pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Patiekalai su konservuota vištiena: receptai ir gaminimo paslaptys

Konservuota vištiena - puikus pasirinkimas, kai norisi greitai ir skaniai pavalgyti. Šiame straipsnyje rasite įvairių receptų, kurie padės jums išnaudoti konservuotos vištienos potencialą.

Vištiena įdarytos midijos

Vištiena įdarytos midijos yra lengvas, sotus ir jaukus patiekalas, puikiai tinkantis romantiškai vakarienei, be to, jį smagu gaminti kartu. Ilgai neužtruksite, o rezultatas pranoks lūkesčius. Pamatysite, kad raudonąjį padažą norėsis išlaižyti iki paskutinio lašelio!

Ingredientai (2-4 asmenims)

  • 1 vidutinio mėlynojo svogūno
  • 8 česnako skiltelės
  • 1 nedidelės aitriosios paprikos
  • 6 šitakių
  • 300-400 g vištienos krūtinėlės
  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
  • Žiupsnelio KOTANYI kmynų
  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
  • Žiupsnelio KOTANYI druskos
  • 3-4 šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus
  • 2 skardinių MUTTI konservuotų pomidorų
  • 2 konservuotų grilintų paprikų
  • 1-1½ stiklinės VORUTA nealkoholinio vyno
  • 1 kg midijų
  • Keleto petražolių šakelių

Gaminimo eiga

  1. ¼ svogūno supjaustykite smulkiai, likusį svogūną galite pjaustyti vidutiniais kvadratėliais. 7 česnako skilteles sukapokite, aitriąją papriką susmulkinkite. 2 grybus supjaustykite pailgomis juostelėmis.
  2. Vištienos krūtinėlę sumalkite virtuviniu trintuvu arba labai smulkiai supjaustykite. Berkite smulkiai supjaustytą svogūną, įtarkuokite česnako skiltelę ir 4 šitakius, berkite KOTANYI kalendros, kmynų, juodųjų pipirų, druskos. Viską gerai išmaišykite.
  3. Į kepimo skardą pilkite OBELIŲ rapsų aliejaus, dėkite ant kaitlentės. Berkite svogūnus, pjaustytus grybus. Viską šiek tiek apkepinkite. Tada sudėkite česnaką ir aitriąją papriką. Pakepinę dėkite MUTTI konservuotus pomidorus, konservuotą papriką (ją pasmulkinkite mentele), pilkite VORUTA nealkoholinio vyno, viską išmaišykite ir troškinkite.
  4. Midijas įdarykite paruoštu vištienos įdaru.
  5. Į troškinį berkite KOTANYI juodųjų pipirų, druskos, kalendros, kmynų. Viską išmaišykite. Sudėkite įdarytas midijas.
  6. Dėkite į orkaitę ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 15-20 min.
  7. Papuoškite plėšytomis petražolėmis.

Patarimai

  1. Jei nemėgstate vištienos, galite naudoti žuvį, jautienos ar triušienos faršą.
  2. Padažą galite paskaninti smulkintais džiovintais pomidorais, rozmarinais ar pjaustytu salierostiebu.
  3. Troškinį galite patiekti su mėgstama duona (gali būti skrudinta) ar bulvytėmis fri.

Troškinta konservuota vištiena

Troškintą konservuotą vištieną gaminkite iš natūraliais lesalais lesintų vištų mėsos su kaulais - taip paruošite ne tik skanų, bet ir sveiką, kalciu ir kolagenu praturtintą patiekalą. Vištienos mėsos gabalėliai su kaulais saikingai pasūdomi, įtrinami natūraliais prieskoniais - pipirais, česnakais. Egzotiškų prieskonių ar kitokių skonio „gerintojų“ nepatariama naudoti - vištiena ir be jų puikiai atskleis savo skonį. Pasūdyta ir prieskoniais pagardinta mėsa sudedama į stiklainius, į kiekvieną stiklainį įpilama truputį vandens.

Užsukti ir kiek vandeniu papildyti stiklainiai sudedami į konservavimui skirtą specialų aukšto slėgio indą. Troškinama kontroliuojant temperatūrą bei slėgį pagal indo veikimo instrukciją. Troškinant aukšto slėgio inde išsaugomos maistingosios vištienos medžiagos, suminkštėja kauliukai. Tuo šis produkto paruošimo būdas skiriasi nuo troškinimo paprastame puode ar įprastoje orkaitėje. Taip paruošta vištiena gali būti laikoma 0-6 0C temperatūroje keletą mėnesių.

„Atidarius gaminį rekomenduojama suvalgyti per 2 paras, o geriausia - iš karto. Tad vištienos konservavimui patogiausi 0,5 l talpos stiklainiai“, - pataria „Ilzenbergo dvaro ir ūkio“ vadovė Diana Jokimčienė.

Konservų gardinimas

Konservus gardinkite pagal savo įgeidžius - vieniems patinka daugiau druskos ar prieskonių, kiti nori druskos kuo mažiau.