ant grotelių.
  7. Tuomet į kiekvieną folijos krepšelį įpilkite po pusę stiklinės vandens ir užlankstykite folijos kraštus.

Alternatyvus Paruošimo Būdas

Štai dar vienas būdas paruošti bulves su šonine folijoje:

  1. Nuskustas vidutinio dydžio bulves apšlakstyti aliejumi ir apibarstyti druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Leisti pasimarinuoti - 15-20 min.
  2. Tada jas apskritimais supjaustyti taip, kad tie apskritimai liktų sukibę.
  3. Tarp lapelių įdėti rūkytos šoninės gabaliukus - į vieną tarpelį dėti didesnį, į kitą - mažesnį.
  4. Sudėti į stiklinį indą, uždengti folija ir pekti apie pusvalandį (priklausomai nuo bulvių dydžio) iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  5. Patiekti su pomidorais.

Kepsninėje Keptos Bulvės su Šonine ir Sūriu

Šis receptas puikiai tinka kepimui ant grotelių:

  1. Įkaitinkite kepsninę.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite bulvių kubelius, smulkintą svogūną, parmezano sūrį, svogūnų laiškus, druską ir pipirus.
  3. Visą mišinį perdėkite ant plataus folijos lakšto ir apšlakstykite sviestu.
  4. Bulves visiškai uždenkite folija ir patikrinkite, ar sandariai užlenkėte kraštus.
  5. Paruoštas bulves perkelkite ant grotelių ir kepkite apie 20 minučių iš abiejų pusių, kol bulvės suminkštės.
  6. Atsargiai atidenkite foliją ir apibarstykite karštas bulves šonine bei sūriais.
  7. Uždenkite ir dar kartą perkelkite į kepsninę, kepkite apie 3-5 min., kol ištirps sūriai.

Ragaujame šviežias bulves!

Kiti variantai

Jei norite paįvairinti skonį, galite išbandyti bulves su kiaulienos mente amerikietiškame marinate:

Reikės: Apie 500 g „Norfa” mėsinės marinuotos kiaulienos mentės amerikietiškame marinate, apie pusės kilogramo bulvių, 200 g „Piemenėlio“ sviesto, 30 g rozmarino, 30 g petražolių, 200 g „Adžikos“ padažo, druskos ir pipirų.

Gaminimas:

  1. Kepsninėje įkaitinkite anglis.
  2. Nuplaukite bulves. Supjaustykite sviestą kubeliais ir dėkite po vieną kubelį ir po vieną bulvę į foliją, tada šiek tiek rozmarino ir druskos bei pipirų, suvyniokite.
  3. Sudėkite suvyniotas bulves ant anglių.
  4. Ant kepsninės uždėkite groteles, o ant jų - kiaulienos mentę. Priklausomai nuo kaitros, iš abiejų pusių kepkite mėsą iki 10 minučių.
  5. Nuimkite mentę nuo grotelių, leiskite mėsai šiek tiek atvėsti, o tada supjaustykite plonomis juostelėmis.
  6. Bulves perpjaukite per pusę. Patiekite su adžikos padažu ir petražolėmis.