Šiame straipsnyje rasite du receptus, kaip pasigaminti nuostabius kokosinius keksiukus, kurie puikiai tiks tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek šventiniam stalui.
Pirmasis Receptas: Klasikiniai Kokosiniai Keksiukai
Ingredientai:
- 130 gramų sviesto
- 400 gramų kondensuoto pieno
- 3 vienetai kiaušinių
- 200 gramų cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 200 gramų kvietinių miltų
- 50 gramų kokosų drožlių
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo Būdas:
- Miltus ir kepimo miltelius sumaišykite dubenyje.
- Minkštą sviestą išsukite su cukrumi.
- Po vieną įmuškite kiaušinius.
- Pilame pusę skardinės kondensuoto pieno (likusią dalį paliekame įdarui).
- Galiausiai sukratome miltus, viską gerai išmaišome.
- Tešlą dedame į kepimo sijonėlius, pašauname į 180°C karštumo orkaitę.
- Kepame 25 - 30 min.
- Kai keksiukai iškepa ir atvėsta, ruošiame įdarą. Likusį kondensuotą pieną sumaišome su kokosų drožlėmis.
- Keksiukų viduryje išpjauname negilias duobutes. Jas užpildome įdaru.
- Taip pat galime apšlakstyti lydytu šokoladu.
Autorius: Rūta
Antrasis Receptas: Kokosiniai Keksiukai su Kokosų Pienu ir Grietinėle
Ingredientai:
- 2 stiklinės cukraus pudros
- 1 ir 1/3 stiklinės cukraus
- 2.5 arbatinio šaukštelio vanilės
- 3 vienetai kiaušinių
- 2 stiklinės kvietinių miltų
- 1 stiklinė pieno (kokosų)
- 3/4 stiklinės grietinėlės (kokosų skonio)
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1 ir 1/4 stiklinės sviesto
- Šiek tiek kokosų (drožlės)
- 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Paruošimo Būdas:
- Užvirkite kokosų pieną dideliame giliame puode virš vidutinės ugnies. Tuomet sumažinkite ugnį ir pavirkite dar apie 25-30 minučių, kartas nuo karto pamaišant. Pavirus, nuimkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sudėkite į 18 keksiukų formelių popierinius puodelius.
- Išmaišykite miltus, kepimo miltelius ir 0,5 šaukštelio druskos.
- Mikseriu išmaišykite 0,75 stiklinės minkšto svieso, berkite cukrų, įmuškite 2 kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.
- Tuomet įmaišykite 1,5 šaukštelio vanilės, likusį kiaušinį, pusę miltų, pilkite kokosų pieną, viską gerai išmaišykite ir įmaišykite likusius miltus.
- Sukrėskite tešlą į formeles ir kepkite apie 15-18 min. Palikite 10 min. atvėsti.
- Glaistui dideliame dubenyje išmaišykite likusį sviestą iki vientisos minkštos masės. Suberkite cukraus pudrą, 0,5 šaukštelio druskos, supilkite grietinėlę, sausoje keptuvėje pakepintas kokoso drožles, 1 šaukštelį vanilės ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Gautą masę konditeriniu švirkštu užspauskite ant keksiukų, apibarstykite likusiomis kokoso drožlėmis ir skanaukite.
Autorius: Airida