pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Geriausi Kalakutienos Kepsnių Receptai

Kalakutienos kepsnys receptai

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “kalakutienos kepsneliai” rasta receptų 898Gardieji kalakutienos kepsniai orkaitėjeKalakutienos kepsneliai

Šventinis kalakuto krūtinėlės kepsnys su džiovintomis spanguolėmis

Niekas nepaneigs – kalakutas ant švenčių stalo tikrai visada padaro įspūdį svečiams. Tačiau ne visada tas įspūdis toks geras, kai keptą kalakutą imi pjaustyti ir porcijuoti…. Iškepti šį milžiną taip, kad jis būtų ir pilnai iškepęs, ir sultingas, tikrai nemenkas iššūkis, ne visada pasiseka net patyrusiems kepėjams. Esu bandžiusi ir mirkyti kalakutą sūryme (visų pirma dar reikia surasti tinkamo dydžio indą, kuriame tas žvėris galėtų būtų pilnai panardintas skystyje…), esu ir švirkštu leidusi skysčius kepant, esu po odele kišusi kilogramus sviesto, tačiau rizika, kad vienos kalakuto dalys bus puikiai iškepę, o kitos – sausos ir išdžiūvę, visada yra didelė.

Australijoje, žinokit, gauti kalakutą yra rimtas iššūkis!! Jų trumpam atsiranda parduotuvėse tik dviem laikotarpiais: liepos mėnesį, kai nemažai australų švenčia „Kalėdas liepą” (Christmas in July), ir gruodį, kai amerikiečiai ruošiasi Thanksgiving vakarienei, o kai kurie australai Kalėdų šventėms renkasi būtent kalakutieną (mat ėriena, jautiena ir kiauliena – pernelyg pabodę kasdieniai pasirinkimai:)).

Jei šventes švenčiat mažesniame būryje, didžiulis kalakutas pats savaime yra vargas, nes visą savaitę po švenčių doroti jo likučius nedaug kam patinka… Todėl labai pravartu įsigyti tik kalakuto krūtinėlę ir šventinį kepsnį ruošti vien iš jos. Viena vertus, ji didelė, tad pakanka 6-8 valgytojam, kita vertus – toks kepsnys nė kiek ne mažiau šventiškas nei mažiau įspūdingas ant stalo!! Nustebsite, kokia tobulai sultinga ir skani gali būti (paprastai, jei kepate visą kalakutą, ji iškepa super sausa) kalakuto krūtinėlė!! Įdaras taip pat prisideda išlaikant kepsnio sultingumą, tačiau jis dar priduoda ir šventinių skonių bei puošnumo, nes prigardintas džiovintomis spanguolėmis, vynu, čiobreliais ir šalavijais.

Tačiau turiu perspėti, kad ne mažiau gardi jūsų laukia ir sekanti diena po švenčių, jei tik liks bent vienas kitas šio kalakuto krūtinėlės kepsnio gabalėlis!! (Tiesą pasakius, aš gal vien dėl tos kitos dienos jį ir kepčiau :)). Nes kitą dieną galėsite ir vėl puotauti, tik šįkart su gardžiais kepsnio likučių sumuštiniais, kuriuos pasigaminsite su kreminiu sūriu, bruknių uogiene, garstyčiomis ir žalumynais.

Ką dabar gaminame:

viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba

Maltos kalakutienos kepsnys

Neseniai
išbandytas ir labai skanus kepsnys. Pirmą kartą kepant naudojau kalakutienos
faršą (geriau patiems susimalt), o vėliau išbandžiau su kiaulienos ir
jautienos. Abiem atvejais buvo labai skanu, o ragavusieji paprašė recepto.


2/3 p. greito
paruošimo avižinių dribsnių;
½ p .pieno;
1,5 kg maltos
kalakutienos;
1 vidutinis
smulkintas svogūnas;
2 dideli
kiaušiniai;
¾ p. kečiupo;
1 š. garstyčių;
1 š. druskos;
1 š. šalavijo;
½ a.š. pipirų.

Avižinius dribsnius
sumaišyti su pienu ir leisti išbrinkti (apie 5 min.). Sudėti kalakutieną,
svogūnus, kiaušinius, kečiupą, prieskonius ir gerai išmaišyti. Dėti į sviestu
išteptą formelę, viršų aptepti trupučiu kečiupo ir kepti 180 C įkaitintoje
orkaitėje nuo 30 iki 1,5 val, priklausomai nuo kepimo formos dydžio.


26 kovo, 2008 Forelle paukštiena

Aprašymas

Labai sultingas kalakuto krūtinėlės kepsnys, ypač tinkantis šventėms mažesniame rate, kai visas kalakutas yra šiek tiek per daug 🙂

1x 2x 3x
Kalakuto krūtinėlės kepsniui
Įdarui
  • 60 g sviesto
  • 1 svogūnas ((mažas), smulkiai supjaustytas)
  • 1 saliero stiebas ((smulkiai supjaustytas))
  • 80 g džiovintų spanguolių (( ½ stiklinės))
  • 2 šaukštai čiobrelių lapelių
  • 2 šaukštai šalavijų lapų ((susmulkintų))
  • 125 ml balto vyno (( ½ stiklinės))
  • 50 g panko džiūvėsių (( 1 stiklinė))
  • 125 ml vištienos sultinio (( ½ stiklinės))
  • 2 kiaušiniai ((dideli))
Padažui
  • 1 šaukštas miltų
  • 400 ml vištienos sultinio ((kiekis apytikslis))
Patiekti
  • garuose virtų daržovių
  • bruknių uogienės
Neleisti ekranui užtemti