pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos Faršo Apkepas: Sodraus Skonio Receptas

Jautiena - tai viena sveikiausių mėsyčių. Joje gausu mineralinių medžiagų, B grupės vitaminų, geležies. Jei manote, kad jautiena - tai prabangi mėsa, kuri reikalauja ypatingo paruošimo, šis receptas įrodys, kad tikrai klystate! Maltos jautienos apkepą, kurį siūlome, galima pjaustyti riekutėmis dar karštą ir tiekti su mėgstama koše, bet galima valgyti ir šaltą, tarkime, ruošti su juo itin sočius sumuštinius.

Ingredientai:

  • Maltos jautienos faršas: 400 g
  • Svogūnai: 2 vnt.
  • Morkos: 2 vnt.
  • Salierai: 1 stiebas
  • Česnakas: 2 skiltelės
  • Kiaušiniai: 4 vnt.
  • Džiūvėsėliai: 1 valg. š.
  • Kečupas: 2 valg. š.
  • Sviestas: 1 valg. š.
  • Aliejus: 4.00 valg. š.
  • Vusterio padažas: 1 arbat. š.
  • Pomidorų pasta: 0,5 arbat. š.
  • Čiobreliai: 1 arbat. š.
  • Druska: 1.00 arbat. š.
  • Peletrūnas: 1.00 valg. š.
  • Cukrus: 1 valg. š.
  • Prieskoniai mėsai: 1 arbat. š.
  • Maltos mėsos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
  • Bulvės: 4.00 vnt.
  • Žiedinis kopūstas
  • Sūris: 3.00 valg. š.
  • Miltai: 2.00 valg. š.
  • Petražolės: 1.00 arbat. š.
  • Kukurūzų kruopos: (2 - 3) 2.00 valg. š.
  • Paprikos: 2.00 vnt.
  • Aitriųjų pipirų padažas: 1.00 valg. š.
  • Baklažanai: 1.00 vnt.

Gaminimo Eiga:

  1. Pirmas būdas:
    • Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros. Pailgą kepimo formą aukštais kraštais (kokioje kepami keksai) kruopščiai ištepkite alyvuogių aliejumi.
    • Plačioje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite susmulkintus svogūną, morką ir salierą, įberkite druskos, pipirų ir kepinkite pamaišydami apie 5 min., kol daržovės pakvips ir kiek suminkštės. Suberkite sutrintą česnaką, čiobrelių lapelius ir dar minutę-kitą pakepkite. Išjunkite kaitrą ir supilkite Vusterio padažą bei pomidorų pastą. Leiskite kiek pravėsti.
    • Dideliame dubenyje sumaišykite maltą jautieną, maltus džiūvėsėlius, apkepintas daržoves ir kiaušinius, pasūdykite, įberkite pipirų. Perdėkite mišinį į paruoštą kepimo formą ir kiek paspausdami išlyginite paviršių.
    • Mažame dubenėlyje gerai išmaišykite kečupą ir cukrų. Puse šio mišinio patepkite apkepo viršų ir šaukite kepti. Kepkite 40 min., tuomet vėl patepkite viršų likusiu mišiniu ir kepkite dar 20-25 min.
    • Iškepusį išimkite iš orkaitės, viršų pabarstykite pertražolėmis ir leiskite ramiai pastovėti 15 min., o tada galite pjaustyti.
  2. Antras būdas:
    • Didelėje keptuvėje su šiek tiek aliejaus apie 10 min. pakepinti susmulkintus svogūnus bei jautienos faršą su prieskoniais. Tuomet sudėti į keptuvę smulkintus virtus kiaušinius, alyvuoges ir pakepinti dar keletą min.
    • Išvirtas bulves sutrinti su sviestu bei druska. Sudėti į stiklinį kepimo indą pakepintą jautieną, ant viršaus bulvių košę, pabarstyti petražolėmis ir galiausiai užbarstyti tarkuotą sūrį.
    • Kepti apie 15-20 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Patiekti šiltą.
  3. Trečias būdas:
    • Bulves išvirkite su lupenomis. Palaukite, kol šiek tiek pravės. Nulupkite, supjaustykite riekelėmis, šiek tiek pasūdykite, apibarstykite džiovintų žolelių mišiniu.
    • Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, į ją suberkite faršą, smulkintą supjaustytą svogūną, susmulkintus pievagrybius. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir vis maišydami apkepkite. Keptą faršą iškrėskite į dubenį.
    • Švarioje keptuvėje vėl įkaitinkite aliejų, suberkite raugintus kopūstus, smulkintą svogūną ir retkarčiais pamaišydami, patroškinkite. Kai bus beveik išsitroškinę, sukrėskite pomidorų padažą, išmaišykite ir dar šiek tiek patroškinkite.
    • Kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite bulvėmis (dalį palikite viršutiniam sluoksniui). Ant bulvių sluoksnio dėkite pusę kiekio troškintų raugintų kopūstų, tada dėkite sluoksnį faršo. Ant faršo - vėl sluoksnį bulvių. Paskutinis sluoksnis - raugintų kopūstų.
    • Kiaušinius išplakite su grietine, plakinį pasūdykite, pagardinkite pipirais, muskato riešutais ir tolygiai užpilkite ant bulvių sluoksnio.
    • Apkepą statykite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 45 min. Prieš apkepui baigiant kepti, apibarstykite jį tarkuotu sūriu.
  4. Ketvirtas būdas:
    • Nuskustas bulves ir nuvalytą žiedinį kopūstą apvirkite sūdytame vandenyje.
    • Faršą sumaišykite su mėsos prieskoniais, įberkite pipirų ir druskos.
    • Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, morką ir kepkite maišydami, kol daržovės lengvai paskrus, tada sudėkite faršą ir dar kelias minutes pakepinkite.
    • Į aliejumi pašlakstytą keraminį kepimo indą sukrėskite apkeptą faršą, ant viršaus sudėkite grūstas bulves ir žiedinius kopūstus.
  5. Penktas būdas:
    • Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus.
    • Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai pakepinkite svogūnus ir morkas, sudėkite faršą, petražoles ir čiobrelius. Nuolat maišydama kepkite faršą, kol išgaruos beveik visas skystis. Supilkite sultinį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir vis pamaišydama virkite troškinkite apie 20 min.
    • Kitoje keptuvėje išlydykite sviestą, įmaišykite miltus. Šį mišinį sukrėskite į mėsos troškinį, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  6. Šeštas būdas:
    • Kukurūzų kruopas išvirkite.
    • Svogūną, česnaką, paprikas ir aitrųjį pipirą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į faršą, gerai išmaišykite.
    • Kepimo formą apšlakstykite aliejumi ir sudėkite paruoštą faršą.
  7. Septintas būdas:
    • Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su faršu, paskaninkite Viduržemio regiono žolelių mišiniu, pipirais ir druska. Baklažaną supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite prieskoniais ir susukite.
    • Nedideliame puodelyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pakepinkite. Nuolat maišydami po truputį pilkite pieną, dėkite sūrelį. Pagardinkite įvairiais prieskoniais, druska ir pipirais.
    • Į aliejumi apšlakstytą kepimo formą dėkite sluoksnį baklažanų, tuomet - sluoksnį faršo, apšlakstykite padažu. Taip sluoksniuokite, kol sudėsite visus produktus. Viršutinis sluoksnis turi būti baklažanų.

Skanaus!