pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Obuolių Pyragas su Varške: Tradicinis Receptas Jūsų Virtuvei

Ruduo - metas, kai norisi jaukumo, šilumos ir gardžių kepinių. Ir nors obuolių pyragų receptų egzistuoja daugybė, obuolių ir varškės derinys yra vienas mėgstamiausių. Šiame straipsnyje pasidalinsime keliais receptais, kad galėtumėte išsirinkti jums tinkamiausią.

Obuolių Pyragas su Varške: Lengvas Receptas

Šis obuolių ir varškės pyragas nepaprastai gardus, o jo receptas - itin paprastas. Jis puikiai pasiteisina ir neabejotinai patiks visiems, kurie jo ragaus.

Ingredientai:

  • 3 kiaušiniai
  • 180 g cukraus
  • 180 g varškės
  • 180 g miltų
  • 100 g tirpinto sviesto
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • Obuolių

Gaminimas:

  1. Kiaušinius su cukrumi gerai išplakite plaktuvu.
  2. Į plakinį supilkite tirpintą sviestą (nekarštą) ir sudėkite varškę. Viską toliau kartu suplakite plaktuvu iki vientisos masės.
  3. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite.
  4. 3-4 obuolius supjaustykite nedideliais gabaliukais (pasilikite obuolių ir pyrago viršui) ir įmaišykite į masę. Masė gaunasi pakankamai tiršta.
  5. Kepimo formą nusegamais šonais (24 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi ir supilkite masę, ant viršaus sudėkite riekelėmis pjaustytus obuolius.
  6. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 45-50 min.

Drėgnas, keliasluoksnis, skirtingų tekstūrų pyragas dovanoja ypatingą pasimėgavimo patirtį. Obuolių ir varškės duetas pyragų receptuose visada pasiteisina. Patikėkite, kartosite!

Trapios Tešlos Obuolių ir Varškės Pyragas

Šiam pyragui nereikia minkyti ar kočioti tešlos. Tereikia pasigaminti trupinius, kuriais užbersite kepimo formą ir pirštais suformuosite pagrindą. Svarbu naudoti kreminę varškę (9 proc. riebumo). Obuolius geriau rinktis saldesnius - raudonos spalvos, prinokusius, nes pyragas nėra labai saldus.

Ingredientai:

  • Miltų
  • Kepimo miltelių
  • Druskos
  • Cukraus
  • Vanilinio cukraus
  • Sviesto
  • Kiaušinio
  • Varškės
  • Cinamono
  • Obuolių
  • Džemo, uogienės arba obuolienės (nebūtina)

Gaminimas:

  1. Į didelį indą suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišykite.
  2. Su burokine tarka sutarkuokite sviestą.
  3. Mažame inde šakute išplakite kiaušinį. Supilkite į tešlą.
  4. Varškę, 2 kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Suberkite kiek daugiau nei 2/3 tešlos.
  6. Sukrėskite varškės įdarą.
  7. Ant varškės uždedu kokio nors džemo, tirštos uogienės ar obuolienės.
  8. Užberkite likusius trupinius.
  9. Kepti 180 laipsnių temperatūroje.

Varškės Pyragas su Obuoliais: Gurmaniškas Receptas

Šis pyragas paprastai pagaminamas, bet tiks ir ypatingoms progoms. Originaliai recepte naudojama rikota, bet lietuviška varškė tinka kuo puikiausiai. Varškę galite pagardinti razinomis arba įtarkuoti šiek tiek apelsino žievelės.

Ingredientai:

  • Sviesto
  • Cukraus
  • Kiaušinių
  • Pieno
  • Miltų
  • Druskos
  • Kepimo miltelių
  • Maltų riešutų
  • Varškės
  • Obuolių
  • Lazdyno riešutų

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Itepkite 20 cm skersmens kepimo formą sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.
  2. Į virtuvinio kombaino indą sudėkite sviestą ir cukrų, ir plakite keletą minučių, kol masė taps balkšva ir puri. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart gerai suplakdami. Tada supilkite pieną, ir toliau plakite.
  3. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir maltus riešutus. Suberkite šiuos birius ingredientus į maišymo indą ir švelniai sumaišykite.
  4. Tris ketvirtadalius šios masės supilkite į kepimo formą, išlyginkite paviršių.
  5. Atskiruose dubenėliuose pasiruoškite abu - varškės ir obuolių įdarus, sumaišydami visus šiems įdarams skirtus ingredientus tarpusavy.
  6. Ant tešlos sluoksnio dėkite varškės įdaro sluoksnį, paskirstydami jį tolygiai beveik iki pat formos kraštų.
  7. Ant varškės išdėliokite obuolių gabalėlius, švelniai įspausdami juos į varškės sluoksnį. Tada ant viršaus supilkite likusią tešlos dalį ir išlyginkite paviršių.
  8. Pasigaminkite pabarstus: mažame dubenėlyje sumaišykite sviestą su cukrumi, tada suberkite lazdyno riešutus ir gerai sumaišykite, kad kiekvienas riešutas pasidengtų saldžiu sviestu. Šiuos pabarstus pažerkite ant viso tešlos paviršiaus.
  9. Kepkite apie 45-50 min (gali prireikti ir ilgiau - patikrinkite pačiame centre ar tikrai pyragas iškepė).
  10. Išimkite iš orkaitės ir palikite lengvau atvėsti formoje, kurioje kepė. Tada peiliu apipjaukite šonus ir išimkite pyragą ant serviravimo lėkštės. Patiekite dar šiltą. Nakčiai pyragą įdėkite į šaldytuvą, tačiau prieš valgant leiskite jam pasiekti kambario temperatūrą.

Ingredientų Santrauka

Ši lentelė apibendrina ingredientus, reikalingus skirtingiems obuolių pyrago su varške receptams:

Ingredientas Lengvas receptas Trapios tešlos receptas Gurmaniškas receptas
Kiaušiniai 3 1 2
Cukrus 180g - -
Varškė 180g 500g -
Miltai 180g - -
Sviestas 100g - -
Obuoliai Taip Taip Taip