Po Kūčių ir Kalėdų daugelio namus užklumpa pasiruošimas Naujųjų metų sutiktuvėms - kaip ir pralėkusioms, taip ir artėjančiai šventei tautiečiai ima ruoštis galvodami šventinio stalo meniu. Kaip visada norisi, kad būtų greita, sveika ir skanu. Tad „Maxima“ pranešime žiniaskaidai dalinasi receptu, kuris sužavės ne vieną - varškės kamuoliukai su sūdyta lašiša.
Štai elegantiškas ir paprastas receptas šventiniam stalui, kurį rekomenduoja mitybos specialistė Indrė Trusovė.
Ingredientai:
- 200 g varškės
- 70 g sūdytos arba rūkytos lašišos
- Šaukštas graikiško jogurto
- Šaukštas majonezo
- Skiltelė česnako
- Citrinos sulčių pagal skonį
- Druskos, pipirų pagal skonį
- Mėgstamų prieskoninių žolelių
- Agurko
Papildomai:
- Sezamo sėklų (papuošimui)
- Baziliko (papuošimui)
Gaminimo eiga
- Gerai pertrinkite varškę, susmulkinkite lašišą ir sutrinkite česnaką.
- Varškę reikia sutrinti, tada į ją įmaišyti jogurtą ir majonezą, sudėti smulkiais gabaliukais pjaustytą lašišą, supilti citrinos sultis, padruskinti ir papipirinti.
- Visus ingredientus sumaišykite ir drėgnomis rankomis formuokite kamuoliukus.
- Iš tokios masės reikia rankomis suformuoti kamuoliukus.
- Juos išdėliokite ant agurko griežinėlių.
- Kiekvieną kamuoliuką dėkite ant agurko griežinėlio, papuoškite sezamo sėklomis, bazilikais.
- O ant viršaus - po lapelį mėgstamos žolelės.
Varškės kamuoliukus su sūdyta lašiša patiekite iškart. Gaivus ir lengvas patiekalas, greitai pagaminamas, idealiai tiks kasdienybei ir, žinoma, šventėms. Pabandykite pasigaminti, nepavykti negali, per daug lengva.
Lašišą I. Trusovė su šeima itin mėgsta. „Lašiša yra ypatingai maistingas produktas, kuris rekomenduojamas, kai norima valgyti ne tik skaniai, bet ir subalansuotai. Ši žuvis yra turtinga savo vitaminais ir mikroelementais, joje aptinkamas didžiausias omega-3 riebalų rūgščių, galinčių padėti palaikyti gerą smegenų veiklą, gerinti atmintį bei stiprinti širdies sveikatą, kiekis“, - apie lašišos naudą kalba I. Trusovė. Pasak jos, be omega-3 riebalų rūgščių, lašiša turi ir nemažai mūsų nervų ir kraujo ląstelėms naudingo vitamino B, seleno, o taip pat ir vitamino D, kuris suteikia energijos, gali padėti gydant nemigą, depresiją.
„Geriausias dalykas, kuris visada sumažina stresą ruošiantis šventėms, yra planavimas. Ramiai atsisėdu, susirašau, ką gaminsiu, peržiūriu kokių produktų turiu namuose, susidarau pirkinių sąrašą“, - apie maisto gaminimą šventiniu laikotarpiu pasakoja I. Trusovė.
Skanaus!