Reikalavimai Patalpos mėsos ir pieno produktų gamybą
Jo plotas yra atrenkami remiantis charakteristikas gamybos ciklo, bet bent jau 4,5 kvadratinių metrų kiekvienam asmeniui dalyvauti šiame procese. Visos patalpos turi būti visiškai izoliuotos viena nuo kitos. Prieš įvesdami kiekvienoje iš jų pateikti kilimėliai mirkyti su dezinfekavimo tirpalu ir gaivus būtina bent kartą per tris dienas.
Visos parduotuvės, kuri gamina iš žalios mėsos apdorojimo, turi būti išlaikyta aukšto lygio švara. Kai derliaus nuėmimo turi būti visiškai atmesti Asocijuotų inventoriaus taršos ir / ar galutiniais produktais galimybę. Švaraus visi dorojimo įrenginiai ir įranga turi būti atliekami griežtai laikantis taisyklių SanPiN. Parduotuvėse, sienos ir grindys, kurios gali būti užterštos tepalu, reikia kasdien vartoti plovimo ir dezinfekavimo priemonėms, kurių taikymas yra leidžiamas pagal dabartinę Rusijos Federacijos teisės aktus.
Mėsmalės
Mėsai suminkštinti ir gerai išmarinuoti sukurti purentuvai gali būti dviejų tipų – mechaniniai ir automatiniai. Pirmuoju atveju Jūs sutaupysite finansinių išteklių, tačiau turėsite įdėti kur kas daugiau fizinių pastangų ir laiko ilgainiui. Nors išsiskiriantys gerokai didesne kaina, automatiniai mėsos purentuvai nuo Jūsų personalo pečių nuims reikšmingą mėsos paruošimo darbų dalį.
Renkantis šiuos prietaisus svarbiausia atkreipti dėmesį į įrenginio talpą ir komplektacijoje esančių cilindrų dydį. Įprastai galite rinktis nuo vos kelis litrus mėsos vienu kartu talpinančių prietaisų iki didžiųjų, dešimtis litrų maltos mėsos kemšančių įrenginių. Kiekvienas jų komplektacijoje turi nuo kelių iki keleto skirtingo diametro cilindrų, leidžiančių išgauti skirtingus gamybos rezultatus. Tinkamiausią Jums reikėtų pasirinkti atidžiai įvertinus įprastus Jūsų įstaigos gamybos pajėgumus.

Faršo maišyklės
Lengvai, greitai ir tolygiai išmaišyti faršą leidžiančios automatinės maišyklės tarpusavyje skiriasi dydžiu ir galingumu. Juose vienu kartu gali suktis nuo kelių dešimčių iki kelių šimtų faršo. Kaip ir aukščiau minėtųjų prietaisų atveju, maišykles reikėtų rinktis įvertinus įprastai ruošiamo faršo kiekius.
Šie prietaisai sukurti ne tik kaulams, bet ir kitiems itin kieta konsistencija išsiskiriantiems produktams supjaustyti ir suporcijuoti. Renkantis juos, atkreipkite dėmesį į peilio išmatavimus ir pjovimo storį bei ilgį. Tai įvertinkite pamatavę įprastai apdorojamų žaliavų dydį.

Pagrindinis įrengimai mėsos produktų perdirbimo
Visi žino, kad vienas iš populiariausių tipų mėsos produktų, kuriuos galima rasti parduotuvių lentynose, yra banalu įdaru. Jo gamybai reikia pramonės malūnėlis. Ir saugojimo gatavų produktų reikia šaldymo kamerą. Žinoma, tai dar ne viskas už naminių paukščių ir gyvūnų perdirbimo įranga. Iki šiol plačiausiai naudojamas yra modulinė sistema, jeigu gamintojas pateikia kompleksinius sprendimus statyti konvejerio apdorojimą žalią mėsą.
Tokiu būdu, naminių paukščių (Sutrumpintas ciklas) apdorojimas yra taip:
- Skerdenos atvykti į garuose. Tai daroma siekiant supaprastinti plunksnų atskyrimą. Šiam tikslui, specialios kameros yra naudojamas, į kurią yra paduodamas (tam tikrame slėgio) garais.
- Po to, viščiukai gauti į paveiktų kaulų išėmimo būgno, kuriuose plunksnos tolsta nuo odos.
- Tada pereiti prie skerdenos automatizuotą gamybos liniją, kur jie yra išskrostą. Be to, iš vidaus organų pašalinimo (išskyrus kepenis, ir širdies). Tokia įranga yra dabar tapo ne tik už mūsų šalies, bet ir tiesiogiai iš mūsų.
Taigi, šis procesas yra padalintas į du etapus: pradinio ir antrinio perdirbimo mėsos gamyba. Pirminės - .. Skalbimo, likučiai svilinimas plunksnos, vilna ir šerių šalinimas plunksnų ir žemyn, galvos, kanopos, tt Tai taip pat taikoma išdarinėjimo žingsnio, pašalinant vidaus organų, kaulų išėmimo, pjaustymo. Rūkymas, gamyba, mėsos, dešros, mėsos Loaf, želė ir tt - antrinė gamyba. Paprasčiau tariant, antruoju atveju produkcija yra paruoštas arba beveik paruoštas naudoti produktus (koldūnai, konservai).
Po to gydymas gali skirtis: kai kuriais atvejais skerdenos patenka į šaldymo įrenginio, kur jie visiškai užšalęs. Pakeliui jie gali būti supjaustytas į automatinę liniją, formavimo sriuba rinkinius. Jei yra mėsos poreikis, skerdenos paduodama į kirpimas, kurio metu mėsa atskirta nuo kaulų. Šiam tikslui specialius būgnus, žaliavos perdirbimo porcijas. Ji taip pat gali ateiti šalčio, bet dažniau ji yra siunčiama į maltą mėsą, rūkymas, panašias operacijas gamybai. Visi modernūs įrengimai perdirbti paukštiena yra prieinama versijų didelių ir mažų pramonės, skiriasi dėl galimų apimčių perdirbtų produktų (iš kelių dešimčių kilogramų iki dešimčių tonų).
