pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos kotletai pagal rusišką receptą: gardus patiekalas visai šeimai

Ką mes žinome apie kotletus? Tai toks brangus ir daugelio mėgstamas patiekalas, kuris tapo vienu geidžiamiausių ant stalo. Sutikite, kad kotletai palengvino eilinių namų šeimininkių gyvenimą.

Pasirodo, kotletai valgomi net atšaldyti. Būtent toks kotletų patiekimo būdas buvo Leonido Iljičiaus Brežnevo mėgstamiausias. Mėsos gaminys buvo ruošiamas specialiose virtuvėse, o vėliau išvežamas į valdišką valgyklą. Be to, sprendžiant iš lyderio pastabų, tokie kotletai buvo net skanesni nei ką tik kepti ar kepti.

Pagal šį receptą iškepoti vištienos kotletai yra švelnūs, sultingi ir neriebūs. Jie puikiai tinka ir suaugusiesiems, ir vaikams, taip pat galima valgyti laikantis dietos. Šiuos kotletus galima kepti orkaitėje, keptuvėje arba troškinti garuose - kaip tik pageidaujate.

Vištienos kotletų receptas su bulvėmis

Ingredientai:

  • bulvės - 4 vnt.;
  • malta mėsa - 500 g;
  • svogūnai - 3 vnt.;
  • druska - ½ šaukštelio;
  • malti juodieji pipirai - žiupsnelis;
  • česnakai - 2 gvazdikėliai;
  • vištienos kiaušinis - vnt.;
  • miltai - 2 šaukštai.

Gaminimo eiga:

  1. Bulves reikia nulupti ir susmulkinti ant rupios trintuvės.
  2. Svogūną taip pat reikia susmulkinti, bet naudojant smulkius trintuvus.
  3. Į maltą mėsą suberkite svogūną, druską ir maltus juoduosius pipirus.
  4. Maltos mėsos mišinį padalinkite į 6 lygias dalis.
  5. Iš bulvių nupilkite vandenį ir gerai išspauskite.
  6. Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išmaišykite.
  7. Bulvių pyragus sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi ir padėkite ant jų kotletą.
  8. Apkepkite kotletus uždengtus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  9. Ant kiekvieno kotleto uždėkite po gabalėlį sviesto.

Vištienos kotletai orkaitėje

Ingredientai:

  • Malta vištienos - 1,2 kg.
  • Svogūnai - 1 vnt.
  • Česnakas - 1 skiltelė.
  • Kiaušiniai - 1 vnt.
  • Manai - 0,5 st.
  • Druska - 0,5 šaukštelio.
  • Sausų prieskonių pagal skonį.
  • Augalinis aliejus - 50 gr.

Gaminimas:

  1. Į indą įmuškite kiaušinius, berkite manų kruopas, dėkite smulkintą svogūną ir česnaką, druskos ir prieskonių pagal skonį.
  2. Išminkykite ir palikite 10 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
  3. Jei masė per kieta, galima įpilti šiek tiek vandens.
  4. Kad paruošta kotletų masė neliptų prie rankų, sudrėkinkite jas šiltu vandeniu.
  5. Suformuokite vištienos kotletukus ir šiek tiek suplokite.
  6. Kepimo skardą patepkite aliejumi.
  7. Sudėkite kotletus ant kepimo skardos ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.

Skanaus!