pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pigus ir greitas obuolių pyrago receptas

Tik ruduo prasideda, mūsų skaitytojos pradeda dalintis pačiais gardžiausiais savo kulinariniais atradimais. Štai skaitytoja Regina siūlo daug kartų išbandytą, labai paprastą ir visada sėkmingą obuolių pyragą. Iš to džiaugsmo, kad turgeliuose jau yra pirmųjų lietuviškų obuolių, šeimyną palepinau kulinariniu gardėsiu. Visi namai pakvipo, kai pyragą ištraukiau iš orkaitės!

Išbandėme ir mes šį receptą. Tiesa! Pyrago skonis tiesiog magiškas. Savaitgaliui kepiau obuolių pyragą. Tiesą sakant, toks gerulis gavosi, kad labai nedaug jo rytdienai ir beliko. Mano receptų knygelėje šis pyragas pažymėtas kaip superinis pyragas. Tai ilgai nedvejodama ir puoliau jį kepti. Tiesą sakant, šis pyragas turėtų būti gardus ir su rabarbarais, dabar pats jų metas.

Ingredientai

Šiam skaniam pyragui reikės:

  • 150 ml aliejaus
  • 150 g cukraus (galite dėti ir mažiau)
  • 2 kiaušinių
  • 200 g miltų
  • 2 a. š. vanilinio cukraus
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • 2 a. š. cinamono

Gaminimo eiga

  1. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų (apie 120 g) ir viską išplakite iki purumo.
  2. Suberkite vanilinį cukrų, įpilkite aliejų, viską gerai sumaišykite.
  3. Miltus ir kepimo miltelius išmaišykite, pilkite į bendrą masę.
  4. Viską labai gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą.
  6. Obuolius nulupkite, perpjauti į 4 dalis (išimti sėklas), supjaustykite riekelėmis ir sudėliokite gausiai ant viršaus. Obuolių turi būti daug!
  7. Likusį cukrų sumaišykite su cinamonu ir apibarstyti pyrago paviršių.
  8. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių.

Alternatyvūs ingredientai ir paruošimo būdai

Ingredientai :

  • 1 puodelis neriebaus kefyro
  • 1 puodelis manų kruopų
  • 2 kiaušiniai
  • 3 vidutinio dydžio obuoliai arba 5 maži (geriausia raudoni)
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
  • 1 arb. š. stevijos (arba kito saldiklio)
  • 1 arb. š. kepimo miltelių

Paruošimas:

  1. Į kefyrą suberkite manų kruopas, steviją, kepimo miltelius ir įmuškite kiaušinius. Gerai išplakite arba išmaišykite.
  2. Uždenkite ir šaldykite 30 minučių.
  3. Tuo tarpu sutarkuokite obuolius smulkia tarka, apšlakstykite citrinos sultimis ir, jei norite, pabarstykite cinamonu.
  4. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sumaišykite su obuoliais.
  5. Sudėkite tešlą į kepimo indą.

PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 45 MIN.

  1. Į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų ir išplakti. Tuomet supilti pieną, aliejų ir dar išplakti. Įsijoti miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi, išmaišyti mentele, berti druską ir dar kartą permaišyti.
  2. Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, apšlakstyti citrinos sultimis.
  3. Į dubenį su paruošta tešla sudėti obuolius ir išmaišyti.
  4. Į kepimo formą (naudojau 23 cm skersmens) įtiesti kepimo popierių ir supilti paruoštą masę.
  5. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių. Ar iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, pagaliukas turi būti švarus.

Skanaus!