pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vieno Kasnio Sumuštiniai su Maskarpone: Gurmaniški Receptai Jūsų Stalui

Šie sumuštiniai - tikra atgaiva kiek pabodusių sumuštinių skonių pasaulyje. Nei kiek neperdedu sakydama, kad skonis tobulas ir nuo šiol tai vienas mėgstamiausių mano derinių.

Maskarponės Kremo Paruošimas

Pradėsiu nuo maskarponės kremo, kurio užteks apie 100 vnt.:

  • 250 g maskarponės sūrio
  • 3-4 v.š. majonezo
  • Citrinos sulčių pagal skonį
  • Žiupsnelio druskos
  • Papildomai galite pridėti pjaustytų šviežių krapų

Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve.

Receptai su Maskarponės Kremu

1. Užkandėlės su Lašiša (24 vnt.)

  • 160 g rūkytos ar sūdytos lašišos file
  • 24 vnt. sūrių šaukštelių
  • Maskarponės kremo
  • Žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų
  • Papildomai galite papuošti citrinos griežinėliu

Lašišos file supjaustykite plonai griežinėliais. Į šaukštelį dėkite lašišos file susuktą griežinėlį. Šalia konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremą.

2. Užkandėlės su Rūkyta Dešra (40 vnt.)

  • 110 g šaltai rūkytos dešros (40 vnt.)
  • 10 vnt. keturkampių batono griežinėlių
  • Maskarponės kremo
  • Salotos lapų
  • Griežinėliais pjaustytų marinuotų agurkėlių

Iš batonos riekelių stikliuku (4 cm skersmens) išspauskite 4 rutuliukus. Visus sudėkite į kepimo skardą ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai viršus bus lengvai paskrudęs ir apdžiūvęs, apverskite ir dar palikite kelioms minutėms. Esmė ta, kad viršus ir apačia būtų traškūs, o vidus minkštas. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti. Ant batono griežinėlio dėkite susuktą salotos lapelį, dešros griežinėlį, marinuoto agurko griežinėlį ir viską persmeikite mediniu smeigtuku. Dešros griežinėlį konditeriniu švirkštu pripildykite maskarponės kremu.

3. Užkandėlės su Kalakutienos Kumpiu (24 vnt.)

  • 90 g virto pjaustyto kalakutienos kumpio (6vnt.)
  • 10 vnt. keturkampių batono griežinėlių
  • Maskarponės kremo
  • Salotos lapų
  • Griežinėliais pjaustytų marinuotų pievagrybių

Iš batonos riekelių stikliuku (4 cm skersmens) išspauskite 4 rutuliukus. Visus sudėkite į kepimo skardą ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai viršus bus lengvai paskrudęs ir apdžiūvęs, apverskite ir dar palikite kelioms minutėms. Esmė ta, kad viršus ir apačia būtų traškūs, o vidus minkštas. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti. Ant batono griežinėlio konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremo, dėkite susuktą salotos lapelį, kalakutienos kumpelį, pievagrybio griežinėlį ir viską persmeikite mediniu smeigtuku.

4. Užkandėlės su Mocarelos Rutuliukais (20 vnt.)

  • 20 vnt. mocarelos rutuliukų
  • 20 vnt. vyšninių pomidorų
  • Šviežių bazilikų lapelių
  • 20 vnt. popierinių mini keksiukų formelių

Į keksiukų formeles dėkite pomidoriukus, kurių viršūnėlę nupjaukite, uždėkite mocarelos rutuliuką ir persmeikite mediniu smeigtuku. Ant viršaus užberkite pjaustytų baziliko lapelių.

5. Užkandėlė su Krabų Lazdelėmis (10 vnt.)

  • 150 g krabų lazdelių (10 vnt.)
  • 2 virtų kiaušinių
  • 3 v.š. majonezo
  • Žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų
  • 10 vnt. sūrių šaukštelių

Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytas krabų lazdeles, virtus kiaušinius, suberkite krapus, sudėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Kiekvieną šaukštelį įdarykite paruoštu įdaru.

6. Užkandėlės Sūrio Rutuliukai su Krabais arba Be Jų (20 vnt.)

  • 3 virtų smulkiai tarkuotų kiaušinių
  • 100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
  • 1 v.š. majonezo
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų
  • 20 vnt. šviežio agurko griežinėlių
  • 20 vnt. skrudintų batono griežinėlių
  • Majonezo
  • 3-4 smulkiai sutarkuotų šaldytų krabų lazdelių
  • Mini popierinių keksiukų formelių

Į dubenį sudėkite tarkuotus kiaušinius, fermentinį sūrį, sudėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Iš paruoštos masės suformuokite rutuliukus. Galimi du pateikimo būdai: batono griežinėlį patepkite majonezu, dėkite agurko riekelę, sūrio rutuliukus ir persmeikite mediniu smeigtuku; į keksiuko formelę dėkite sūrio rutuliuką, apvoliotą krabų lazdelėse, ant viršaus uždėkite planai pjaustytą agurko griežinėlį ir perverkite mediniu smeigtuku.

7. Užkandėlės su Rūkyta Vištiena (20 vnt.)

  • 1 rūkytos vištienos kulšelės
  • 1-2 v.š. majonezo
  • 1 a.š. pesto padažo
  • 20 vnt. sūrių šaukštelių
  • Žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų
  • Agurko griežinėlių

Nuo višienos nuimkite odą, nupjaukite nuo kaulo ir supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite su majonezu ir pesto padažu. Šaukštelius įdarykite vištiena, ant viršaus uždėkite pjaustytus agurko griežinėlius.

8. Užkandėlės su Krabais ir Kukurūzais (20 vnt.)

  • 100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
  • 10 vnt. krabų lazdelių
  • 3-4 v.š konservuotų kukurūzų
  • 1 išspaustos skiltelės česnako
  • 3 v.š. majonezo
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų
  • 20 vnt. sūrių šaukštelių arba krepšelių

Į dubenį sudėkite sūrį, smulkiais kubeliais supjaustytas krabų lazdeles, konservuotus kukurūzus, česnaką, majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Šaukštelį arba krepšelį įdarykite paruoštu įdaru.

Kiti Receptai su Maskarpone

Sumuštiniai su Keptais Vyšniniais Pomidorais ir Maskarpone

  • 4 riekelės AGOTOS viso grūdo duonos su daigintais rugiais
  • 4 v.š. maskarponės
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 300 g vyšninių pomidorų
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 a.š. balzamiko acto

Alyvuogių aliejuje pakepinti vyšniniai pomidorai, gardinti česnaku ir balzamiko actu yra labai turtingi savo skoniu, kuris tobulai dera su švelniu maskarponės sūriu ir rugine duona. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir suberiame pomidorus. Kepiname 3 minutes ant didelės kaitros, kol pomidorai gerai apskrunda ir vos vos pasileidžia. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar 30 sekundžių. Supilame balzamiko actą, beriame druską ir pipirus, išmaišome. Pomidorai turi būti suminkštėję ir lengvai patižę, bet dar išlaikantys savo formą, nevisiškai susileidę. Jei norisi traškesnės duonos, duonos riekes galima paskrudinti orkaitėje kelias minutes bei papildomai įtrinti česnaku. Ant duonos riekių tepame maskarponės, dedame keptų pomidorų. Puošiame daigais.

Sumuštiniai su Lašiša, Maskarpone ir Agurkais

  • Baltas batonas: 6 riekučių
  • Sviestas: ~20 gramų (kepimui)
  • Sūdyta lašiša (arba rūkyta)
  • Agurkai: 1
  • Citrinos: 1 (papuošimui)
  • Maskarponė: 100 gramų
  • Citrinos: 1 valgomojo šaukšto (arba pagal skonį)
  • Smulkinti džiovinti krapai: 1 arbatinio šaukštelio
  • Druska: pagal skonį

Iš pradžių batono riekutę pasmulkiname į vieną kąsnio dydžio gabaliukus. Tada keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies išlydome sviestą, paskleidžiame plonu sluoksniu. Kepiname batono gabaliukus kol taps auksiniai bei traškūs, apverčiame. Skrebučius atvėsiname. Tuomet maskarponę išsukame su krapais, citrinos sultimis bei druska.

Lašišos Vėrinukai su Maskarpone

  • Prancūziškas batonas
  • Sūdyta arba rūkyta lašiša
  • Maskarponės sūris
  • Citrinos sultys
  • Švieži arba džiovinti krapai
  • Druska
  • Petražolių lapeliai
  • Raudonieji ikrai
  • Alyvuogių aliejus

Prancūzišką batoną supjaustome riekutėmis. Vieną riekutės pusę ištepame alyvuogių aliejumi. Riekutes paskrudiname orkaitėje. Maskarponę išsukame su citrinos sultimis, krapais, bei druska. Lašišą pjaustome juostelėmis. Imame batono riekutę, ant jos dedame petražolės lapelį. Maskarponės įdarą apsukame lašišos juostele ir dedame ant prancūziško batono. Persmeigiame specialiu smeigtuku ir puošiame ikriukais.

Užkandėlės Tipas Pagrindiniai Ingredientai
Su lašiša Lašiša, maskarponė, krapai
Su dešra Rūkyta dešra, maskarponė, agurkėliai
Su kalakutiena Kalakutienos kumpis, maskarponė, pievagrybiai
Su mocarela Mocarela, vyšniniai pomidorai, bazilikai
Su krabais Krabų lazdelės, kiaušiniai, majonezas
Sūrio rutuliukai Sūris, kiaušiniai, krabų lazdelės (nebūtinai)
Su vištiena Rūkyta vištiena, pesto, agurkai
Su kukurūzais Sūris, krabų lazdelės, kukurūzai