pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skanūs Pyragėliai su Mėsa - Receptas ir Paruošimas

Receptai

Varškės tešlos pyragėliai yra puikus pasirinkimas, kai norisi gardžių, lengvai paruošiamų kepinių. Šio recepto pagrindas – švelni varškės tešla, o įdaras, sudarytas iš kietojo sūrio, žaliojo svogūno ir virtų kiaušinių, suteikia pyragėliams subtilų skonį. Šie pyragėliai išlieka minkšti net ir kitą dieną, todėl jie idealiai tinka tiek šeimos pusryčiams, tiek vaišėms.

Reikalingi ingredientai

Tešlai:

Įdarui:

150 g kietojo sūrio
Žaliojo svogūno
4 virti kiaušiniai
Žingsnis po žingsnio tešlos paruošimas

Tešlos ruošimas

Pirmiausia dubenyje sumaišome varškę su grietine, soda ir žiupsneliu druskos. Soda šiuo atveju bus puikiai užgesinta grietine, todėl papildomo acto naudoti nereikia.

Ingredientų sujungimas

Į varškės masę įmušame kiaušinius ir įberiame cukraus. Viską plakame mikseriu kelias minutes, kol masė taps vientisa ir šiek tiek puri.

Miltų įmaišymas

Į gautą mišinį po truputį sijojame miltus. Greitai, bet atsargiai išmaišome tešlą, kol ji tampa minkšta, bet nelimpa prie rankų.

Tešlos atidėjimas

Paruoštą tešlą uždengiame ir paliekame trumpam pastovėti kambario temperatūroje, kol ruošiame įdarą.

Įdaro paruošimas

Produktų paruošimas

Virtus kiaušinius ir kietąjį sūrį sutarkuojame stambia tarka. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustome.

Sumaišymas

Tarkuotus kiaušinius, sūrį ir svogūnus sumaišome dubenyje. Pagardiname druska pagal skonį. Įdaras paruoštas!

Pyragėlių formavimas ir kepimas

Tešlos formavimas

Tešlą susukame į ilgą virvelę (ritinėlį) ir supjaustome į vienodo dydžio dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiojame į nedidelį apskritimą.

Įdaro dėjimas

Į kiekvieno apskritimo centrą dedame šaukštą paruošto įdaro, kraštus užlenkiame ir gerai užspaudžiame, kad pyragėliai nesiskleistų kepant.

Kepimas

Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų ir kepame pyragėlius iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir įgaus auksinį atspalvį.

Patarimai ir įvairovė

Šie pyragėliai puikiai išlaiko minkštumą net ir kitą dieną, todėl juos galima drąsiai ruošti iš anksto. Įdarą galima pritaikyti pagal savo skonį – vietoje sūrio ir kiaušinių naudokite grybus, mėsą ar bulvių košę.

Pyragėliai su mėsa

Pieną truputį pašildžiau (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų) ir supyliau į miltų-baltymų masę, išminkiau tešlą. Uždengiau ir palikau tešlą valandai šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Įdarui susmulkinau svogūną, supjausčiau mažais gabaliukais grybus.

Keptuvėje su aliejumi pakepinau grybus su svogūnais, tada sudėjau faršą, pagardinau druska ir pipirais, pakepinau, vis pamaišant, kol iškeps. Įmaišiau pomidorų pastą.

Gnybiau po gabalėlį tešlos, pakočiojant tarp delnų, suformavau blynelius ir į vidų dėjau įdaro, užlenkiau ir formavau pyragėlius.

Aptepimui išplakiau kiaušinių trynius.

Paruoštus pyragėlius sudėjau, paliekant tarp jų tarpus, į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, aptepiau trynių plakiniu.

Kepiau iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.AUTORIUS: IngridaSkaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Orkaitėje užkepti NachosPaprastas obuolių pyragasTinginys su kondensuotu pienuSviestinis obuolių pyragas - mano pats pačiausias!Komentarai (1)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Dovile2024-05-12 20:14Tesla nekyla ATSAKYTIRomantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!

Atviri pyragėliai su mėsa – tradicinis pyragėlių receptas

Šie pyragėliai, kurie dažnai vadinami „rastėgajais“, yra vienas iš seniausių ir mylimiausių užkandžių. Išskirtinė „rastėgajų“ savybė – atviras įdaro „langelis“, leidžiantis įdaro skoniams geriau susimaišyti, o pyragėliams įgauti daugiau aromato ir tekstūros. Šis receptas praturtins jūsų stalą ir puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Patiekiami šie pyragėliai dažnai būna su mėsa, žuvimi ar daržovėmis.

Tešlai:

Įdarui:

400 g maltos mėsos (arba virto ar troškinto mėsos gabaliuko, kuris bus susmulkintas)
1 vidutinė svogūno galva
Žiupsnelis šviežios žalumynų (petražolių, krapų)
2 valg. šaukštai augalinio aliejaus
Nedidelis gabalėlis sviesto
1 kiaušinis (tešlai aptepti)

Paruoškite tešlą:

Pirmiausia į šiltą pieną suberkite sausas mieles ir cukrų, maišykite, kol ištirps mielės. Tada įpilkite ištirpintą margariną arba sviestą, suberkite druską ir miltus, maišydami, kol tešla taps minkšta ir lengvai minkoma. Išminkykite tešlą, uždenkite ją rankšluosčiu ir palikite šiltai, kad pakiltų apie 30–40 minučių.

Įdaro paruošimas:

Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį aliejuje iki auksinės spalvos. Įdėkite maltą mėsą, maišydami kepkite, kol mėsa taps rusva ir išgaruos didžioji dalis skysčio. Pagardinkite druska, pipirais ir smulkintais žalumynais. Jeigu naudojate virtą arba troškintą mėsą, susmulkinkite ją ir sumaišykite su keptu svogūnu bei žalumynais.

Tešlos formavimas:

Pakilusią tešlą padalinkite į mažus gabalėlius ir suformuokite iš jų rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į ploną apskritimą, viduryje įdėkite šaukštą įdaro. Sukabinkite tešlos kraštus taip, kad centre liktų atvira skylutė – per ją įdaras atrodys gražiai ir gaus orą.

Kepimas:

Pyragėlius sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir palikite pastovėti 10–15 minučių. Patepkite paviršių plaktu kiaušiniu, o į kiekvieno pyragėlio įdaro vidurį įdėkite mažą gabalėlį sviesto – tai suteiks papildomo skonio ir drėgmės.

Kepkite:

Kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol pyragėliai įgaus auksinį atspalvį. Jei norite, kad pyragėliai keptų ilgiau ir taptų minkštesni, galite sumažinti temperatūrą iki 180 °C ir kepti apie 25–30 minučių.

Receptai

Skrebučiai su sardine ir kiaušiniu – tai patiekalas, kurio pagrindą sudaro traškus duonos pagrindas, kvapnus česnako aromatas ir švelnus sardinių bei kiaušinių įdaras. Šis patiekalas išsiskiria ne tik paprastu paruošimu, bet ir universaliu skoniu, todėl jis tinka įvairioms progoms: šeimos pietums, greitam užkandžiui ar netikėtai užklupus svečiams. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip lengvai ir greitai paruošti šiuos skrebučius, atskleisime keletą patiekimo idėjų ir dalinsimės patarimais, kaip pritaikyti receptą pagal savo skonį.

Reikalingi ingredientai

Norint pagaminti skanius ir aromatingus skrebučius, reikės šių ingredientų:

Skrebučių su sardine ir kiaušiniu paruošimo etapai

Kiaušinių paruošimas

Pirmiausia pasirūpinkite kiaušiniais – užvirkite juos nedideliame puode su pasūdytu vandeniu. Kietai virtus kiaušinius virkite apie 8–10 minučių. Po to perpilkite šaltu vandeniu, kad jie lengviau luptųsi, ir nulupkite lukštus.

Duonos paskrudinimas

Kol kiaušiniai vėsta, pasiruoškite duoną. Įkaitinkite keptuvę su šaukštu saulėgrąžų aliejaus. Baltos duonos riekeles apkepkite ant vidutinės ugnies, kol abi jų pusės taps auksinės ir traškios. Skrebučiai turėtų būti lengvi ir traškūs iš išorės, bet minkšti viduje.

Česnako aromatas

Įdaro paruošimas

Sardines išimkite iš skardinės, atskirkite nuo aliejaus ir sutrinkite šakute iki vientisos masės. Į šią masę įmaišykite smulkiai supjaustytus krapus, kurie suteiks šviežumo ir aromato. Į tarkuotas sardines taip pat įmaišykite majonezą – jis suteiks kreminės tekstūros. Galiausiai, smulkiai sutarkuokite kiaušinius ir įmaišykite juos į sardinių mišinį. Kruopščiai išmaišykite, kol masė taps vientisa.

Skrebučių formavimas

Paruoštą sardinių ir kiaušinių mišinį tolygiai užtepkite ant česnakine puse apteptų duonos riekelių. Stenkitės, kad užteptas sluoksnis būtų vidutinio storio – ne per plonas, bet ir ne per storas, kad užkandis būtų lengvai valgomas.

Patiekimo idėjos

Paruoštus skrebučius galite patiekti iškart arba palikti pastovėti keletą minučių – tai leis įdarui šiek tiek susigerti į skrebučio pagrindą, ir skonis taps dar sodresnis.

Šiuos skrebučius galite patiekti su šviežiomis daržovėmis, tokiomis kaip agurkų ar pomidorų griežinėliai. Jei norite įspūdingesnio pateikimo, papuoškite skrebučius papildomu krapų lapeliu arba smulkiai supjaustytu svogūnų laišku.