Geidžiamiausi pyragai - tai obuolių ir varškės. O jeigu juos sujungtumėme į vieną neatsivalgomą pyragą? Jam tikrai nesugebėsite atsispirti! Rudens desertų karalius - obuolių pyragas, šį kartą su cinamonu ir varške.
Ingredientai
Tešlai:
- 1 kiaušinis
- 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
- 3 šaukštai TICHĖ natūralaus mineralinio vandens
- 1 šaukštelis DR. OETKER Madagaskaro Burbono vanilės ekstrakto su sėklomis
- 8 šaukštai VILNIUS margarino „Kepiniams“
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 ¼ stiklinės miltų
Įdarui:
- 200 ml grietinėlės 36 % rieb.
- 500 g varškės
- 6-7 obuolių
- 4-5 šaukštų PAULUNS traškių javainių su cinamonu, obuoliais ir migdolais
- 1 šaukšto cinamono
- 1 šaukšto malto muskato riešuto
- 1 žaliosios citrinos
- Žiupsnelio druskos
Alternatyvus įdaras:
- 8 didelių antaninių obuolių
- 100 g riebios varškės
- 3 šaukštų cukraus
- 0,5 šaukštelio cinamono
- 2 šaukštų saldaus tirštinto pieno
- 100 ml vandens
Gaminimo Eiga
- Kiaušinį, 1 šaukštą DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“, TICHĖ natūralų mineralinį vandenį, DR. OETKER Madagaskaro Burbono vanilės ekstraktą su sėklomis, tirpintą VILNIAUS margariną „Kepiniams“, kepimo miltelius ir miltus sumaišykite iki vientisos tešlos masės.
- Tešlą padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms susistovėti.
- Grietinėlę, cukrų ir varškę sutrinkite iki kreminės masės.
- Obuoliams pašalinkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Tešlą iškočiokite ir dėkite ant VORTEX kepimo popieriaus, tepkite varškės masę, sudėkite PAULUNS traškius javainius su cinamonu, obuoliais ir migdolais, pjaustytus obuolius, užberkite cukraus, cinamono ir malto muskato riešuto.
- Pyragą perkelkite į kepimo skardą ir sluoksniuokite dar kartą iškočiotą tešlą, sudėkite likusią trintą varškę, pjaustytus obuolius, užberkite cukraus, cinamono, malto muskato riešuto, užtarkuokite žaliosios citrinos žievelės ir užlenkite likusius tešlos kampučius.
- Kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 1 valandą.
Arba galite išbandyti paprastesnį variantą su antaniniais obuoliais:
- Obuolius perpjauti per pusę, išvalyti sėklalizdžius ir prikimšti varškės įdaro.
- Puseles suglausti ir sustatyti keptuvėje vieną šalia kitos, pripilti vandens, uždengti dangčiu ir 30 min. troškinti ant nedidelės ugnies.
- Iškepusius atvėsinti ir aplieti kondensuotu pienu, karštu šokoladu ar medumi.
Patarimai ir Gudrybės
- Jei gaminsite su saldesniais obuoliais, cukraus berkite mažiau.
- Jei mėgstate, kad obuoliai bekepdami pavirstų į obuolienę, obuolius tarkuokite burokine tarka.
Šis pyragas gali būti įvairus - tai gali būti obuolių pyragas su cinamonu ir varške, cinamoninė duonelė arba cinamoninis keksas. Svarbiausią vaidmenį čia vis tiek atlieka cinamonas. Kepinys pakankamai drėgnas bei minkštutis, o citrininis glaistas sukuria dar labiau Kalėdinį skonį ir čia tobulai tinka.
Skanaus!