Mėgstate dar drėgnesnius pyragus? Šis drėgnas obuolių pyragas - puikus pasirinkimas, jei ieškote sveikesnio, bet vis tiek be galo gardaus deserto. Drėgnas obuolių pyragas - tai tobula popietės kompanija, kurią galima mėgautis su kvapnia arbata ar puodeliu kavos. Šis receptas išsiskiria ne tik savo minkštumu, bet ir sveikesne sudėtimi - jame nėra baltų miltų ar rafinuoto cukraus. Jei mėgstate kepinius, kurie tirpsta burnoje ir yra natūraliai saldūs, šis pyragas tikrai taps vienu mėgstamiausių.
Greitas obuolių ir avižinių dribsnių pyragas
Šis obuolių pyrago receptas gimė, kai reikėjo gelbėti naminius obuolius ir labai prinokusius bananus. Man labai patinka greiti ir paprasti pyragai - sumaišai keletą paprastų ingredientų ir gauni nuostabų desertą.
Kas dar puiku šiame recepte, kad nėra pridėtinio cukraus, visas saldumas tik iš bananų ir obuolių bei razinų. Razinų galima ir nedėti, bet jos suteikia papildomo skonio ir šiek tiek daugiau saldumo, tačiau jei norisi, jas galima keisti džiovintomis spanguolėmis ar datulėmis, bet man obuolių pyragas skaniausias, kai jame yra razinų, tiesiog tobulas derinys.
Tad, jei norisi kažko saldaus, skanaus ir greito - šis receptas kaip tik jums. Paprasta pagaminti, o virtuvė kvepės kaip pas mamą. Labai gardus!
Ingredientai:
- 500 g obuolių
- 350 g avižinių dribsnių
- 2 vnt. bananų, gerai prinokusių
- 2 vnt. kiaušinių
- 30 g razinų, kiekį galima koreguoti pagal poreikį arba visai nedėti
- 1 a.š. cinamono
- 0,5 a.š.
Pilno grūdo miltų obuolių pyragas
Ingredientai:
- 300 g gerai sunokusių bananų be žievelių
- 300 g obuolių be žievelių ir be sėklų
- 250 g rikotos sūrio
- 200 g pilno grūdo kvietinių miltų
- 200 g pilno grūdo ruginių miltų
- 1 a. š. cinamono
- 30 g kokoso drožlių
- 30 g maltų linų semenų
- Jūsų naudojamų riebalų patepti kepimo indui
Gaminimo eiga:
Tešla: bananus gerai sutriname ir sumaišome kartu su rikota. Po truputį beriame miltus ir minkome tešlą. Gaunasi ganėtinai lipni, bet standi. Dedame tešlą į kepimo popierių, apvyniojame ir 30 min. į šaldymo kamerą.
Įdaras: obuolius pjaustome plonomis riekelėmis, maišome su cinamonu, kokosų ir linų sėmenimis.
Tešlai atšalus imame kepimo indą, dedame kepimo popierių ir patepame jūsų naudojamais riebalais kepimui. Aš tepiau lydytą sviestą. Labai nedaug, kad tik vos blizgėtų. Imu tešlą ir tiesiog rankomis gabalas po gabalo suformuoju pyrago dugną. Apie 0,5 cm storio. Tada dedame obuolių įdarą, tolygiai paskirstome ir iš likusios tešlos gaminame nedidelius gumulėlius ir dengiame obuolius. Jeigu esate gaminę trupininį pyragą, žinosite apie ką aš.
Kepame 150 laipsnių (su vėjeliu) temperatūroje apie 50 min.
Pyragą tiekiame dar šiltą su avižų grietinėlės užpilu. 1 v. š. vienam gabalėliui.
Ingredientai:
- Miltai - 2 stiklinės
- Manai - 2 stiklinės
- Cukrus - 1 stiklinė
- Kepimo milteliai - 2 arbatiniai šaukšteliai
- Obuoliai - 8 vienetai
- Bananai - 2 vienetai
- Sviestas - 200 gramai
- Cinamonas - 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus - 1 arbatini
Miltus, manus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir cinamono sumaišome. Nusilupame obuolius bei supjaustome griežinėliais, nuluptus bananus-žiedeliais. Į kepimo indą klojame sluoksnį paruošto sauso mišinio, po to sluoksnį obuolių ir bananų, (pyrago apačia ir viršus turi būti sausas mišinys). Visą pyrago viršų "užklojame" supjaustyto sviesto riekutėmis.
Paruošimas:
- Avižinius dribsnius sumalkite maistiniu smulkintuvu, kol jie pavirs į miltus.
- Kiaušinius išplakite iki putų, tada supilkite ištirpintą sviestą, medų, jogurtą, 1 arbatinį šaukštelį cinamono ir imbierą.
- Į tešlą po truputį įmaišykite avižų miltus, kad neliktų gumuliukų.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite paruoštą tešlą.
- Pyragą dėkite į iki 190°C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45-50 minučių.
🔸 Jei norite dar sodresnio skonio, į tešlą galite įberti saują smulkintų graikinių riešutų ar razinų.🔸