Vištienos sriuba yra viena populiariausių sriubų pasaulyje, vertinama dėl savo maistingumo, sotumo ir lengvo paruošimo. Ši sriuba puikiai tinka tiek kasdieniam valgymui, tiek sveikatai stiprinti. Šiame straipsnyje rasite įvairių vištienos sriubos su ryžiais receptų ir patarimų, kaip pasigaminti tobulą sriubą.
Kodėl Verta Gaminti Šią Sriubą?
- Vištiena - lengvai virškinama ir turtinga baltymais.
- Česnakas - natūralus imunitetą stiprinantis ingredientas.
- Ryžiai - suteikia sotumo ir puikiai dera su vištiena.
Ši sriuba yra greitai paruošiama, todėl puikiai tinka pietums ar vakarienei.
Paprasta Vištienos Sriuba su Česnaku ir Ryžiais
Receptas (2-4 žmonėms)
Ingredientai:
Ingredientas | Kiekis |
---|---|
Vištienos filė | 300 g |
Česnakas | 3 skiltelės |
Ryžiai | 100 g |
Morka | 1 vnt. |
Svogūnas | 1 vnt. |
Vištienos sultinys | 1,5 l |
Alyvuogių aliejus | 1 valg. šaukštas |
Druska, pipirai | Pagal skonį |
Petražolės (puošimui) | Pagal skonį |
Sriubos Gaminimo Trukmė
- Paruošimas: 10 min.
- Virimas: 30 min.
- Iš viso: 40 min.
Gaminimo Eiga
- Vištieną supjaustykite mažais gabaliukais.
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir morką, česnaką sutrinkite.
- Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, apkepkite svogūnus ir česnaką iki auksinės spalvos.
- Įdėkite vištieną, kepkite keletą minučių, kol lengvai apskrus.
- Supilkite vištienos sultinį, įdėkite ryžius ir morką.
- Virkite ant vidutinės ugnies apie 20 minučių, kol ryžiai ir vištiena bus minkšti.
- Pagardinkite druska, pipirais ir prieš patiekiant pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Patarimai Skaniai Sriubai
- Jei norite intensyvesnio skonio, pridėkite šiek tiek sojos padažo ar citrinos sulčių.
- Galite naudoti rudus ar laukinius ryžius - jie suteiks papildomo maistingumo.
- Sriuba puikiai dera su šviežia duona ar skrudintais batono gabaliukais.
Vištienos Sriuba su Ryžiais ir Rudens Daržovėmis
Ši aromatinga ir švelnaus skonio sriuba patiks daugeliui. Kruopos jai suteikia sotumo, grietinėlė - kremiškumo, o svieste apkepti svogūnai, salierų stiebai, morkos ir česnakai pripildo sriubą turtingo skonio. Pievagrybiai šiai sriubai suteikia ypatingai gardų aromatą.
Ingredientai
- 1 vištos krūtinėlė
- 3 saliero stiebai
- 3 vidutinio dydžio morkos
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 0,5 stiklinės ryžių
- 2 citrinų
- 2 česnako skiltelės
- 2 laurų lapeliai
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 a. š. smulkintų petražolių
- 0,5 a. š. džiovintų čiobrelių
- druskos, juodųjų pipirų
Gaminimo Eiga
- Svogūną nulupkite, pašalinkite viršutinį sluoksnį, dėkite į puodą. Morkas gerai nuplaukite, nulupkite ir lupenas sudėkite į puodą kartu su svogūnu. Nupjaukite salierų stiebų galus ir taip pat sudėkite į tą patį puodą kartu su vištos krūtinėle. Užpilkite 8 stiklinėmis vandens. Sudėkite laurų lapelius, pagardinkite druska, pipirais ir užvirkite. Tada sumažinkite ugnį ir virkite apie 25 min., kol vištiena išvirs.
- Vištos krūtinėlę išgriebkite iš sultinio, palikite pastovėti apie 5 min., tada šakutėmis suplėšykite plonomis juostelėmis.
- Sultinį nukoškite, išmeskite daržovių gabalėlius. Sultinį atidėkite į šalį.
- Svogūną susmulkinkite, salierą ir morkas supjaustykite griežinėliais. Česnaką nulupkite ir susmulkinkite.
- Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies, sudėkite smulkintas daržoves, čiobrelius ir kepinkite apie 5 min. Suberkite ryžius, užpilkite sultiniu ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite 15 min., sudėkite vištieną ir virkite dar 5 min.
Kitas Vištienos Sriubos su Ryžiais Receptas
Ingredientai:
- 3 valg. š. sviesto
- 1 arb. š. druskos
- ½ arb. š. pipirų
- 1 arb. š. džiovintų petražolių
Gaminimo Eiga:
- Puode virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną, plonais griežinėliais supjaustytus salierus ir morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol daržovės ims minkštėti. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis aromatą.
- Suberkite kubeliais supjaustytą saldžiąją bulvę, riekelėmis pjaustytus pievagrybius. Pagardinkite druska, pipirais, supilkite sultinį ir suberkite ryžius. Išmaišykite, padidinkite ugnį ir leiskite užvirti, tuomet ugnį sumažinkite ir virkite 10 minučių.
- Suberkite kubeliais pjaustytą vištos krūtinėlę, supilkite grietinėlę. Pagardinkite saujele kapotų šviežių petražolių. Išmaišykite ir virkite dar 10 minučių.
- Patiekite sriuba nedelsiant, dar karštą, pagadinę saujele šviežių žalumynų.
Patarimai ir Gudrybės
- Nebijokite eksperimentuoti - sriubą galite virti ir su grikiais.
- Norėdami paruošti vegetarišką sriubos versiją, tiesiog nenaudokite vištienos.
- Vietoj ryžių galite naudoti makaronus.
- Šiai sriubai būtinai nepamirškite nusipirkti citrinų, nes jų sultys ne tik suteikia nuostabų aromatą, bet ir tarsi suvienija visus ingredientus.