Recepto paruošimas
1. Kaip teisingai reikėtų virti vištieną? Užšaldytą vištieną geriausia atšildyti prieš ją pradedant virti. Šitaip mėsa išverda tolygiau ir greičiau.
2. Jeigu nėra laiko atitirpinti, šaldytą mėsą dedame tik į šaltą vandenį. Virimo laikas po vandens užvirimo turės būti padidintas maždaug 10-20 minučių, priklausomai nuo turimos vištienos dydžio.
3. Prieš verdant, vištieną reikėtų gerai nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu.
4. Jeigu norisi koncentruoto vištienos sultinio, dedame mėsą į šaltą vandenį. Tai suteikia sultiniui skonį ir aromatą. O jeigu norisi, kad vištiena būtų sultinga ir skani, dedame ją į verdantį vandenį.
5. Kad sultinys būtų gardus, druską įberiame virimo pabaigoje, o kad mėsa būtų skani - beriame pradžioje.
6. Vanduo turėtų pilnai padengti vištieną. Jeigu verdate visą vištą, naudojame didesnį puodą.
7. Verdame vištieną ant vidutinės kaitros be dangčio. Virimo metu privaloma vis pašalinti susidariusias putas.
8. Mėsa gali būti skanesnė, jeigu į vandenį įdėsite visą svogūną, lauro lapą, maltų juodųjų pipirų arba kitų prieskonių. Juos reikia dėti, kai vanduo užverda.
9. Senos mėsos virimas užtrunka ilgiau, nei yra nurodyta toliau pateiktose rekomendacijose. Norėdami pagreitinti procesą, seną vištieną verdame ne visą, o tik dalimis. O kad mėsa būtų minkštesnė, iš anksto pamarinuojame citrinos sultyse maždaug 60 minučių.
10. Kiek laiko reikia virti vištieną? Vištienos virimo laikas yra skaičiuojamas nuo akimirkos, kai užverda vanduo.
11. Ar vištiena išvirusi ganėtinai paprasta nustatyti šitaip: jeigu mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų arba filė lengvai praduriame šakute - vištiena jau yra paruošta.
12. Kiek laiko virti visą vištą? Visa vidutinė skerdena verdama maždaug 60 minučių. Jeigu turima višta yra tikrai didelė, laikas turės būti padidintas dar apie 20-30 minučių.
13. Kiek laiko virti vištienos krūtinėlę? Krūtinėlės be kaulų ir be odos išverdamos per maždaug 15-20 minučių. Tokiu atveju filė geriau perpjauname perpus arba dideliais gabaliukais. Krūtinėlės su kaulu ir su oda verdamos kiek ilgiau - maždaug pusvalandį.
14. Kiek laiko virti vištienos ketvirčius? Ketvirčius verdame maždaug 40 minučių. Šlaunelės su kaulu ir su oda verdami maždaug pusvalandį. Šlaunelių filė - 10-15 minučių mažiau.
15. Kiek laiko virti vištienos sparnelius? Vištienos sparneliai yra verdami maždaug 30-35 minutes.
Garuose virta vistiena
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Ingredientai
- vištienos krūtinėlės: 1 (virta)
- konservuoti žalieji žirneliai: 1 indelio
- virtos morkos: 1
- švieži agurkai: 3
- avokadai: 1
- pomidorai: pagal skonį (aš jų nedėčiau, vyrui šioje mišrainėje jie labai tinka)
- krapai
- laiškiniai svogūnai
- druska
- alyvuogių aliejus
1. Pirmiausia supjaustykite virtą vištienos krūtinėlę kubeliais, o agurkus ir avokadą – nedideliais gabaliukais.
2. Paruoštus ingredientus sudėkite į salotinę lėkštę, suberkite konservuotus žaliuosius žirnelius, pridėkite smulkintų krapų ir laiškinių svogūnų.
3. Sudėkite virtą morką, supjaustytą kubeliais.
4. Jeigu naudosite, sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus.
5. Pagardinkite druska, užpilkite alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite, kad viskas pasiskirstytų tolygiai.
6. Patiekite šias salotas šviežias ir mėgaukitės gardžiu bei sveiku patiekalu!
7. Santrauka: Šios salotos su virta vištiena, žirneliais, agurkais ir avokadu yra gaivios, lengvos ir maistingos. Jos puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip garnyras prie kitų valgių. Paprasta paruošti, skani ir sveika – tai idealus pasirinkimas subalansuotai mitybai!

Rekomenduojamas:
Kaip virti šaldytas daržoves lėtoje viryklėje? Tai bus aptarta straipsnyje. Pateikiami receptų pavyzdžiai, kuriais vadovaudamiesi išmoksite pasigaminti skanių vitaminingų patiekalų

GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite ingredientus.
2. Vištos krūtinėlės kepsnius nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, pagardinkite iš abiejų pusių druska ir pipirais.
3. Paruoštus vištienos kepsnius iš visų pusių apvoliokite miltuose, kad pasidengtų plonu sluoksniu. Miltų perteklių nupurtykite.
4. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Dėkite miltuose apvoliotus kepsnius ir kepkite apie 4-5 minutes iš vienos pusės. Tuomet apverskite ir kepkite 3-4 minutes iš kitos pusės. Vištiena turi būti iškepusi viduje ir gardžiai apskrudusi išorėje. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo kepsnių storumo. Jei turite galimybę, naudokite maistinį termometrą ir kepkite vištieną iki 72 °C vidinės temperatūros. Iškeptus kepsnius išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį. Uždenkite kita lėkšte ar dangčiu, kad kuo ilgiau išlaikytumėte šiltus.
5. Keptuvėje, kurioje kepėte vištieną, ištirpinkite du šaukštus sviesto. Suberkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir kepkite, kol išsiskyrusios sultys nugaruos.
7. Supilkite sultinį, grietinėlę. Pagardinkite garstyčiomis, čiobreliais, žiupsniu druskos ir pipirų. Leiskite užvirti, sumažinkite ugnį ir virkite penkias minutes.
8. Į puodelį įpilkite du šaukštus sultinio (iš keptuvės) ir jame maišydami ištirpinkite šaukštą kukurūzų krakmolo. Supilkite į keptuvę su padažu, išmaišykite. Grąžinkite į keptuvę vištienos kepsnius. Kaitinkite dar 4-5 minutes, kol padažas sutirštės.

Skanus gaminimas – garuose virta vištiena lėtoje viryklėje
Lėtoji viryklė yra geras pirkinys namams, leidžiantis gaminti mažiau laiko ir, žinoma, pastangų. Kepti paukštieną lėtoje viryklėje taip pat paprasta, kaip plovą, plaktą kiaušinienę ar šarlotę. O lėtoje viryklėje virta vištiena pasirodo skani ir kvapni. Vištieną galima virti visą arba supjaustytą gabalėliais.
Pradėkime gaminti. Kad gautume gardžią vištieną lėtoje viryklėje, jums reikės:
- vištienos skerdena (arba 4 krūtys);
- česnakai - 4-5 gvazdikėliai;
- lauro lapas;
- druska, juodieji pipirai, ciberžolė, m alti b altieji pipirai, raudonėlis (tačiau prieskonius galima pakeisti kitais, pvz., „itališkomis žolelėmis“).
Kaip kitaip kepama garuose virta vištiena? Receptas, kurį ką tik peržiūrėjome, yra vienas iš paprasčiausių. Čia vištieną kepėme atskirai, jai atskirai ruoštume garnyrą. Tačiau galime paruošti kitą variantą. Norite sužinoti, kaip ruošiamas vištienos ir bulvių troškinys? Lėtoje viryklėje bus paruoštas puikus patiekalas.
Jokių specialių įgūdžių gaminant maistą nereikia. Viskas, ko jums reikia, yra mokėti valdyti lėtą viryklę ir peilį.
Šiam patiekalui paruošti mums reikia:
Pirmiausia paruošime vištieną. Jei imsite atšaldytą, tada su juo problemų mažiau, jo nereikia atitirpinti. Galite nuimti odelę, kad vištiena atrodytų rafinuotesnė, tačiau yra tokių, kuriems oda labai patinka. Vištieną reikia padalinti į keletą gabalėlių, geriausia mažus, išimti keletą kaulų. Dabar verta paruošti padažą, kad mūsų vištiena būtų sultinga: sutarkuokite sūrį, įdėkite kečupo, majonezo, druskos, česnako ir kitų prieskonių pagal savo skonį. Sumaišę šią masę, panardinkite į ją mūsų vištienos gabalėlius. Atsargiai įdėkite juos į lėtą viryklę, tolygiai paskirstydami juos apačioje.