Šis skanėstas nepaliks abejingų, be to, tik jūs galėsite jį paruošti taip, kaip patinka jums ir jūsų šeimai. "Tinginys su graikiniais riešutais ir kondensuotu pienu, be kakavos" yra greitai paruošiamas ir skanus desertas, kuriam nereikia kepti.
Ingredientai
- 3 saujos graikinių riešutų
- 1 pakelis spanguolių
- 1 indelis saldinto kondensuoto pieno
- 2 pakeliai sausainių ("Selga")
- 150 gramų juodojo šokolado
- 100 gramų sviesto
Arba:
- Sausainiai "Gaidelis" - 1 pakelis (200 g)
- Graikiniai riešutai - 70 g
- Sviestas - 100 g
- Kakava - 2-3 valgomieji šaukštai
- Pienas - 3 valgomieji šaukštai
- Cukrus - 3-4 valgomieji šaukštai
- Tamsūs sausainiai: 4 pakeliai po 180g
- Sviestas: 180g, 82%
- Kondensuotas saldus pienas: 385g
- Graikiniai riešutai: 100g
Paruošimo būdas
- Sausainius susmulkinti, suberti šiek tiek susmulkintus graikinius riešutus, galima pagardinti džiovintomis spanguolėmis, ir išmaišyti.
- Puode maišant ištirpinti sviestą, šokoladą ir kondensuotą pieną.
- Ištirpusią saldžią masę užpilti ant trupinių ir sumaišyti.
- Visą masę dėti ant sviestinio popieriaus ir susukant formuoti norimos formos pyragą.
- Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Tiekiant supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
Arba:
- Sviesto paruošimas: Nedideliame puode ant mažos ugnies ištirpinamas sviestas, kad jis taptų skystas.
- Sausainių smulkinimas: Sausainius susmulkinkite iki nedidelių gabaliukų, kad jie būtų tolygiai paskirstyti tinginyje.
- Masės ruošimas: Ištirpintą sviestą sumaišykite su kondensuotu pienu, kol gausis vientisa masė.
- Sudedamosios dalys: Į sviesto ir pieno mišinį suberkite susmulkintus sausainius ir gerai išmaišykite, kad visi sausainių gabaliukai pasidengtų mišiniu.
- Riešutų pridėjimas: Į masę įmaišykite susmulkintus graikinius riešutus, dar kartą kruopščiai išmaišydami.
- Formavimas: Paruoštą masę sudėkite į aliejumi išteptą formą arba silikoninę formą.
- Glaudžiai suspauskite masę, kad neliktų oro tarpelių.
- Šaldymas: Įdėkite formą su tinginiu į šaldytuvą ir palikite 2-3 valandoms, kol desertas sutvirtės.
- Patiekimas: Išimkite tinginį iš formos ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Skanaukite!
Arba:
- Prieš gaminant tinginį, sviestą paliekame kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
- Riešutus susmulkiname, o sausainius sutrupiname.
- Į puodą beriame cukrų, kakavą, pilame pieną ir maišant užkaitiname.
- Nukeliame nuo ugnies ir dedame sviestą, išmaišome.
- Jeigu sviestas neišsilydė, dar truputėlį pakaitiname, bet neužviriname, beriame sausainius, riešutus, gerai išmaišome.
Sausainius sulaužykite mažais gabalėliais. Riešutus smulkiai sukapokite. Sumaišykite sausainius su riešutais. Į puodą suberkite cukrų, kakavą, minkštą sviestą, supilkite pieną. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Kaitinkite mišinį nuolat maišydami, kol cukrus visiškai ištirps. Supilkite mišinį į sausainius ir gerai išmaišykite. Sudėkite mišinį ant maistinės plėvelės. Tvirtai suvyniokite, suteikdami tinginiui dešros formą. Dėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms.
Riešutai suteikia papildomą skonį ir traškumą, o kondensuotas pienas priduoda sodraus saldumo.
Skanaus!
Autorius: Jurgita