Šis receptas - puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta skanų ir sotų maistą, pagamintą be didelių pastangų. Bulvės, keptos folijoje su kiaulienos šonine, yra puikus patiekalas tiek kasdieniam stalui, tiek šventiniam piknikui.
Ingredientai
- 4 vidutinio dydžio bulvės
- 100 g rūkytos kiaulienos šoninės
- Šiek tiek druskos
- Šiek tiek pipirų
- Česnako galvutė
- Augalinis aliejus
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Porcijų skaičius: 2
Gaminimo Eiga
- Bulves labai gerai nuplaukite, geriausia su šiurkščiu šepetėliu - jų lupti nereikės. Bulves supjaustykite maždaug centimetro storio riekelėmis.
- Česnako galvutes išdalinkite skiltelėmis, nulupkite tik viršutinį odelės sluoksnį. Iki galo nulupkite tik tris česnako skilteles. Nuluptas česnako skilteles sutarkuokite smulkia tarka - tarkuokite tiesiai į dubenėlį su augaliniu aliejumi, aliejų dar paskaninkite druska, gerai išmaišykite.
- Supjaustytas bulves sudėkite į dubenį ir užpilkite česnakiniu aliejumi - gerai išmaišykite, kad bulvės apsiveltų aliejumi.
- Atsiplėškite šešis dvigubus maždaug 30 centimetrų ilgio ir 40 centimetro pločio kepimo folijos gabalėlius.
- Į kiekvieno kepimo folijos gabalėlio centrą įdėkite bulvių, kelias skilteles česnako. Pagardinkite druska bei pipirais. Šoninės juosteles pasmulkinkite - kiekvienai bulvių porcijai turėtų tekti po dvi šoninės juosteles (kiekvieną padalinti į tris dalis).
- Tuomet gražiai folija apgobkite bulves, truputį pakepkite orkaitėje ar ant grotelių.
- Tuomet į kiekvieną folijos krepšelį įpilkite po pusę stiklinės vandens ir užlankstykite folijos kraštus.
Alternatyvus Paruošimo Būdas
Štai dar vienas būdas paruošti bulves su šonine folijoje:
- Nuskustas vidutinio dydžio bulves apšlakstyti aliejumi ir apibarstyti druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Leisti pasimarinuoti - 15-20 min.
- Tada jas apskritimais supjaustyti taip, kad tie apskritimai liktų sukibę.
- Tarp lapelių įdėti rūkytos šoninės gabaliukus - į vieną tarpelį dėti didesnį, į kitą - mažesnį.
- Sudėti į stiklinį indą, uždengti folija ir pekti apie pusvalandį (priklausomai nuo bulvių dydžio) iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Patiekti su pomidorais.
Kepsninėje Keptos Bulvės su Šonine ir Sūriu
Šis receptas puikiai tinka kepimui ant grotelių:
- Įkaitinkite kepsninę.
- Dideliame dubenyje sumaišykite bulvių kubelius, smulkintą svogūną, parmezano sūrį, svogūnų laiškus, druską ir pipirus.
- Visą mišinį perdėkite ant plataus folijos lakšto ir apšlakstykite sviestu.
- Bulves visiškai uždenkite folija ir patikrinkite, ar sandariai užlenkėte kraštus.
- Paruoštas bulves perkelkite ant grotelių ir kepkite apie 20 minučių iš abiejų pusių, kol bulvės suminkštės.
- Atsargiai atidenkite foliją ir apibarstykite karštas bulves šonine bei sūriais.
- Uždenkite ir dar kartą perkelkite į kepsninę, kepkite apie 3-5 min., kol ištirps sūriai.
Ragaujame šviežias bulves!
Kiti variantai
Jei norite paįvairinti skonį, galite išbandyti bulves su kiaulienos mente amerikietiškame marinate:
Reikės: Apie 500 g „Norfa” mėsinės marinuotos kiaulienos mentės amerikietiškame marinate, apie pusės kilogramo bulvių, 200 g „Piemenėlio“ sviesto, 30 g rozmarino, 30 g petražolių, 200 g „Adžikos“ padažo, druskos ir pipirų.
Gaminimas:
- Kepsninėje įkaitinkite anglis.
- Nuplaukite bulves. Supjaustykite sviestą kubeliais ir dėkite po vieną kubelį ir po vieną bulvę į foliją, tada šiek tiek rozmarino ir druskos bei pipirų, suvyniokite.
- Sudėkite suvyniotas bulves ant anglių.
- Ant kepsninės uždėkite groteles, o ant jų - kiaulienos mentę. Priklausomai nuo kaitros, iš abiejų pusių kepkite mėsą iki 10 minučių.
- Nuimkite mentę nuo grotelių, leiskite mėsai šiek tiek atvėsti, o tada supjaustykite plonomis juostelėmis.
- Bulves perpjaukite per pusę. Patiekite su adžikos padažu ir petražolėmis.