pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos Kumpis - Kalorijų Kiekis ir Mitybos Vertė

Kalorijų skaičiuoklė

Vaisius Kalorijos (100g) Kiekis
Obuolys 52 kcal 100g
Bananas 89 kcal 100g
Apelsinas 47 kcal 100g
Kriaušė 57 kcal 100g
Abrikosas 48 kcal 100g
Braškės 32 kcal 100g
Vynuogės 69 kcal 100g
Ananasai 50 kcal 100g
Kivis 61 kcal 100g
Persikai 39 kcal 100g

Keptas kiaulienos kumpis su medumi

Šis šventiškai keptas kiaulienos kumpis su medumi taip pavadintas ne be reikalo – jo gamybos procesas užtrunka virš 4 valandų. Sakoma, kad su meile ir ilgai kepamas kumpis būna bent 10 kartų skanesnis, tad manome, kad pasistengti tikrai verta.

Šiuo būdu išvirta ir kepta mėsa tampa ypatingai sultinga ir tiesiog tirpsta burnoje. Beje, rekomenduojame kepti didelį kumpio gabalą, kadangi net ir nesuvalgius visko iš karto, mėsa šaldytuve išsilaiko 1-2 savaites ir gali puikiai būti naudojama sumuštiniams ar kitiems patiekalams.

Keptas kiaulienos kumpis su medumiPasiruošimas15 minsKepimo trukmė4 hrs

Šventiškas patiekalas ypatingai progai.

Pamaitins : 10IngredientaiKumpio glaistui
  • 75 g rudo cukraus
  • 90 g medaus
  • 50 ml vaisių vyno
Gamybos eiga

Pirmiausia pasiruošiame mėsą. Nuo kumpio nupjaustome riebalų perteklių ir suvynioję į cilindrą surišame storu siūlu. Labai svarbu nuo viršutinės kumpio dalies nenupjauti visų riebalų, kurie kepant karamelizuosis.

Į puodą su šaltu vandeniu dedame perrištą kumpį, stambiai pjaustytas morkas, svogūną, porą šiek tiek druskos ir likusius prieskonius. Uždengiame ir verdame ant nedidelės kaitros 3 valandas.

Artėjant kumpio virimo pabaigai pasigaminame glazūrą. Į atskirą puodą beriame cukrų, medų ir pilame vaisių vyną. Viską kaitiname ant nedidelės ugnies 4-5 minutes, kol gauname tamsios spalvos sirupą. Gautą sirupą pagardiname druska ir pipirais.

Kuomet kumpis išverda, leidžiame jam šiek tiek atvėsti. Tuomet nukerpame siūlą, kuriuo mėsa buvo surišta, peiliu lengvai palyginame viršutinį riebalų sluoksnį (jei kumpis su oda - ją nulupame) ir padarome norimos formos įpjovimus, kurie kepant išryškės.

Įkaitinę orkaitę iki 170 laipsnių supilame ant kumpio viršaus pusę paruoštos medaus glazūros ir kepame orkaitėje 15 minučių.

Praėjus penkiolikai minučių supilame ant viršaus likusią pusę glazūros ir kepame dar 25-30 minučių, kas penkias minutes pašlakstydami nubėgusiu padažu.

Prieš patiekdami leidžiame mėsai pailsėti 10-15 minučių ir patiekame su keptomis ar šviežiomis daržovėmis ir mėgstamu padažu.

Kiaulienos kumpis kalorijos

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “virtas kiaulienos kumpis receptas” rasta receptų 1000Virta kiaulienos mėsaŠeimyninė kiaulienos kumpinė

Kiaulienos Sprandinė Kcal – maistinė Vertė

Kiaulienos sprandinė yra populiari kiaulienos dalis Lietuvoje. Ji pasižymi sultinga ir minkšta mėsa su nedideliu riebalų kiekiu. Štai kiek kalorijų (kcal) turi 100 gramų įvairių kiaulienos dalių:

Kiaulienos dalis Kalorijos, kcal
Išpjova 110
Kumpis 135
Nugarinė 143
Koja 221
Sprandinė 267
Šonkauliai 286
Mentė 257
Šoninė 510
Lašiniai 600-815

Kaip matome, kiaulienos sprandinė yra viena riebesnių kiaulienos dalių. Joje yra 267 kalorijos 100 gramų, kai tuo tarpu liesiausioje išpjovoje tėra 110 kalorijų.

Kiaulienos sprandinė turi daug baltymų ir vitaminų. Joje gausu B grupės vitaminų, ypač B1, B2, B3, B5, B6 ir B12. Šie vitaminais padeda palaikyti normalią nervų sistemos, širdies veiklą, skatina raudonųjų kraujo kūnelių gamybą. Taip pat sprandinėje yra geležies, cinko, seleno – mineralų, reikalingų imuninei sistemai.

Tačiau žmonėms, turintiems antsvorio ar nutukimą, su sprandine reikėtų būti atsargiems. 100 gramų sprandinės yra 267 kalorijos, tad lengva suvalgyti per daug kalorijų. Tokie žmonės turėtų rinktis liesas kiaulienos dalis – išpjovą, nugarinę.

Apibendrinant, kiaulienos sprandinė yra skani ir naudinga mėsos dalis, turinti daug baltymų, vitaminų bei mineralų. Tačiau dėl didelio kaloringumo su ja reikėtų elgtis atsakingai. Geriausia sprandinę valgyti kartu su daržovėmis ir vengti per didelių porcijų.