Mišrainė su rūkyta vištiena, pievagrybiais ir ananasais
Kategorija: Salotų, mišrainių receptai
Paskelbė: Lankytojas
07 Spalio 2022
Kartais norisi pasigaminti, taip paprastai, bet labai skaniai. Šį kartą mano labai pamilta rūkytos vištienos mišrainė su pievagrybiais ir ananasais. Pagaminimas labai paprastas, tačiau skonis tikrai pranoksta visus pirminius išsikeltus lūkesčius. Einame gaminti kartu! :)
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite ingredientus.
2. Vištos krūtinėlės kepsnius nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, pagardinkite iš abiejų pusių druska ir pipirais.
3. Paruoštus vištienos kepsnius iš visų pusių apvoliokite miltuose, kad pasidengtų plonu sluoksniu. Miltų perteklių nupurtykite.
4. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Dėkite miltuose apvoliotus kepsnius ir kepkite apie 4-5 minutes iš vienos pusės. Tuomet apverskite ir kepkite 3-4 minutes iš kitos pusės. Vištiena turi būti iškepusi viduje ir gardžiai apskrudusi išorėje. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo kepsnių storumo. Jei turite galimybę, naudokite maistinį termometrą ir kepkite vištieną iki 72 °C vidinės temperatūros. Iškeptus kepsnius išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį. Uždenkite kita lėkšte ar dangčiu, kad kuo ilgiau išlaikytumėte šiltus.
5. Keptuvėje, kurioje kepėte vištieną, ištirpinkite du šaukštus sviesto. Suberkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir kepkite, kol išsiskyrusios sultys nugaruos.
7. Supilkite sultinį, grietinėlę. Pagardinkite garstyčiomis, čiobreliais, žiupsniu druskos ir pipirų. Leiskite užvirti, sumažinkite ugnį ir virkite penkias minutes.
8. Į puodelį įpilkite du šaukštus sultinio (iš keptuvės) ir jame maišydami ištirpinkite šaukštą kukurūzų krakmolo. Supilkite į keptuvę su padažu, išmaišykite. Grąžinkite į keptuvę vištienos kepsnius. Kaitinkite dar 4-5 minutes, kol padažas sutirštės.

Ką dabar gaminame:
viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba
Pievagrybių ir vištienos mišrainė
Keptuvėje pakepinti grybus ir supjaustytus svogūnus,sudėti prieskonius. Nulupti vištienos odelę ir mėsą smulkiai supjaustyti. Kai grybai su svogūnais iškeps, juos sumaišyti su vištiena ir majonezu. Skanaus!
AUTORIUS: NeringaSkaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Silkė pataluoseKimchi - korėjietiškai rauginti kopūstaiLengviausias korėjietiškų morkų receptasBalta mišrainėKomentarai (1)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Aurelija2016-08-09 13:41Bazilika kepinat kartu su pievagrybiais ar dedat žalia? ATSAKYTIRomantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!Desertai Valentino dienai pasaldinti - 38 receptai nuo greitukų iki prancūziškos konditerijos pažibųReceptai su brokoliais - 38 skanios idėjos!Ingredientai:
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
Šiltos vištienos salotos su paprikomis, pomidorais ir žirnių daigais
Gurmanų salotos su vištiena, kukurūzais, apelsinais ir ananasais
mišrainė su pupelėmis ir kumpiu
KINIŠKOS VIŠTIENOS SALOTOS
Kažkas naujo: Vištienos salotos su mėtomis ir agurkais
Vištienos salotos su obuoliais
Labai soti mišrainė su pupelėmis ir kumpiu - skani ir viena!
Daržovių salotos su šparaginėmis pupelėmis ir fetos sūriu
Vištienos salotos "Praha". Paprastas patiekalas
Štai ir mano knyga (jau prekyboje)
Pranešimai
Pranešimai
Komentarai
Komentarai