pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Gražūs Vištienos Kepneliai - Receptai ir Patarimai

Kefyre marinuoti vištienos kepsniai

400 g vištos krūtinėlių250 ml „Dvaro“ kefyro (+ 2 papildomi šaukštai)kelių žiupsnių kario prieskonių arba ciberžolėsžiupsnio džiovinto česnakokelių žiupsnių maltos paprikoskelių žiupsnių žolelių mišiniomaltų kvapiųjų pipirųdruskos2 kiaušiniųmaltų džiūvėsėlių

Pasiruošiu mėsą, jei nepamirštu, jau iškart po pusryčių – vištos krūtinėlę perpjaunu per pusę išilgai, lengva pamušu, paploninu.

Ant viršaus užpilu stiklinę „Dvaro“ kefyro ir dar pridedu druskos, po žiupsnelį kario arba ciberžolės, kvapiųjų arba baltųjų pipirų, paprikos, džiovinų česnakų ir mėgstamų žolelių. Jei turiu laiko, palaikau vištieną šiame marinate. Jei ne, einu prie kepimo iškart.

Kiaušinius išplaku su dviem šaukštais kefyro.

Reklama41011

Tuomet reikia išsidėliot tokią gamybos liniją: miltai, kiaušinių plakinys ir džiūvėsėliai. Ir į miltus, ir į džiūvėsėlius įberiam nedaug druskos, pipirų, paprikos, kario, kad skoniai eitu tolygiai ir gražiai visame kepsnyje.

Vištienos gabaliuką ramiai ir lėtai pamirkom į miltus, tada į kiaušinį ir pabaigiam su džiuvesėliais.

Keptuvėje lengvai apskrudinam po 3 min. kiekvieną pusę. Dedam į šiltą orkaitę, įkaitintą iki 120 C, kad neatvėstų, kol iškepsime kitus kepsnius.

Vištienos kepsneliai su majonezu

Aš paprastai perku iškaulintą, bet nesupjaustytą vištos krūtinėlę. Vištienos krūtinėlę išilgai pjaudama padaliju į keturis kepsnius, kad būtų pakankamai ploni greitai iškepti, bet nesudžiūtų.

Majonezą su mangais sumaišom su kario prieskoniais, druska ir citrina. Vištienos kepsnius pavoliojam šitam padaže ir, jei turim laiko, leidžiam pasimarinuoti. Jei neturim, galim kepti iš karto.

Kepam gerai įkaitintoje keptuvėje, kiekvienai pusei paskirdami po porą minučių, o tada apskrudusią vištieną šaunam į karštą orkaitę dar 10 minučių, kad pabaigtų kepti. Galite pabaigti kepti ir keptuvėje, tik jokiu būdu neperkepkite – prapjovus kepsnį mėsa turi būti balta.

Reklama41011IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003Komentaraineringa parašė:sveiki.kas tai yra daumantu ;mango majo;?Aurute parašė:

Aciu, Beata, uz sio gardaus padazo ir vistienos ideja. Beje, man ‘MangoMajo’ labai skaniai valgosi su zuvies patiekalais. Isbandykite! Sekmes Jums ir Jusu seimai, jau seniai esu istikima Jusu receptu gerbeja ir kaskart su nekantrumu laukiu naujienu. Dziugu, kad sugebate paprastus patiekalus pateikti taip nepaprastai ir toli grazu neprastai. Darkart dekoju!

Ausra parašė:Sveiki,
Jau teko paragauti mangomajo majonezo superinis tikrai!Sandrute parašė:vika_ parašė:

Aciu uz greita ir skanu receptuka! Vistiena gavosi sultinga nors ir mazai marinavau. Vyrui labai patiko, sulaukiau komplimento uz si patiekala 🙂 O mangoMajo tiesiog tai ko man truko mano virtuveje, lauksiu daugiau ideju su juo.

Ilona parašė:mango majo majonezo niekur nera.kur jo nusipirkti?Povilas parašė:

Nu ką, išvoliojau vištieną, palikau marinuotis porai valandų, išbandysim 🙂 Tikiuos nenusivilsiu šiuo Beatos receptu, tai būtų pirmas kartas.

Rašyti komentarą

Vištienos kepsneliai su česnaku

Jums reikės:

  • 4 vištienos krūtinėlės;
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 40 g sviesto;
  • laiškiniai česnakai;
  • 200 g šviežių grybų;
  • 1 valgomas šaukštas paprastų miltų;
  • 300 ml plaktos grietinėlės;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • jei nededate laiškinio česnako, petražoles dėkite kepimo pabaigoje.

Gaminimo eiga:

Krūtinėles nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, keptuvėje įkaitinkite sviestą, aliejų ir apkepkite krūtinėles iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.

Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 min. Išimkite krūtinėlę iš keptuvės ir į tą pačią keptuvę suberkite griežinėliais pjaustytus grybus ir laiškinius česnakus ir kepkite 2-3 minutes.

Po minutės suberkite miltus, grietinėlę, prieskonius ir viską gerai išmaišykite, suberkite apkeptas krūtinėlėmis ir dar pakepinkite 5 minutes ant silpnos ugnies. Patiekite su ryžiais arba makaronais.

Vištienos kepsneliai su gardžiuoju marinatu

Dubenėlyje sumaišykite farino cukrų, actą ir garstyčias.

Įspauskite česnaką. Galite ir susmulkinkite jį peiliu ar naudoti česnako granules.

Suberkite prieskonius, pilkite aliejų ir gerai išmaišykite.

Reklama41011

Ištepkite šia mase mėsą. Leiskite jai pasibūti bent pusvalandį ar geriausiai -pernakt.

Kepame ant griliaus:

Kepkite ant karšto griliaus apie 15-30 min. vis pavartant, kad mėsa gražiai apskrustų. Kepimo laikas priklauso ir nuo gabalėlių dydžio.

IngredientaiPatarimas

Būtinai pasitikrinkite ar mėsa iškepusi. Tai yra labai svarbu. Iš jos turi bėgti skaidrus skystis, jei jis balzganas – mėsa dar neiškepusi. Iškepusi vištiena yra tik Raudona ar rausva gali būti tik jautiena, ar ėriena. Kiauliena – vos vos rausva.

Alternatyva

Jei jūsų grilius yra tiesiog terasoje, užtikrintas būdas, kurį rekomenduoju, viską pradėti kepti 200 laipsnių orkaitėje, kol beveik iškeps, apie 20 min., o pabaigtuves su paskrudinimu perkelti ant griliaus. Galima pradžioje mėsą įvynioti į foliją ir pakepti ant griliaus, o vėliau išvynioti ir tik skaniai apskrudinti.

Beata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiGintarė parašė:

Aš taip kepu vištytę – labai geras receptukas 🙂 O rudąjį cukrų drąsiai galite pakeisti medumi, tik tuomet reikia labai saugoti kepsniukus, nes labai greitai svyla 🙂 Skanaus 🙂

Simona parašė:Na ką, šį savaitgalį tortilijos, taigi pravers šis marinafas vištytei. 🙂vilma parašė:

Geras marinatas, reilkes pabandyti, juo labaiu kad turiu to cukraus. O su medum tikrai labai svyla, nepatiko…

Ingrida parašė:

Beata, sakykit, o kuo būtų galima pakeisti šį cukrų, nes parduotuvėje jo neradau, bet receptą labai norisi išbandyti?

vika parašė:Ingrida, jei esate Vilnietė paieškokite Asorti parduotuvėje.ulrika parašė:Aciu uz lux marinato varianta. Jau isbandziau per savaitgali. Visiems labai patiko.Beata Nicholson parašė:

Farino cukraus yra beveik visose maisto prekių parduotuvusė. Žinoma, gal aš čia tik už Vilnių kalbu, bet tikrai esu pirkusi ir kitur.