pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos kumpio kepsniai orkaiteje - Paprastas ir skanus receptas

Ilgai keptas kiaulienos kumpis ir troškinti raudonieji kopūstai

2.5 kg kiaulienos gabalo su visa oda, kurios, ginkdie, negalima lupti, nes ji labai jau svarbi dalis.

Druska, pipiraiŠaukšto maltos kalendrosTrupučio maltų lauro lapųKmynų0,5 raudono kopūsto galvos2 svogūnų2 dviejų obuolių (geriau, kad tokie paprastesni, rūgštesni būtų)4 šaukštų raudono vyno acto1,5 šaukšto cukraus (aš dedu rudą)keleto patarkavimų muskato riešutošaukšto aliejaus, šaukšto sviesto (pabaigoje, jei norėsis)100 ml apelsinų sulčiųBulviųŽąsų, ančių taukų arba aliejausAlyvuogių aliejausKaip gaminti?Reklama38285

Ruošiam kumpį:

Kai jau mėsa paruošta, orkaitę įkaitinti iki maximumo – kokių 220-240 C.

Kumpio odą įpjauti 2-3 cm iki riebalų, įtrinti negailint druska, pabarstyti kmynais (nes ta druska turi ištraukti drėgmę kepant ir apskrusti).

Reklama41011

Kumpį – į kepimo indą ir į karštą orkaitę, maždaug 20-30 min., kad riebalai pradėtų čirškėti, kepti ir bėgti, ir oda įrustų gražiai.

Tada kaitrą sumažinti iki 150 C ir palikti apie 3 val. ramiai kepti.

Mėsą, beje, aš pabaigoje vieną kartą apverčiu ir leidžiu apačiai apkepti, bet paskui vėl verčiu oda į viršų, kad oda neprarastų traškumo ir spalvos.

Taigi jau visai pabaigoje mėsą išimti, suvynioti į foliją, ant jos uždėti rankšluostį ir leisti jai pailsėti kokias 10–15 minučių. Pabaigti kepti bulves. Pašildyti lėkštes ir ruoštis dishing up operacijai.

Koūstai:

Kol kiauliena kepasi, paruošti troškinimui kopūstus. Viską reikės troškinti ant nedidelės ugnies, taigi geriausiai pasirinkti storasienį sunkų puodą, jei toks yra, jei ne, tai puodą, kurio dangtis tvirtai laikosi.

Svogūną supjaustyti smulkiai ir šaukšte aliejaus ant nedidelės ugnelės pakepinti, kad pasidarytų permatomas.

Kopūstą supjaustyti, obuolius sutarkuoti.

Reklama41011

Tada ant svogūnų dėti obuolius ir kopūstus, pilti actą, cukrų, prieskonius, apelsinų sultis.

Tada viską truputį pamaišyti, kad vienodai pasiskirstytų viskas ir, uždėjus dangtį, ant mažiausios įmanomos ugnelės palikti bent valandai ramiai troškintis.

Po valandos pažiūrėti, kaip einasi, pamaišyti ir dar pusvalandžiui palikti troškintis. Pabaigoje viskas turėtų būti minkšta, saldžiarūgščiai skanu, dar įdėti truputį druskos ir sviesto truputėlį, jei norisi. Šiaip, visas troškinimosi laikas turbūt iki dviejų valandų trunka.

Bulvės:

Bulves nuskusti ir pasūdytam vandenyje pavirti apie 10 minučių, kad jos tik pradėtų minkštėti.

Sultingas kiaulienos kepsnys

Mėsą gerai ištriname druska ir paliekame marinuotis. Šaldytuve galima laikyti pernakt, o kambario temperatūroje užteks valandos. Kitą dieną keptuvėje gerai įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepame mėsą iš visų pusių, kad apskrustų, paruduotų.

Į puodą, kuriame troškinsime, sudedame nuvalytas supjaustytas daržoves, čiobrelių šakeles ir laurų lapus, kmynus. Ant viršaus uždedame mėsą, pilame obuolių sultis, šaukštą medaus ir garstyčių. Puodą uždengiame dangčiu ir šauname į 160 laipsnių orkaitę kepti bent 1 valandą 30 minučių. Šiam laikui praėjus patikriname mėsą, ar suminkštėjusi. Jei norisi burnoje tipsračio minkštumo – žemoje temperatūroje galima kepti ir 2-2,5 valandos.

Gaminame padažą. Į nedidelį puodą nupilame sultinį, kuris liko po mėsos troškinimosi. Pusėje stiklinės šalto vandens išmaišome krakmolą ir supilame į mėsos sultinį. Puodą dedame ant kaitros ir vis maišydami paverdame apie 5 minutes, kol krakmolas sutirštins padažą.

Reklama41011IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiJurgita parašė:kokioje temperaturoje kepti mesa? ir kokia orkaites funkcija nustatoma?Sandra parašė:Labas Beata, ar tiktu sitas receptas anciai paruosti?Monika parašė:

Pamaciau, susigundziau ir noriu nustebinti vyra, tik iskylo vien mazyte problemele,kuo galima pakeisti grudetas garstycias? Labai laukiu atsakymo ir is anksto dekoju

kestas parašė:labas vakaras, norejau paklausti o kokioje temperaturoje kepama mesa orkaiteje?
aciu:)Regina parašė:

Sveiki Beata,
Kepiau mėsytę prie 180 laipsnių, tačiau jau praėjus valandai pastebėjau, kad labai apskrudo paviršius. Likusi pusvalandį uždengiau folija. Kaip manote, kodėl mėsa apdegė. Ačiū

Regina parašė:Tikrai taip, su „vėjeliu”. Ačiū už komentarąRasa parašė:Labai skanu, teko ragauti. Ačiū už tokį receptą.lina parašė:sveiki, kuom galima pakeisti obuoliu sultis?Asta parašė:Sveiki,o kumpį ar tiktų gamint pagal šitą receptą?Jurga parašė:Kepa naujametinei vakarienei 🙂Lina parašė:JAU KEPA! 🙂Alina parašė:

Vyras kepė Naujųjų metu išvakarėse – mmm, kaaaip skaniai gavosi… Mėsytė tokia sultinga ir minkšta! Ačiū, Beata, už toki nuostabų receptą. Įdėtas į mūsų šeimos megstamiausius 😉

Kiauliena, iškepta orkaitėje, bus minkšta ir sultinga. Išbandykite šį receptą, tai labai skanu!

Anksčiau klasikiniai kiaulienos kepsniai mūsų šeimoje buvo patys mėgstamiausi.

Tačiau nuo tada, kai mes paragavome šios puikiai iškeptos kiaulienos nugarinės pagal „YouTube“ kanalo receptą, visiems patinka tik taip paruošta mėsa!

Gaminimo eiga:

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į dubenį.

Įdėkite majonezo, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, viską sumaišykite.

Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.

Su kečupu ir garstyčiomis dubenyje sumaišykite grietinėlę arba natūralų jogurtą.

Kiaulienos nugarinę supjaustykite maždaug 1,5 cm storio riekelėmis.

Iš abiejų pusių mėsos griežinėlius įpjaukite, padarydami tinklelio formą.

Iš abiejų pusių pagardinkite druska.

Mėsą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Kiekvieną mėsos kepsnelį aptepkite paruoštu padažu ir ant jo uždėkite pomidoro riekelę.

Ant viršaus uždėkite svogūnų mišinį.

Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Praėjus šiam laikui, nuimkite foliją.

Ant kiekvieno mėsos kepsnelio uždėkite riekelę sūrio ir dar šiek tiek pakepkite.

Atlikta, galite patiekti!

Linkime gero skonio!

Kiaulienos kepsniai orkaitėje

Šis receptas yra absoliučiai fantastiškas ir aš dalinuosi juo su jumis todėl, kad esu tikras, jog jis jums tikrai patiks.

Visų pirma – jis be galo paprastas, jam nereikia jokių ypatingų įgūdžių. Jeigu žmogus moka įjungti orkaitę ir ja naudotis – jam tikrai pavyks pagaminti šį patiekalą.

Antra – jis paruošiamas vos per kelias minutes, tai suprasite perskaitę receptą. Žinoma, kepimas trunka ilgiau nei kelias minutes, tačiau aš šio laiko neskaičiuoju. Na kepa ir kepa – už rankos laikyti nereikia.

Ir trečia – jis paruošiamas iš tų produktų, kuriuos jūs greičiausiai tiesiog turite namuose. Tiesa, mėsą nusipirkti reikės.

Taigi, nusipirkite kiaulienos pjausnių su kauliuku. Nesvarbu kuri dalis – tai gali būti sprandinė, tai gali būti nugarinė. Imkite tai, kas bus – pjausniai atrodo taip, kaip nuotraukoje viršuje ir aš esu tikras, kad matėte juos parduotuvėje. Nebūtina čia pačiam vargi su stambiais gabalais, tegul mėsininkas paruošia gabalus ir tiesiog pasveria jums. Kiek pirkti? Mano praktika rodo, kad perkant su kaulu vienai porcijai reikia 200g. Valgysite penkiese? Na ir imkite kilogramą. Greičiausiai tai kaip tik bus 5 dailūs gabalėliai mėsos.

Paruošimas

Mėsos gabalus išdėliokite kepimo inde vienu sluoksniu. Jie gali būti susiglaudę, čia nėra bėdos, bet turi tilpti vienu sluoksniu.

Visų pirma mėsą pašlakstykite citrinos sultimis – tiesiog perpjaukite citriną pusiau ir vieną puselę šlakstydami išspauskite virš mėsos.

Tada mėsą pabarstykite druska ir maltais pipirais. Iš akies, tikiu, kad mokate sūdyti.

Ir jau visai pabaigoje ant mėsos užpilkite šiek tiek medaus. Saikingai, bet kad kliūtų visiems gabalėliams.

Dabar švariomis rankomis pavartykite mėsą nutekėjusiame skystyje, kad ji pasidengtų tolygiai iš abiejų pusių ir vėl sudėliokite kepsnius inde.

Kepimas

Orkaitę iš anksto įkaitinkite iki +180C

Įdėkite indą su kepsniais į orkaitę ir palikite kepti 45min.

Tada tiesiog nuimkite foliją ir kepkite dar ~20min. paskrudinimui.

Viskas. Išimkite kepimo indą, sudėkite kepsnius į lėkštes, pašlakstykite juos inde likusiu padažu ir pateikite su norimu garnyru.