pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Neringos Blogas: Šokoladinis Pyragas su Bananais ir Bazilikais

Šis nesudėtingas pyragas yra superšokoladinis ir skanus. Tai puikus nebrangus skanėstas...

Receptą atsitiktinai pamačiau internete, sudomino netikėtas trio - šokoladas, bananai, bazilikas. Kadangi, turėjau kelis prinokusius bananus, o ant palangės jau porą mėnesių žaliavo bazilikas, kuris visai neseniai ir pražydo, pamaniau, jog visa tai galima paversti, kuo nors saldžiu ir netikėtu.

Pyragas gavosi labai skanus, drėgnas, labai sodraus šokoladinio skonio. Bananai čia puikiai dera, o bazilikas - slaptasis pyrago ginklas (ingredientas).

Beje, labai dažnai perku prieskoninius augalus vazonėliuose, ypač baziliką. Tik jie dažniausiai neilgai išbūna žali ant mano palangės. O šis bazilikas žaliavo turbūt porą mėnesių ir net pražydo! Kažkokia pasaka! Žiedą nuskyniau ir įamžinau su šiuo pyragu.

Receptas

Ingredientai (20 cm skersmens kvadratinei formai):

  • 150 g sviesto
  • 150 g juodojo šokolado
  • 3 kiaušiniai
  • 130 g cukraus
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 100 g miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 2 bananai
  • 25 žalio baziliko lapeliai

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą ir šokoladą sudėkite į nedidelį puodelį ir ištirpinkite ant nedidelės ugnies. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
  2. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir vanile. Supilkite truputį atvėsusį sviesto-šokolado mišinį, išmaišykite.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska. Suberkite į tešlą ir įmaišykite.
  4. Bananus supjaustykite griežinėliais. Baziliko lapelius susmulkinkite. Viską įmaišykite į tešlą.

Kitas receptas

  • 1 puodelis (150 g) miltų
  • 1 puodelis (200 g) cukraus
  • 1 puodelis (250 ml) karšto vandens
  • ½ puodelio (60 g) kakavos miltelių
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. sodos
  • 1 kiaušinis
  • ¼ puodelio (60 g) tirpinto sviesto
  • cukraus pudros

Iki vientisos masės sumaišyti miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir karštą vandenį. Įmaišyti kiaušinį ir sviestą. Tešlą supilti į riebalais pateptą 20 x 20 cm dydžio kepimo skardą. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 minutes. Ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra.

Patarimai ir Pastebėjimai

  • Šį pyragą kepiau 20 cm kvadratinėje formoje lygiai 35 minutes. Galima pyragą kepti ir didesnėje formoje, tik jis bus plonesnis, o ir kepimo laikas gali skirtis.
  • Dėjau vidutinio dydžio baziliko lapelius (keliais lapeliais daugiau), kuriuos labai smulkiai sukapojau. Baziliko skonio kaip tokio, nelabai jaučiasi.
  • Man be galo patiko sodrus, ryškus šokolado skonis. Naudojau gerą 54 proc. kakavos juodąjį šokoladą. Iš savo ankstesnės nesėkmių patirties, kepiniams rekomenduoju naudoti gerą (bent 54 proc. kakavos) šokoladą. Kepant su prastesniu šokoladu, gali įvykti visokių nemalonių nesklandumų (pavyzdžiui, išsiskirti per daug riebalų), o ir skonis stipriai nukentės.

Skonio Vertinimas

Mano recepto ir skonio vertinimas - penki balai iš penkių. Tobula, būtinai kartosiu.