Ingredientų pasirinkimas
Norint pagaminti aromatingą ir tvirtą sultinį, labai svarbu pasirinkti tinkamus ingredientus. Pradėkite nuo aukštos kokybės baltymų pagrindo. Jei gaminate vištienos sultinį, rinkitės visą vištieną arba sparnelių ir šlaunelių mišinį, kad želatina išsiskirtų optimaliai. Ruošdami jautienos sultinį, rinkitės kaulus su kaulų čiulpais, pvz., gūžduobes ar blauzdas. Šie elementai suteikia sultiniui gilumo ir sodrumo.
Ekspertė – apie kokybiško sultinio paslaptis: kaip jį virti ir kiek galima laikyti
Vėstant orams norisi jaukumo ir šilumos, tą dovanoja ir maistas, ypač sriubos, troškiniai. O juos ruošiant visada praverčia kokybiškas, natūralus sultinys. Nuo senų laikų atėjus šaltajam sezonui žmonės mėgaudavosi tikru geru sultiniu, kartais net vadinamu „sveikatos eliksyru“, jo „nebrokydavo“ net turtingiausi ir išrankiausi dvarininkai.
Šaltinis:Sultinys / 123RF.com nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 6 Mėsa Maistas Mėsos patiekalai Patiekalai Receptai KulinarijaSveikatinančios, stiprinančios natūralaus sultinio savybės žinomos nuo seno: peršalus jis gali atstoti arbatą, kovoja prieš įvairius uždegimus, stiprina imuninę sistemą. Žinoma, jei jums svarbesnės skoninės savybės, o gydomosiomis galbūt net per daug netikite, gal jau pajutote, jog su naminiu sultiniu išvirtos sriubos, troškiniai ar rizotai yra žymiai skanesni.
Norint išvirti kokybišką, sveikatinančiomis savybėmis pasižymintį sultinį, prireiks kokybiškų ingredientų, žinių ir kantrybės. Kad išsiskirtų visos naudingosios medžiagos, mėsa su kaulais verdama ne trumpiau kaip 12 valandų.
Taip pat skaitykite:„Kuo ilgiau sultinys verdamas, tuo jis maistingesnis ir vertingesnis, tuo daugiau išsiskiria kolageno, ir želatinos“, – tikro gero sultinio gamybos ypatumus atskleidžia VšĮ „Ilzenbergo dvaras ir ūkis“ vadovė Diana Jokimčienė. Šio dvaro virtuvėje jautienos ir vištienos sultiniai verdami dešimtimis litrų, todėl ekspertė pasidalijo keliomis gudrybėmis, kurios pravers ir namų virtuvėje, bei sultinio receptu:
„Švariai nuplautus vištienos ar jautienos kaulus sudedame į talpų puodą, užpilame vandeniu ir pradedame virti ant nedidelės kaitros – kad sultinys nenugaruotų. 15 kg kaulų paprastai reikia 20 l vandens, virdami mažesnį kiekį šias proporcijas stenkitės išlaikyti. Vandeniui užvirus, nugraibome putas ir lėtai verdame apie 8 val. Jei sultinį virsite aukštoje kaitroje ir trumpai, jis praras dalį savo maistingųjų savybių“, – pasakoja D.Jokimčienė.

Sultinio virimo procesas
Vištienos krūtinėlė virinama, supjaustyta 2-3 cm ilgio, 1 cm pločio, supjaustykite taip, kad 15-20 min. Iš šio krūties gaunamas kvapnios sultinys, į kurį galite įdėti smulkiai kapotų krapų ir petražolių, taip pat pusę virinto kiaušinio. Šiek tiek triukas: jei smulkinta krūtinėlė 40 minučių mirkoma vyšnių likeryje, spaudžiama ir virinama, kepimo laikas sumažinamas iki 10 minučių. Ir gautas patiekalas vadinamas „kanclerio sultiniu“. Tai neįtikėtinai skanus sultinys, kurį sudaro tik krūtinėlės ir žalumynai, pabandykite!
Jei jums reikia įdėti vištienos krūtinėlę į salotą, atsakymas į klausimą, kaip virti vištienos krūtinėlės, bus kitoks. Salotoms viskas turi virti. Ir patartina ne sumažinti krūtinės ląstos ir kremzlės. Vištienos krūtinėlės virimo laikas didėja iki 40 minučių. Jei kepate valandą ar ilgiau, vištienos yra labai minkštos, ir tai nėra labai malonu valgyti.

Kiek virti vištienos krūtinėlės. Kaip virti vištienos krūtinėlės (video)
- Kepimo vištienos krūtinėlės mikrobangų krosnelėje yra galimybė užimtas ar tingus namų šeimininkes, kaip ir aš. Paimkite vištienos krūtines, nuplaukite ir pašalinkite odą. Išimame patiekalus maistui mikrobangų krosnelė patogiausia stiklinis indas iš specialios serijos. Nedelsiant į virdulį įdėkite virinto vandens.
- Mes įdėjome vištieną į virtus patiekalus ir patrinti su savo mėgstamais augalais ir prieskoniais, nepamirškite apie druską. Užpildykite verdančiu vandeniu. Vanduo truputį uždarys krūtinę, bet neužmirštame virimo temperatūros. Nustatykite visą pajėgumą ir nustatykite laiką iki 15 minučių.
- Kai skamba mikrobangų varpas, patikrinkime. Mėginame paukštį su šakute ir, jei mėsa yra balta, išimame iš krosnies ir leiskime jam atvėsti ties sultiniu. Jei iš karto ištrauksite mėsą iš vandens, jis bus sausas ir nepavyks patiekti gastronominio malonumo. Tuo atveju, jei vištiena nepadarė, ramiai nustatykite dar penkias minutes ir palikite ruoštis toliau. Kartodami procedūrą.
Viso krūtinėlės virimo laikas reguliariame puode yra 30 minučių. Lėtos viryklės arba dvigubo katilo 1 val. Kepkite lėtoje viryklėje porą - 40 minučių, mikrobangų krosnelėje - 10-15 minučių.

Tobulybės viršūnė: kaip pasigaminti tinkamą vištienos sultinį
Kvapnaus ir sotaus sultinio dubenėlis su skrebučiais akimirksniu pakelia nuotaiką. Tai nėra moksliškai įrodyta, bet laiko patikrintas faktas.
Be to, vištienos sultinys yra sveikas.
Paruošti jį nėra sunku: pirmiausia reikia parinkti tinkamą vištieną.
Geriausias sultinys, žinoma, yra naminis vištienos.
Jei neturite naminės vištienos, visada galite naudoti parduotuvėje pirktą vištieną.
Sriubinė višta - tai vyresnė dedeklė, kuri atrodo "lieknesnė" nei broileris.
Sriubos vištienai virti prireiks daugiau laiko, tačiau iš jos gaminamas skaniausias sultinys, o mėsa nesubyra ir nesuyra kaip broilerių.
Patarimas: jei ruošiate sultinį, virkite jį ne ilgiau kaip valandą.
Klasikiniam sultiniui gaminti imkite visą vištą, bet galite imti ir jos dalis, sriubos rinkinį ar net vištos šlauneles.
Geriausia neimti tik krūtinėlės - mėsa gali būti kieta, o sultinys bus nesultingas.
Sultinys ruošiamas iš 1 vištos - 3 litrų sriubos.
Atsižvelgiant į tai, kad sultinys verda ilgai ir vanduo gali išvirti, iš pradžių reikėtų paimti apie 5 litrus vandens.
Patarimas: gaminimo metu stenkitės nepadauginti vandens, nes sultinys bus ne toks tirštas. Jei reikia įpilti daugiau vandens, įpilkite verdančio vandens.
Klasikinis sultinio pasirinkimas - morkos ir svogūnai, kuriuos taip pat galima pakepinti šiek tiek aliejaus.
Įdėkite grybų arba baltų džiovintų grybų, kad pagardintumėte patiekalą.
Prieskoniai ir prieskoniai
Be druskos ir maltų pipirų, į sultinį įdėkite lauro lapą, pipirų žirnelius.
Taip pat galima pridėti čiobrelių, rozmarinų, salierų stiebų ir petražolių stiebų.
Kaip virti vištienos sultinį - klasikinis receptas
Vištiena - 1 vnt.
Svogūnas - 1 vnt.
Malti juodieji pipirai - žiupsnelis
Įdėkite vištieną į puodą, užpilkite vandeniu - vanduo turi visiškai apsemti vištieną. Pagardinkite druska ir virkite ant silpnos ugnies 1,5 valandos.
Patarimas: jei norite skaidraus sultinio, virdami nukoškite putas.
Sudėkite keliais gabalėliais supjaustytas morkas, svogūną - visą arba perpjautą per pusę, ir pipirus.
Virkite dar 1,5 valandos. Iš sultinio išimkite visas sudedamąsias dalis ir sultinį perkoškite per marlę.
Vištieną ir daržoves galima naudoti kituose patiekaluose.