pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Cukinijų, bulvių ir morkų blynai: gardus ir paprastas receptas

Šiandien pasidalinsime receptu, kaip pasigaminti skanius ir sveikus cukinijų, bulvių ir morkų blynus. Tai puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į savo mitybą ir mėgautis gardžiu patiekalu.

Ingredientai

Blynams:

  • 200 g cukinijos
  • 80 g morkų
  • 40 g kiaušinio (1 vnt.)
  • 8 g saulėgrąžų sėklų
  • 6 g sviesto lydyto
  • 1 g kmynų
  • 1 g maltų pipirų

Garnyrui:

  • 120 g baklažano
  • 60 g pomidorų
  • 50 g morkų
  • 30 g svogūno
  • 6 g sviesto lydyto
  • 3 g česnako
  • 2 g kapotų petražolių
  • Daržovių prieskonių (pagal skonį)

Gaminimo eiga

  1. Pasiruošimas greitas - su viskuo, nuo bulvių skutimo iki kepimo masės pasigaminimo užims maždaug 20 min.
  2. Pradedame nuo cukinijos: nuplautą vidutinio dydžio cukiniją sutarkuojame, šiek tiek pabarstome druska ir paliekame pastovėti, kol mes susiruošime kitus produktus.
  3. Kiti produktai: 3-4 bulves ir 2 morkas sutarkuojame per burokinę trintuvę. Supjaustome nemažą svogūno galvutę.
  4. Cukiniją ir morkas sutarkuojame stambia (burokine) tarka. Jei cukinija sultinga, ją reikia nusunkti.
  5. Tada visus kepsnelių/blynelių daržovinius ingredientus sudedame į dubenį, įmušame 2 kiaušinius, prieskoniuojame arbatiniu šaukšteliu druskos, malame juodųjų pipirų pagal skonį.
  6. Suberiame daržoves į dubenį.
  7. Į dubenį įmušame kiaušinį, užberiame žiupsnelį pipirų, įberiame saulėgrąžų sėklas, nuplikytus kmynus. Jei tešla per skysta, galima įdėti 1 valgomąjį šaukštą viso grūdo miltų arba sėlenų.
  8. Viską išmaišome, pridedame pusę stiklinės džiūvėsėlių (jie padės sugerti drėgmę ir priduos šiek tiek traškumo).
  9. Tada formuojame kokio 1-1,5 centimetro storio kepsnelius, dedame į keptuvę su įkaitintu saulėgrąžų aliejumi ir ant vidutinės ar mažesnės nei vidutinė kaitros kepame apie 3-4 min.
  10. Blynelius kepame keptuvėje pateptoje lydytu sviestu.

Baklažanų garnyras:

  1. Kubeliais supjaustome baklažaną, morką, svogūną, susmulkiname česaką, sutriname pomidorus.
  2. Viską suverčiame į keptuvę, apibarstome petražolėmis.
  3. Kepame ant lydyto sviesto, pagardinę mėgstamais prieskoniais.

Tzadziki padažas (nebūtina)

Tzadzikiui: pagal valgytojų skaičių reguliuojamės, bet tiems 2 valgytojams imame apie 100 ml natūralaus graikiško jogurto, įspaudžiame skiltelę česnako, užmalame druskos ir pipirų, dedame vieną nedidelį sutarkuotą ir nuspaustą šviežią agurką, pilame 1-2 šaukštus extra virgin alyvuogių aliejaus. Viską sumaišome, leidžiame šiek tiek pastovėti.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Maistinė medžiaga Kiekis %
Kalorijos 347 kcal 17%
Angliavandeniai 36 g
Baltymai 13 g
Riebalai 19 g
Sočiosios riebalų rūgštys 8 g
Cholesterolis 175 mg
Natris 260 mg
Kalis 1506 mg 75%
Skaidulos 12 g 34%
Cukrūs 19 g 76%
Vitaminas A 23302 µg 2913%
Vitaminas B6 1 mg 71%
Vitaminas B12 1 µg 40%
Vitaminas C 60 mg 75%
Vitaminas D 1 µg 20%
Vitaminas E 5 mg 42%
Vitaminas K 69 µg 92%
Kalcis 120 mg 15%
Varis 1 mg 100%
Folio rūgštis 151 µg 76%
Geležis 3 mg 21%
Manganas 2 mg 100%
Magnis 106 mg 28%
Fosforas 297 mg 42%
Selenas 17 µg 31%
Cinkas 2 mg 20%

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Šie kepsneliai gali būti ir kaip garnyras mėsos patiekalams, vietoj paprastų bulvių, kruopų ir pan.