pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Maskarponės Sūris: Universalus Ingredientas Jūsų Virtuvėje ir Receptai

Maskarponės sūris - tikras italų pasididžiavimas, iš kurio paruošite šimtus skirtingų desertų ir patiekalų. Šis kreminis, iš grietinėlės gaminamas sūris netruko išplisti ir visame pasaulyje.

Kaip teigia prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas Thierry Lauvray, maskarpone italai mėgaujasi jau kelis šimtus metų.

Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, teigia, kad pirkėjų susidomėjimas išskirtiniais produktais iš tiesų pastebimas.

„Pirkėjai ieško įvairesnių skonių. Šventiniu laikotarpiu išauga įvairiausių gurmaniškų produktų: įmantresnių sūrių, kumpių, paštetų pardavimai“, - sako V. Budrienė.

Maskarponės Savybės ir Panaudojimas

„Maskarponės sūrį galima laikyti rikotos broliu, tačiau ši maskarponei nusileidžia savo lengvumu. Maskarponė yra riebesnė, gaminama iš grietinėlės, o rikota - iš pieno. Nenuostabu, kad maskarponė - populiariausias pasaulyje kreminis sūris, naudojamas gaminti įvairius saldėsius, ir ne tik juos“, - sako T. Lauvray.

Pasak T. Lauvray, maskarponės populiarumą lemia minkšta kreminė tekstūra, o tai labai svarbu gaminant desertus. Lengvas ir neutralus šio sūrio skonis gardinant jį įvairiais priedais leidžia sukurti gausybę skirtingų derinių. Visiems puikiai žinomas itališkas tiramisu, taip pat sūrio tortai yra gaminami iš maskarponės sūrio. Šie desertai ypač populiarūs ir Lietuvoje.

„Mūsų šalies konditeriai iš pietinių Europos šalių yra sėkmingai perėmę geriausias desertų gaminimo patirtis, todėl be maskarponės neapsieinama nė dienos. Pastebima, kad ir namuose desertų gamybai lietuviai vis dažniau naudoja maskarponę“, - pasakoja T. Lauvray.

Konditerijos eksperto teigimu, receptų su maskarpone - kiek tik leidžia fantazija, be to, su maskarpone gaminami ne tik desertai. Itališkuose patiekaluose maskarponė naudojama padažų, kuriais gardinami makaronai, gamyboje.

„Įdomu tai, kad šis sūris gali būti naudojamas ne tik desertų gamyboje. Jis naudojamas kaip užtepėlių pagrindas, tinka padažų gamybai. Maskarponę galima naudoti ir vietoj sviesto: tereikia užtepti skrebutį, pagardinti druska, pipirais ir mėgautis. Šį sūrį galima sumaišyti su uogomis ar uogienėmis ir mėgautis greitu desertu“, - teigia konditeris.

T. Lauvray siūlo atrasti skonio stebuklus iš maskarponės ir nustebinti artimuosius. Siūlome užkandį, patiekalą ir desertą iš maskarponės, kuris puikiai tiks tiek vakarienėms su draugais, tiek šventiniams pietums su šeima.

Receptai su Maskarpone

Lašišos užtepėlė su maskarpone

Reikės:

  • 250 gramų maskarponės sūrio
  • 200 gramų gabaliukais kapotos sūdytos lašišos
  • saujos kapotų svogūnų laiškų
  • saujos kapotų krapų
  • šaukšto citrinos sulčių
  • druskos, pipirų

Kaip gaminti:

  1. Maskarponę pertrinkite maisto trintuvu, kad ši pasidarytų labiau kreminė.
  2. Sumaišykite visus ingredientus ir išmaišykite.
  3. Patiekite ant skrebučių, vieno kąsnio užkandžių krepšelių ar skanaukite su daržovių lazdelėmis.

Makaronai su maskarpone

Reikės:

  • 200 gramų „penne“ makaronų
  • 100 gramų maskarponės
  • 1 kiaušinio trynio
  • kelių šaukštų kietojo sūrio
  • druskos, pipirų
  • bazilikų, petražolių
  • 1 česnako skiltelės
  • alyvuogių aliejaus

Kaip gaminti:

  1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Verdant į vandenį galite įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus.
  2. Kiaušinio trynį sumaišykite su žiupsneliu druskos, pipirų, kietuoju sūriu.
  3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, kelias minutes apkepinkite kapotą česnaką. Į keptuvę dėkite kiaušinio trynio ir sūrio masę, šiek tiek pašildykite.
  4. Dėkite maskarponės sūrį, ištirpdykite ir keletą minučių viską pakepkite.
  5. Makaronus sumaišykite su padažu, patiekdami pabarstykite šviežiais bazilikais ir petražolėmis.

Nekeptas maskarponės ir persikų tortas

Reikės:

  • 500 gramų maskarponės sūrio
  • 500 gramų šviežių arba konservuotų persikų
  • 350 gramų kokosų pieno
  • arbatinių sausainių pyrago formai iškloti
  • 200 gramų cukraus
  • kelių lašų vanilės ekstrakto
  • 2 šaukštų želatinos

Kaip gaminti:

  1. Pyrago formą padenkite kepimo popieriumi, išklokite sausainius.
  2. Maskarponę suplakite su kokosų pienu, cukrumi ir vanilės ekstraktu.
  3. Želatiną ištirpinkite šiltame vandenyje iki vientisos masės ir įplakite į maskarponės ir kokosų pieno mišinį.
  4. Gautą masę supilti į pyrago skardą.
  5. Persikais apiberkite pradėjusį stingti tortą.