pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Karamelizuotas Greitas Pyragas: Receptų Įvairovė

Šiandien noriu Jums visiems parodyti kaip aš gaminu greitą karamelinį tinginį su riešutais ir rududu. Man jis yra pats tobuliausias ir niekada nenuviliantis. Būtinai rekomenduoju pamėginti jį jau šiandien ir pasilepinti šiuo tobulu desertu.

Karamelinis Tinginys: Įvairūs Variantai

Aš labai mėgstu gaminti įvairiausius tinginius ir su jais eksperimentuoti. Karamelinis tinginys su bananais - tai tobulas desertas tiems, kurie nori mėgautis saldumynais, bet neturi noro ar laiko kepti sudėtingus pyragus. Karamelinis tinginys su sūdytais riešutais - tai tobulas desertas tiems, kurie mėgsta saldžius ir pikantiškus skonius.

  • Karamelinis tinginys su bananais: tobulas desertas, kai norisi saldumynų be didelių pastangų.
  • Karamelinis tinginys su aguonomis ir sūriais riestainėliais: gardus ir nostalgiškas desertas, kuris džiugina savo skoniu ir paprastumu.
  • Snickers'inis tinginys su Rududu ir sūdytais žemės riešutais: tai saldus ir sūrus šedevras, kuris bus mėgstamas visų šeimos narių.
  • Kūčiukų tinginys su žemės riešutais ir karamele: tai modernus tradicinio deserto variantas, kuris sujungia šventinę Kūčių dvasią su gardžiais, šiltais skoniais, primins daugelio mėgstamą Snickers šokoladuką.
  • Karamelinis varškės tinginys: tai lengvai paruošiamas, bet itin skanus desertas, kuriame susilieja švelnios varškės, saldžios karamelės ir traškių sausainių tekstūros.
  • Karamelinis Tinginys be sausainių: tai originali ir netikėta klasikinio deserto variacija. Vietoj įprastų sausainių naudojami trapūs taleriai, kurie suteikia tinginiui ypatingo traškumo ir struktūros.
  • Karamelinis tinginys su karvutės saldainiais ir riešutais: Labai įdomus, itin nustebinęs savo puikiu skoniu.

Labai paprastai paruošiamas ir be galo gardus tinginys. Jei norisi paruošti dar įdomiau, į jį taip pat tinka įmaišyti susmulkintų migdolų arba lazdyno riešutų. Bet man pačiai toks tinginys labai gardus ir tiesiog savaime, be jokių papildomų priedų.

Karamelinis Obuolių Pyragas

Ruduo daugeliui siejasi su jaukumu ir šiluma. O kas tai atspindėtų geriau nei pačių ruošti pietūs visai šeimai? Būtent tokius patiekalus išvysime šio šeštadienio TV3 laidoje „Kotrynos burtai“. Grįžusi į savo sodybos virtuvę, Kotryna Starkienė pažers tikrų perliukų rudens dienoms praskaidrinti.

„Pagrindiniam patiekalui pristatysiu baskų vištienos troškinį. Tai - sotus, aromatingas ir labai skanus patiekalas, puikiai tinkantis šeimos pietums. Pamėgau jį iškart, vos pirmą kartą paragavau Baskų krašte. Pagaminti lengva, o skonis - puikus! Tuo tarpu desertui laukia karamelinio obuolių pyrago receptas. Daug obuolių, traškūs riešutai ir karamelė - kas gali būti geriau?“, - nepraleisti laidos kviečia Kotryna.

O deserto receptą Kotryna atskleidžia nedelsdama:

Ingredientai

Pyrago pagrindui reikės:

  • 200 g sviesto
  • 80 g cukraus
  • 250 g miltų
  • žiupsnio druskos

Pyrago įdarui reikės:

  • maždaug 2 kg obuolių
  • cinamono lazdelės
  • 1 citrinos sulčių

Karameliniam pyrago paviršiui reikės:

  • 1 indelio karamelizuoto sutirštinto pieno
  • 80 g sviesto
  • žiupsnio druskos
  • 100 g graikinių riešutų (arba kitų jūsų mėgstamų riešutų)
  • 100 g migdolų be luobelės

Gaminimo eiga

  1. Visus tešlos ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sukapokite į stambius trupinius.
  2. Kepimo skardą (28 x 24cm) išklokite kepimo popieriumi ir į ją sukrėskite tešlos trupinius. Tešlą gerai prispauskite prie formos dugno ir kepkite 180 C temperatūroje apie 20 minučių arba tol, kol lengvai apskrus.
  3. Obuolius nulupkite, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Tuomet obuolius, cinamono lazdelę, vanilę ir citrinos sultis sudėkite į puodą. Įpilkite šiek tiek vandens ir pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol obuoliai suminkštės, bet dar nebus pavirtę į obuolienę. Iš troškintų obuolių išimkite cinamono ir vanilės lazdeles bei sukrėskite juos ant iškepto ir atvėsusio pyrago pagrindo.
  4. Karamelizuoto sutirštinto pieno indelį ir sviestą sudėkite į puodą, ir kaitinkite tol, kol sviestas išsilydis, o karamelizuotas sutirštintas pienas suminkštės. Tuomet puodą nuimkite nuo ugnies.
  5. Riešutus susmulkinkite ir sumaišykite kartu su kitais sausais ingredientais. Viską sudėkite į sviesto ir karamelizuoto sutirštinto pieno masę bei gerai viską išmaišykite.
  6. Šią masę išdėliokite per visą pyrago plotą, išlyginkite ir kepkite orkaitėje 170 C temperatūroje apie 15 minučių. Stebėkite, kad pyrago viršus nedegt - jei pradeda pernelyg ruduoti, pridenkite jį folija ir kepkite toliau.

Karamelizuotas apverstas pyragas su obuoliais

Ingredientai

  • 2,5 valg.šaukštų sviesto
  • 1 stiklinės cukraus
  • 1,5 kg obuolių
  • šaukšto citrinos sulčių
  • 250 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
  • 200 ml grietinėlės
  • 100 g cukraus
  • tarkuoto šokolado

Gaminimo eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  2. Šaldytą sluoksniuotą tešlą išklokite ant stalo ir leiskite jau atitirpti.
  3. Apvalioje keptuvėje, kurią galima būtų pašauti į orkaitę, įkaitinkite sviestą, supilkite cukrų ir pamaišykite, kol cukrus ištirps ir taps tiršta karamele.
  4. Obuolius nuplaukite, nulupkite, kiekvieną obuolį perpjaukite į šešias skilteles, pašalinkite sėklas ir iš karto apšlakstykite citrinų sultimis, kad obuoliai nepatamsėtų.
  5. Obuolių skilteles išdėliokite į keptuvę su karšta karamele spiralės pavidalu arba ratu ir leiskite atvėsti.
  6. Iš atšilusios tešlos išpjaukite apskritimą, didesnį nei keptuvė, kurioje kepsite. Uždėkite tešlą ant obuolių, kraštus užlenkite į vidų ir kepkite pyragą 20-25 minutes, kol tešla visiškai iškeps.
  7. Išimkite pyragą iš orkaitės, leiskite jam truputėlį pravėsti, po to uždenkite padėklu ir apverskite taip, kad obuoliai atsidurtų viršuje.
  8. Šaltą grietinėlę išplakite su cukrumi ir ja papuoškite pyragą. Apibarstykite tarkuotu šokoladu.

Keptas varškės tinginio pyragas su kondensuotu ir bananais

Apie tokį keptą varškės tinginio pyragą receptą su kondensuotu ir bananais sužinojau iš virtuvės mitų griovėjų laidos, bet vis neprisiverčiau išmėginti, nors tikrai planavau.

  1. Padalykite tešlą į dvi dalis.
  2. Dalį tešlos sukrėskite į popieriumi išklotą apskritą 25 cm skersmens skardą, kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 20 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar paplotis iškepė. Iš likusios tešlos iškepkite antrą paplotį.
  3. Į torto formą dėkite biskvito lakštą, subadykite šakute ir apšlakstykite sirupu. Palaukite, kol susigers, aptepkite lydytu šokoladu, užtepkite pusę grietinėlės kremo.
  4. Pyragą per naktį palaikykite šaldytuve. Pagaminsite per 1 val. 30 min.

Obuolių pyragas su karamele

Obuolių pyragas - tikras rudens klasika, tačiau jį galima paruošti įvairiais netikėtais būdais, derinant skirtingus ingredientus ir kepimo technikas. Šis pyragas puikiai tinka tiems, kurie mėgsta saldžius ir traškius desertus.

  1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir kaitinkite, kol susidarys karamelė.
  2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir cinamoną.

Obuolių pyragas su karamelizuotu cukrumi

Ingredientai

  • 100 gramų sviesto
  • 280 gramų paprastų miltų
  • 80 gramų cukraus
  • vieną kiaušinį
  • šaukštelį kepimo miltelių
  • 100 gramų cukraus (įdarui)
  • keturis obuolius
  • 30 gramų sviesto
  • cinamono pagal skonį

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia paruoštus obuolius gerai nuplaukite, o tada supjaustykite gabalėliais, įskaitant odelę.
  2. Į keptuvę supilkite cukrų ir ant nedidelės ugnies karamelizuokite. Tada supilkite sviestą ir sumaišykite šį mišinį iki vientisos masės.
  3. Taip pat į keptuvę suberkite obuolių gabalėlius ir viską gerai išmaišykite. Troškinkite, kol iš vaisių išgaruos drėgmė , tada sumaišykite su cinamonu. Visas šis procesas neturėtų užtrukti ilgiau nei penkias-septynias minutes.
  4. Kiaušinius sumaišykite su žiupsneliu druskos ir cukraus ir gerai išplakite plaktuvu. Tada supilkite minkštą sviestą ir pabarstykite kepimo milteliais.
  5. Šalia malkite miltus ir mažomis porcijomis suberkite į mišinį. Netrukus masė pavirs trupiniais.
  6. Torto formą išklokite kepimo popieriumi ir per dieną bei kraštus paskleiskite trupiniais. Tada ant viršaus dėkite tolygiai paruoštą obuolių įdarą su karamelizuotu cukrumi.
  7. Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių. Po to reikia leisti pyragui atvėsti ir galima patiekti.

Tortas yra labai minkštas ir subtilus. Patiekdami pyragą svečiams nepamirškite įpilti plaktos grietinėlės ir mėtų lapelių ar melisos, jei jų turite desertinėje lėkštėje. Jei ne, gerai išplaktą grietinėlę pabarstyti, pavyzdžiui, cinamonu arba cinamoniniu cukrumi.