pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Troškinys su šonine ir grybais: receptas

Perlinės kruopos, morkos ir grybai yra tokia šventoji trejybė, kaip bazilikas, riešutai ir aliejus pesto padaže. Šie produktai atrodo sukurti tam, kad būtų naudojami kartu ir papildytų vienas kitą. Tad šį kartą apie labai naminį, žiemišką valgį iš perlinių kruopų, kuris yra paprastas, nebrangus, lengvai paruošiamas ir gali nudžiuginti gausų valgytojų būrį.

Paprastas ir labai gardus, guodžiantis troškinys. Jeigu nenorite troškinio, tuomet vietoje vandens supilkite 2 litrus sultinio. Dabar žiema, lauke nuostabiai graži gamta ir turint išmanią orkaitę patiekalo gamybą galima pabaigti joje.

Įsivaizduokite kaip šaunu: jūs pareinate pabuvę lauke, pajudėję, gal šiek tiek sušalę ir žinoma - išalkę. Sėdate prie stalo, mėgaujatės aromatingu troškiniu, kuris ne tik sušildo bet ir atneša malonų sotumo bei tingumo jausmą.

Ingredientai

  • Šaldyti virti grybai: 300 g
  • Šoninė: 100 g
  • Svogūnai: 2 vidutiniai svogūnai
  • Grietinėlė: 200 ml
  • Ghee sviestas: 1 šaukštas
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį

Recepto paruošimas

  1. Įkaitinkite keptuvę ir įdėkite atitirpusius šaldytus grybus. Kaitinkite, kol skystis visiškai išgaruos.
  2. Tuo pačiu metu kitoje keptuvėje ant ghee sviesto pakepinkite smulkintus svogūnus, kol jie taps permatomi ir kvapnūs.
  3. Į keptuvę su svogūnais pridėkite kubeliais supjaustytą šoninę ir kepkite, kol ji taps traški.
  4. Perplaukite atitirpusius grybus po tekančiu vandeniu, kad nuplautumėte perteklinį skystį.
  5. Grybus sudėkite į keptuvę su šonine ir svogūnais. Pagardinkite druska ir pipirais.
  6. Įpilkite truputį vandens ir grietinėlės, sumaišykite.
  7. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite apie 15 minučių ant vidutinės ugnies.
  8. Patiekite šiltą su virtais žiediniais kopūstais arba bulvių koše.

Alternatyvus gaminimo būdas orkaitėje

  1. Įkaitinkite orkaitę iki +150C, nustatykite gamybos trukmę 45min. ir pašaukite užvirusį puodą į orkaitę.
  2. Į didelę, orkaitėje tinkamą keptuvę arba troškintuvą sudėti gabaliukais pjaustytą šoninę ir kepti ant vidutinės kaitros kelias minutes, kol išsiskirs riebalai. Sudėti smulkintus svogūnus ir toliau kepti kol šoninė paruduos kraštuose. Išimti šoninę ir svogūnus ir atidėti į lėkštę.
  3. Vištienos šlauneles lengvai pagardinti druska ir pipirais. Į tą pačią nenuplautą keptuvę įpilti aliejaus, sudėti vištieną ir apskrudinti iš abiejų pusių ant stiprios ugnies. Tada perkelti prie šoninės ir svogūnų.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros.
  5. Į keptuvę suberti miltus (jei reikia, įpilti dar šiek tiek aliejaus) ir maišytu, kol susijungs. Pamažu pilkti sultinį, nuolat maišant, kol padažas pradės tirštėti. Supilti vyną ir sudėti atgal šoninę, svogūnus bei vištieną. Gerai išmaišyti, suberti čiobrelius, šalavijus ir lauro lapus. Padažas šiuo metu bus gana tirštas. Užvirti, pagardinti druska ir pipirais, uždengti ir dėti į orkaitę 30 min.
  6. Išimti keptuvę iš orkaitės, sudėti ketvirčiais pjaustytus grybus ir supilti grietinėlę. Gerai išmaišyti ir dar kepti 15-20 min, kol vištiena taps minkšta.
  7. Iš paruošto troškinio išimti lauro lapus, čiobrelius ir šalavijų šakeles (kai kurie lapeliai gali būti nukritę - jie suteiks skonio). Įmaišyti smulkintas petražoles ir patiekti.

Alternatyvus receptas: lęšių troškinys su pievagrybiais

Greitai paruošiamas gardus, sotus bemėsis patiekalas pietums ar vakarienei. Labai tinkamas net ir priešpiečių dėžutei, jeigu mėgstate į darbus ar mokslus neštis namuose gamintą maistą.

Ingredientai:

  • 1 svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • Aliejaus (kepti)
  • 250 g pievagrybių
  • 1 saldžiosios paprikos
  • 310 g arba 1 skardinės garuose ruoštų lęšių
  • 250 ml trintų pomidorų
  • 1 šaukštelio džiovinto baziliko
  • 1 šaukštelio saldžiosios paprikos
  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • Cukraus (pagal skonį)

Gaminimo eiga:

  1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol taps permatomi.
  2. Suberkite pievagrybius - jei nedideli, nepjaukite, o didesnius perpjaukite į dvi-keturias dalis. Trumpai apkepkite.
  3. Papriką supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į keptuvę prie svogūnų ir grybų. Kepkite, kol paprika suminkštės.
  4. Tuomet suberkite garuose ruoštus lęšius ir supilkite pomidorų tyrę.
  5. Užvirinkite. Suberkite prieskonius, bet sūdykite pabaigoje. Sumažinkite kaitrą ir kaitinkite, kol padažas sutirštės - 2-3 min.