pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Obuolių Pyragas su Cinamonu ir Varške: Neprilygstamas Skonis

Geidžiamiausi pyragai - tai obuolių ir varškės. O jeigu juos sujungtumėme į vieną neatsivalgomą pyragą? Jam tikrai nesugebėsite atsispirti! Rudens desertų karalius - obuolių pyragas, šį kartą su cinamonu ir varške.

Ingredientai

Tešlai:

  • 1 kiaušinis
  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
  • 3 šaukštai TICHĖ natūralaus mineralinio vandens
  • 1 šaukštelis DR. OETKER Madagaskaro Burbono vanilės ekstrakto su sėklomis
  • 8 šaukštai VILNIUS margarino „Kepiniams“
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 ¼ stiklinės miltų

Įdarui:

  • 200 ml grietinėlės 36 % rieb.
  • 500 g varškės
  • 6-7 obuolių
  • 4-5 šaukštų PAULUNS traškių javainių su cinamonu, obuoliais ir migdolais
  • 1 šaukšto cinamono
  • 1 šaukšto malto muskato riešuto
  • 1 žaliosios citrinos
  • Žiupsnelio druskos

Alternatyvus įdaras:

  • 8 didelių antaninių obuolių
  • 100 g riebios varškės
  • 3 šaukštų cukraus
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • 2 šaukštų saldaus tirštinto pieno
  • 100 ml vandens

Gaminimo Eiga

  1. Kiaušinį, 1 šaukštą DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“, TICHĖ natūralų mineralinį vandenį, DR. OETKER Madagaskaro Burbono vanilės ekstraktą su sėklomis, tirpintą VILNIAUS margariną „Kepiniams“, kepimo miltelius ir miltus sumaišykite iki vientisos tešlos masės.
  2. Tešlą padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms susistovėti.
  3. Grietinėlę, cukrų ir varškę sutrinkite iki kreminės masės.
  4. Obuoliams pašalinkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  5. Tešlą iškočiokite ir dėkite ant VORTEX kepimo popieriaus, tepkite varškės masę, sudėkite PAULUNS traškius javainius su cinamonu, obuoliais ir migdolais, pjaustytus obuolius, užberkite cukraus, cinamono ir malto muskato riešuto.
  6. Pyragą perkelkite į kepimo skardą ir sluoksniuokite dar kartą iškočiotą tešlą, sudėkite likusią trintą varškę, pjaustytus obuolius, užberkite cukraus, cinamono, malto muskato riešuto, užtarkuokite žaliosios citrinos žievelės ir užlenkite likusius tešlos kampučius.
  7. Kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 1 valandą.

Arba galite išbandyti paprastesnį variantą su antaniniais obuoliais:

  1. Obuolius perpjauti per pusę, išvalyti sėklalizdžius ir prikimšti varškės įdaro.
  2. Puseles suglausti ir sustatyti keptuvėje vieną šalia kitos, pripilti vandens, uždengti dangčiu ir 30 min. troškinti ant nedidelės ugnies.
  3. Iškepusius atvėsinti ir aplieti kondensuotu pienu, karštu šokoladu ar medumi.

Patarimai ir Gudrybės

  • Jei gaminsite su saldesniais obuoliais, cukraus berkite mažiau.
  • Jei mėgstate, kad obuoliai bekepdami pavirstų į obuolienę, obuolius tarkuokite burokine tarka.

Šis pyragas gali būti įvairus - tai gali būti obuolių pyragas su cinamonu ir varške, cinamoninė duonelė arba cinamoninis keksas. Svarbiausią vaidmenį čia vis tiek atlieka cinamonas. Kepinys pakankamai drėgnas bei minkštutis, o citrininis glaistas sukuria dar labiau Kalėdinį skonį ir čia tobulai tinka.

Skanaus!