pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Originalus Cezario Salotų Receptas: Klasika Jūsų Virtuvėje

Cezario salotos - tai klasikinis patiekalas, kuris sužavės kiekvieną skanaus maisto mėgėją. Cezario salotos yra paprastumas ir elegancija. Pagamintos vos iš kelių produktų - romaninių salotų, krutonų, parmezano ir padažo, jos užnugaryje palieka visas kitas salotas.

Šia gražia gaida ir prieisiu prie klasikinių cezario salotų. Cezario salotos yra šedevras, kurį galima pagaminti namuose. Jie žavi savo paprastumu ir unikaliu skoniu.

Cezario Salotų Istorija ir Kilmė

Cezario salotos turi interesinę istoriją. Ji prasidėjo 1924 metais Meksikoje, Tichuane. Šios unikalių salotų kūrimas susijęs su italų emigrantu, restorano savininku.

Jos gimė XX amžiaus pradžioje, Italijos imigranto Cezario Cardini restorane, Tichuanoje, Meksikoje. Caesar Cardini, restorano savininkas Tichuane, sukūrė šį patiekalą. Jis improvizavo su turimais produktais.

Pasak legendos, vieną judrų vakarą, pritrūkus ingredientų, Cardini improvizavo, sumaišydamas tai, ką turėjo po ranka: romėnų salotas, skrebučius, parmezano sūrį, kiaušinius, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, Vorčesterio padažą ir česnaką. Šis atsitiktinis derinys greitai tapo restorano firminiu patiekalu ir išpopuliarėjo visame pasaulyje.

Nuo Meksikos restorano, Caesar salad greitai išplito po Šiaurės Ameriką. Vėliau pasiekė visą pasaulį. Šiandien Cezario salotos yra vienos populiariausių salotų pasaulyje.

Originalus Cezario Padažas

Gerų cezario salotų pagrindą sudaro ne kas kitas, kaip padažas. Jis čia visa esmė ir žvaigždė. Cezario salotos, visame pasaulyje žinomas ir mėgstamas patiekalas, neįsivaizduojamas be savo firminio padažo.

Šis padažas, pasižymintis sodriu, pikantišku skoniu, yra esminis elementas, lemiantis salotų charakterį ir unikalumą. Nors egzistuoja daugybė jo variacijų, klasikinis receptas išlieka populiariausias ir labiausiai vertinamas.

Originalus cezario salotų receptas pagal Cesare Cardini idėją buvo paprastas, bet išradingas: romaninės salotos, paskrudintos batono riekelės, parmezano sūrio riekelės ir salotų padažas - kiaušinio trynys, alyvuogių aliejus, citrinų (arba laimo) sultys, vorčesterio padažas, česnakas.

Svarbu pažymėti, kad šis padažas nėra gaminamas majonezo pagrindu, yra lengvas, turintis sūrumo, šiek tiek rūgštelės, su česnakiniu charakteriu.

Pagrindiniai Originalaus Cezario Padažo Ingredientai:

  • Žali kiaušiniai: Tradiciškai naudojami žali kiaušiniai suteikia padažui kreminės tekstūros ir sodrumo. Tačiau, dėl salmoneliozės rizikos, daugelis šiuolaikinių receptų siūlo naudoti pasterizuotus kiaušinius arba trynius.
  • Alyvuogių aliejus: Aukštos kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus yra pagrindas, suteikiantis padažui švelnų, vaisinį skonį.
  • Citrinos sultys: Šviežios citrinos sultys suteikia padažui gaivumo ir subalansuoja riebumą.
  • Vorčesterio padažas: Šis padažas suteikia padažui umami skonį ir gilumo.
  • Česnakas: Šviežias česnakas suteikia padažui aštrumo ir aromato.
  • Ančiuvių filė: Ančiuviai suteikia padažui sūrumo ir gilumo. Jei nemėgstate ančiuvių skonio, galite naudoti ančiuvių pastą arba praleisti šį ingredientą.
  • Parmezano sūris: Smulkiai tarkuotas parmezano sūris suteikia padažui sūrumo ir tekstūros.
  • Dižono garstyčios: Nedidelis kiekis Dižono garstyčių suteikia padažui aštrumo ir padeda emulguoti ingredientus.
  • Juodieji pipirai: Šviežiai malti juodieji pipirai suteikia padažui aštrumo ir aromato.

Žingsnis po žingsnio: Gaminimo Procesas

  1. Kiaušinių paruošimas: Jei naudojate žalius kiaušinius, juos reikia kruopščiai nuplauti ir trumpam panardinti į verdantį vandenį (apie 30 sekundžių) - tai sumažins salmoneliozės riziką. Jei naudojate pasterizuotus kiaušinius arba trynius, šį žingsnį galite praleisti.
  2. Česnako paruošimas: Česnako skiltelę reikia sutraiškyti arba labai smulkiai supjaustyti.
  3. Ančiuvių paruošimas: Ančiuvių filė reikia smulkiai supjaustyti arba sutrinti į pastą.
  4. Padažo gaminimas: Dubenyje sumaišykite kiaušinius, citrinos sultis, Vorčesterio padažą, česnaką, ančiuvius, garstyčias, pipirus ir druską (atsargiai su druska, nes ančiuviai ir parmezanas jau yra sūrūs). Plakite šluotele, kol ingredientai susijungs.
  5. Alyvuogių aliejaus įmaišymas: Lėtai, plona srovele, pilkite alyvuogių aliejų, nuolat plakdami šluotele. Plakite, kol padažas sutirštės ir taps emulsija.
  6. Parmezano sūrio įmaišymas: Įmaišykite smulkiai tarkuotą parmezano sūrį.
  7. Skonio koregavimas: Paragaukite padažo ir, jei reikia, įpilkite daugiau citrinos sulčių, druskos ar pipirų.

Cezario Salotų Variacijos ir Šiuolaikinės Interpretacijos

Bėgant metams salotos evoliucionavo - dabar patiekiamos su vištiena, dedama net šoninės ar ančiuvių.

Nors klasikinis Cezario padažo receptas išlieka populiarus, daugelis virėjų ir namų šeimininkių jį modifikuoja, pritaikydami prie savo skonio ir mitybos poreikių. Štai keletas populiariausių variacijų:

  • Padažas be kiaušinių: Ši versija puikiai tinka tiems, kurie vengia žalių kiaušinių arba turi alergiją. Kiaušinius galima pakeisti majonezu, jogurtu arba avokadu.
  • Veganinis padažas: Ši versija puikiai tinka veganams. Kiaušinius galima pakeisti tofu, anakardžių kremu arba veganišku majonezu. Ančiuviai pakeičiami jūros dumbliais arba miso pasta, kurie suteikia panašų umami skonį.
  • Padažas su jogurtu: Ši versija yra lengvesnė ir mažiau kaloringa. Dalį alyvuogių aliejaus pakeičia natūralus jogurtas.
  • Padažas su majonezu: Majonezas suteikia padažui kreminės tekstūros ir sodrumo.
  • Aštrus padažas: Į padažą galima įdėti šiek tiek aitriosios paprikos arba kajeno pipirų, kad jis būtų aštresnis.
  • Padažas su rūkyta paprika: Rūkyta paprika suteikia padažui dūminio skonio.

Patarimai ir Gudrybės Gaminant Cezario Salotas

  • Naudokite aukštos kokybės ingredientus: Kuo geresnės kokybės ingredientus naudosite, tuo skanesnis bus padažas.
  • Plakite padažą rankomis: Plakant padažą rankomis, galite geriau kontroliuoti tekstūrą ir išvengti perplakimo.
  • Paragaukite padažo: Prieš patiekdami būtinai paragaukite padažo ir, jei reikia, pakoreguokite skonį.
  • Padažą laikykite šaldytuve: Cezario padažą reikia laikyti šaldytuve sandariame inde. Jis gali būti laikomas iki 3 dienų.
  • Skrebučius paruoškite patys: Geriausi skrebučiai yra tie, kuriuos pasigaminate patys. Supjaustykite batoną kubeliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir česnako milteliais ir kepkite orkaitėje, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.

Skrebučių Paruošimas

Paruošiame krutonus - duoną supjaustome kubeliais, indelyje sumaišome aliejų su druska, pipirais, džiovintomis žolelėmis. Aliejaus mišinį pilame prie duonos kubelių, išmaišome. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 10-15 minučių, kol krutonai gražiai apskrunda ir sukietėja.

Prancūzišką batoną supjaustykite nestoromis, apie 0,6 cm storio, riekelėmis. Įkaitinkite orkaitę iki 120 ˚C temperatūros. Keptuvėje įkaitinkite česnakinį aliejų. Sudėkite orkaitėje išdžiovintas batono riekeles ir apkepkite iš abiejų pusių, kol riekelės sugers aliejų ir taps gražiai auksinės spalvos.

Duoną supjaustykite dideliais kvadratais (duonos plutos nenupjaukite), apvoliokite juos dviejuose šaukštuose aliejaus, paskleiskite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir pašaukite į 190 °C laipsnių orkaitę, po 7 minučių apverskite juos ir dar paskrudinkite kelias minutes. Duonos gabalėliai turi sukietėti ir pageltonuoti. Traukite skrebučius iš orkaitės, užbarstykite tarkuoto parmezano ir pašaukite dar 5 minutėms į orkaitę, kad sūris apkeptų ir išdžiūtų.

Salotų Pateikimas ir Patiekimas

Cezario salotos tradiciškai patiekiamos su romėnų salotomis, skrebučiais ir parmezano sūriu. Tačiau, galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais, tokiais kaip vištiena, krevetės, lašiša, avokadas, pomidorai ir kiti. Svarbiausia - nepersistengti ir išlaikyti pusiausvyrą tarp ingredientų skonių.

Prieš patiekdami salotas, apšlakstykite jas Cezario padažu ir gerai išmaišykite. Patiekite iš karto, kad salotos nesuminkštėtų.

Galite daryti taip: pilti 30 proc. alyvuogių aliejaus ir 70 proc. neutralaus skonio aliejaus. Klasikinį Cezario salotų receptą rasite ČIA: Cezario salotos yra šedevras, kurį galima pagaminti namuose.

Receptas

Cezario salotoms reikės:

  • 1 galvos gūžinių salotų (arba kokių kitų salotų lapų - pavyzdžiui, romėnų);
  • 4-5 šaukštų šviežiai tarkuoto parmezano (tiks ir „Džiugas“) sūrio;
  • 4-5 riekelių padžiūvusios baltos duonos (labai tinka čiabata);
  • 1/3 puodelio aliejaus;
  • 1 didelės susmulkintos arba sutrinto česnako skiltelės.

Padažui:

  • 1 didelio kiaušinio;
  • 1 šaukšto citrinos sulčių;
  • 1-2 susmulkintų česnako skiltelių;
  • 2 šaukštelių Vorčesterio padažo;
  • 4 ančiuvių filė;
  • 3 šaukštų aliejaus;
  • druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

Česnakinio Aliejaus Gaminimas

  1. Česnako skilteles nulupkite ir sudėkite į nedidelį prikaistuvį.
  2. Užpilkite puse puodelio aliejaus.
  3. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies apie 3 minutes, kol aplink česnako skilteles aliejus ims burbuliuoti.
  4. Sumažinkite ugnį ir leiskite virti apie 10 minučių, kol česnakai paruduos.

Krutonų Gaminimas

  1. Prancūzišką batoną supjaustykite nestoromis, apie 0,6 cm storio, riekelėmis.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 120 ˚C temperatūros.
  3. Keptuvėje įkaitinkite česnakinį aliejų.
  4. Sudėkite orkaitėje išdžiovintas batono riekeles ir apkepkite iš abiejų pusių, kol riekelės sugers aliejų ir taps gražiai auksinės spalvos.

Kiaušinių Paruošimas

  1. Iš pradžių nedideliame prikaistuvyje užvirkite vandenį.
  2. Panardinkite kiaušinius ir virkite vieną minutę.
  3. Pašalinkite nuo romėninių salotų tamsius lapus, o nuo likusių nupjaukite apie 5 cm nuo šerdies.
  4. Nuplaukite ir gerai nusausinkite - salotos turi būti visiškai sausos ir traškios.
  5. Sudėkite salotas į dubenį.
  6. Apšlakstykite jas keliais lašeliais alyvuogių aliejaus.
  7. Berkite į dubenį šaukštelį druskos ir šaukštelį maltų juodųjų pipirų.
  8. Apšlakstykite salotas laimo sultimis ir vorčesterio padažu.
  9. Suberkite tarkuotą sūrį ir skrebučius.
  10. Ir vėl viską gerai išmaišykite, kad produktai tolygiai pasiskirstytų ir gerai susimaišytų.