Translate
Labai patogus būdas suruošti nemažą kiekį agurkų ir reikalui esant, bet kada iš karto juos pateikti. Be to šie agurkai puikiai tinka kaip .
Kas gali būti simboliškiau Vasario 16 d.. Manau šiandiena- tikrai tik lietuviškas patiekalas. Niekada mano neaprašytas, nes n.
Nepaprastai skanus ir labai sotus patiekalas tinkantis daugiau šaltam vakarui ar sekmadienio pietums. Tik man kažkaip vis nesigaudavo šį p.
Dar vienas senas geras receptas pusryčiams. Keptas, pieno ir kiaušinio plakinyje mirkytas batonas su apkeptomis bananų riekelėmis, .
Kartais vienu metu, be didelio vargo galima pasiruošti du žuvies patiekalus. Tik žuvies tuomet reikėtų truputį daugiau. Dažniau.
Kartais man norisi paprastą patiekalą labai skambiai pavadinti ir truputį kitaip pateikti. Ir atrodo, kad tai jau kažkas nepaprasto.
Keista, tačiau šio recepto lietuvių virtuvėje nėra. Nežinau iš kurios šalies jis kilęs, tačiau vos ne pusę pasaulio jį gamina. Jį rasi.
Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą
Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.
„Google Play“ ir „Google Play“ logotipas yra „Google LLC“ prekių ženklai.
- Privatumo politika
- Prekių ir pinigų grąžinimo politika
- Taisyklės ir sąlygos
- Slapukų politika (EU)
Nerodyti
Tvarkyti sutikimąSiekdami teikti geriausią patirtį, įrenginio informacijai saugoti ir (arba) pasiekti naudojame tokias technologijas kaip slapukus. Jei sutiksime su šiomis technologijomis, galėsime apdoroti duomenis, tokius kaip naršymo elgsena arba unikalūs ID šioje svetainėje. Nesutikimas arba sutikimo atšaukimas gali neigiamai paveikti tam tikras funkcijas.
Funciniai Funciniai Visada aktyvusTechninė saugykla arba prieiga yra griežtai būtina siekiant teisėto tikslo – sudaryti sąlygas naudotis konkrečia paslauga, kurios aiškiai paprašė abonentas arba naudotojas, arba tik tam, kad būtų galima perduoti ryšį elektroninių ryšių tinklu.
Parinktys ParinktysTechninė saugykla arba prieiga yra būtina teisėtam tikslui išsaugoti nuostatas, kurių neprašo abonentas ar vartotojas.
Statistiniai StatistiniaiTechninė saugykla arba prieiga, kuri naudojama tik statistiniais tikslais. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketingo MarketingoTechninė saugykla arba prieiga reikalinga norint sukurti naudotojų profilius reklamai siųsti arba sekti vartotoją svetainėje ar keliose svetainėse panašiais rinkodaros tikslais.
Karšta burokėlių sriuba su jautiena
- jautiena su kaulais – 250 g;
- burokėliai – 180-200 g;
- bulvės – 250 g;
- morkos – 70 g;
- svogūnai – 60 g;
- augalinis aliejus – 40 g;
- actas 9% – 1 valgomasis šaukštas. šaukštai;
- lauro lapas – 1 vnt;
- švieži krapai – 2-3 šakelės;
- cukrus – 1-2 žiupsneliai;
- druska – pagal skonį;
- malti juodieji pipirai – pagal skonį;
- vanduo – 2,5 l.
Jautieną nuplaukite, į keptuvę įpilkite vandens ir užvirkite. Įberkite druskos ir padėkite ant silpnos ugnies. Uždenkite dangčiu ir virkite 1 valandą. Tada išimkite jautieną iš keptuvės ir atvėsinkite.
Taip pat skaitykite: Ilgaamžiškumo recepto paslaptys: kaip pasigaminti kaulų sultinįBulves nulupkite, supjaustykite kubeliais. Įdėkite jį į mėsos sultinį ir virkite 5-7 minutes. Svogūnus ir morkas nulupkite, morkas sutarkuokite, svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūnus ir morkas 5-7 minutes.
Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Dėti į keptuvę su daržovėmis, užpilti actu, druska, pipirais, užpilti 70-80 ml vandens. Troškinkite 10 minučių, kol suminkštės.
Mėsą atskirkite nuo kaulo ir supilkite į sultinį. Ten nusiųskite keptas daržoves ir lauro lapą. Virkite 5 minutes, tada išimkite lauro lapą. Išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir palikite 5-6 minutes. Burokėlių sriubą patiekite karštą su smulkintais krapais.
Puodui sriubos, kurios užteks keturių asmenų šeimai, dviems suaugusiems ir dviems vaikams, pagaminti reikės:
- 1 gabalėlio vištos krūtinėlės filė
- 1 didelės morkos
- 1 didelio burokėlio
- 5 mažų bulvių
- Saujos smulkintų krapų, svogūnų laiškų
- 30 g. šaltai rūkyto kumpio arba šoninės
- 20 g. sviesto
- Šiek tiek aliejaus
- 1000 ml. švelniai sūdyto sultinio
- Druskos pagal skonį
- Maltų kvapiųjų pipirų pagal skonį
Gaminame taip:
- Puode išlydome sviestą, įpilame šiek tiek aliejaus.
- Dedame smulkiai pjaustytą vištos krūtinėlę, pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir keletą minučių pakepiname.
- Į puodą beriame smulkiai pjaustytą šaltai rūkytą kumpį, išmaišome, ir trumpai pakepiname.
- Beriame burokine tarkele tarkuotą morką ir porą minučių pakepiname.
- Beriame burokine tarkele tarkuotą burokėlį ir dar šiek tiek pakepiname.
- Užpilame švelniai sūdytu sultiniu.
- Jam užvirus beriame smulkiai pjaustytas bulves.
- Verdame apie 8-10 minučių.
- Beriame smulkintus krapus, svogūnų laiškus ir dar keletą minučių paverdame.
Burokėlių sriuba su vištiena paruošta, jei mėgstate prieš patiekiant pagardinkite grietine, skanaus!
Gera virtuvė
Tai dar vienas receptas, kaip išvirti brokėlių sriubą. Tikriausiai nieko naujo neparašysiu, nes burokėlių sriubų receptų yra galybė.
Noriu pacituoti įžangą iš V.A.L. Zavadzkienės valgių knygos išleistos 1907m. Tai pati seniausia mano turima valgių knyga. Taigi, ką rašo ji apie sriubas.
"Abelnas patėmijimas apie sriubas.Nes sriubos yra įžanga kiekvienų pietų, turi buti jos suruoštos sveikai su atida ir pritaikintos prie kitų valgių, kad padidintų alkį ir turėtų gerą veikimą ant gomurio."
Dabar mažai kas į tai dėmesį atkreipia, ir sriubas ne taip dažnai verda. Ir aš pati vasarą apseinu be jų. Bet kai lauke šalta ir drėgna, dažnai sriuba labai maloniai ir ilgam sušildo.
Brokėlių sriubą verdu iš avienos. Tačiau jos neturint galite virti iš jautienos ar vištienos sultinio, išvirto su svogūnais, morkomis, petražolių ar gelsvių džiovintomis žaliosiomis dalimis. Aišku, sultinys sriubai jau būna nukoštas ir be nieko.
Jums reikėsmėsos sultinio,burokėlių,džiovintų grybų (iš karto pamerkite į nedidelį kiekį šalto vandens),bulvių,rūkytų lašinukų odelės,pipirų mišinio ar kelių pipirų grūdelių,lauro lapo,druskos,petražolių arba svogūno laiškų,grietinės (jei mėgstate)Į užvirusį sultinį dėkite šiaudeliais pjaustytus burokėlius ir mirkytus taip pat šiaudeliais supjaustytus džiovintus grybus (vandenį kuriame mirko grybai supilkite į verdamą sriubą)). Suberkite kvepiančiuosius ir juodus pipirus, lauro lapą, druskos. Įmeskite rūkytų lašinukų odelę. Gal ne visada aš dedu džiovintus grybus, bet odelę- visada. Ji tokį gerą dūmo kvapą sriubai priduoda.
Kai burokėliai tampa beveik minkšti sudėkite kubeliais pjaustytas bulves. Pjaustant jas galite įlaužti, tada jos tokios pusiau suvirę bus.
Kai bulvės išverda, lauro lapą ir odelę išimkite, o sriubą palikite kuriam laikui pastovėti.Prieš pateikiant užberkite smulkintų petražolių lapelių ar svogūnų laiškų. Kas mėgsta galite įsidėti grietinės.
Burokėlių sriubą galite virti ir su marinuotais burokėliais, tik juos dėkite pačioje virimo pabaigoje, kai bulvės bus minkštos. Pavirkite kelias minutes ir dar leiskite sriubai truputį pastovėti.
Šią sriubą galite pateikti ir trintą. Išėmus odelę ir lauro lapą, įdėkite riebios 35% grietinės sriubą sutrinkite blenderiu ir dar kartą užvirinkite.
Štai ir mano knyga (jau prekyboje)
Pranešimai
Pranešimai
Komentarai
Komentarai