pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiek Laiko Reikia Virti Naminėms Dešrelėms?

Kaip virti pieniškas dešreles?

  1. Nuimti nuo dešrelių dirbtine plėvelę.
  2. Įpilti į nedideli puodą 300ml. šalto vandens ir pastatyti ant gerai įkaitintos viryklės. Duoti vandeniui užvirti.
  3. Į verdanti vandenį įdėti dešreles, sumažinti ugnį ir uždengti dangčių.
  4. Virti 2-5 minutes (priklausomai nuo rūšies, virimo laikas dažniausiai nurodomas ant pakuotės).

Dešrelių salotos

Ingredientai:

  • Malti česnakai
  • Juodieji pipirai, šviežiai malti
  • Salierai, pjaustyti plonais griežiniais, 1 stiklinė
  • Pelėsinis sūris, tarkuotas, 4 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Grietinė, 0.5 stiklinės
  • Pasukos, 5 valgomieji šaukštai
  • Svogūnų laiškai, patiekiant, 2 valgomieji šaukštai
  • Virtos dešrelės

Paruošimas:

  1. Grietinę, pasukas, česnaką, druską ir pipirus gerai išmaišyti, kiek paplakti.
  2. Dešreles apkepti keptuvėje, karštame aliejuje. Apkeptas dešreles dėti ant popierinių rankšluoščiu, jog susigertų riebalai.
  3. Į indą dėti dešreles, salierus, sūrį ir išmaišyti.
  4. Patiekti su pagamintu padažu, pabarstyti svogūnų laiškų.

Kaip ir kiek virti dešreles: patarimai

Wieners - natūra korotenkih žaliavos dešrelių. Jų pagrindinis skirtumas nuo kitų savo išvaizda. Kai mažas ilgis dešros turėtų būti šiek tiek storesnis nei paprastųjų dešros. Įdomu tai, kad kai kuriose kitose šalyse, pavyzdžiui, mėsos produktų nėra suskirstyti į keletą kategorijų. Nepriklausomai pavadinimas, šie puikūs mažai dešros mylimas suaugusiems ir vaikams. Patiekite juos pusryčiams, pietums ar vakarienei su įvairių patiekalų (bulvių košė, makaronai ar trapios košės), galite būti tikri, kad šeima yra šeriami ir patenkintas. Esmės klausia, ar, kaip ir kiek gaminti dešreles? Ši problema dažniausiai pasitaiko pradedantiesiems šeimininkes. Kaip ne virškinti maistą? Ar man reikia iš anksto atitirpinimo juos? Bet pirmiausia šiek tiek apie įdomių pavadinimų patiekalų istorija.

"Dešra" ir "sardinės" - tai turi bendro?

Keista, bet pavadinimas yra trumpas ir neįklimpti skanus mėsos produktai įvyko tik iš šio jūros žuvies pavadinimą. Tiksli priežastis dabar niekas nežino. Bet mes žinome, vienas dalykas, apie XVIII amžiuje žodis "dešra" pateko į rusų kalbą iš lenkų. Labiausiai tikėtina, kad išorės panašumo formos ir dydžio, bet ne skonį atvejis, ar ne?

Dažnai užduodami klausimai kepimo proceso

Galbūt kai kurie iš šių problemų galite jau seniai pažįstamas. Panagrinėkime dažniausiai, norėdami sužinoti tikrai, kaip ir kiek gaminti dešreles:

- Ar man reikia iš anksto švarus produktas iš apvalkalo arba geriau tai daryti po virimo?

- Ar man reikia atitirpinti produktus prieš termiškai apdorojant?

- Kaip ilgai turėčiau kepkite dešreles, todėl jie neturi sprogo?

- ar galutinis rezultatas priklauso nuo to, produktų kokybę?

- Kiek laiko virti dešreles žaliavų ir sušaldytos?

- Kokie yra įvairių variantų terminio apdorojimo charakteristikas?

- Kaip dažnai galiu naudoti šį produktą maistą?

Naudingi patarimai, kaip ir ką virėjas dešrelės

Svarsto užsakymą susidūrė problemos:

Naminės dešrelės - lengviau negu atrodo! Pasakojame žingsnis po žingsnio

Dešrelių tikrai verta turėti šaldytuve ar šaldymo kameroje - tai nebrangus, labai greitai paruošiamas, įvairiems patiekalams panaudojamas produktas. O pasigaminę naminių dešrelių būsite tikri dėl jų natūralios sudėties bei galėsite jas pagardinti pagal savo skonį. Pasakojame, kaip namuose prikimšti puikių dešrelių ir dalinamės receptais.

Dešrelės mėgstamos jau tūkstančius metų

Čirškindami dešreles greitai vakarienei tikriausiai nė nesusimąstėte, kad tai vienas seniausių ir vienas plačiausiai pasaulyje paplitusių valgių.

Neabejojama, kad dešrelės buvo sumanytos ir pamėgtos dėl taupumo. Dešrelėms tradiciškai naudotos įvairios mėsos nuopjovos, subproduktai, kraujas, riebalai, kartais mėsa maišoma su kruopomis. Mišiniai turėjo būti gausiai sūdomi (matyt, todėl ir apsinuodijimų pasitaikydavo - druska senovėje buvo brangi), o įkimštos dešrelės vartojamos iškart arba vytinamos.

Šiandien gerokai dažniau gaminamos, populiaresnės ir daugumai žmonių priimtinesnės „prabangesnės“ dešrelės ne iš likučių, o iš kokybiškos mėsos, pagardintos ne krūva druskos, o kvapniomis žolelėmis ir įmantriais prieskoniais.

Naminės dešrelės jau tūkstančius metų mėgstamos visame pasaulyje. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

Gaminame namines dešreles - paprasta ir tikrai skanu

Namines dešreles pasigaminti tikrai nesudėtinga. Svarbu pasirinkti kiek riebesnę mėsą (arba liesą mėsą maišyti su maltais lašinukais), faršą pagardinti mėgstamais prieskoniais, jį labai gerai išminkyti ir žarnas prikimšti nei per laisvai, nei per standžiai.

1. Mėsa. Naminės dešrelėms tiks įvairiausia mėsa - kiauliena, jautiena, vištiena, kalakutiena, žvėriena ir kt. Galima rinktis įvairiausias mėsos dalis, jas maišyti tarpusavyje, pridėti subproduktų.

Terminis dešrelių apdorojimas neužtrunka ilgai - jos greitai išverdamos ar iškepamos, todėl pasirinkta mėsa turėtų būti jauno gyvūno ar paukščio, kokybiška, minkšta. Kietesnė, senesnių galvijų ir paukščių mėsa yra sodresnio skonio, tačiau ji kieta ir ją būtina ilgiau termiškai apdoroti. Tokia mėsa puikiai tiks sultiniams, sriuboms, troškiniams, ilgam kepimui neaukštoje temperatūroje orkaitėje ir pan.

Kiek minučių virti dešreles?

Jokių bėdų – paverdate kelias minutes verdančiame vandenyje ir patiekiate su bulvių koše, virtais makaronais, ar net su daržovių salotomis. Visi sotūs ir laimingi. Ir vis dėlto jauniausios šeimininkės kartais užduoda sau klausimą: kaip teisingai virti dešreles.

Išvirti dešreles nėra sudėtinga. Dešreles galima virti vandenyje, mikrobangų krosnelėje, garuose. Gaminimo būdą galite pasirinkti patys.

Populiariausi padažai prie virtų dešrelių yra majonezas, ketčupas, garstyčios, sūrio padažas, adžika.