Prieskonių mišinys, sukurtas picų gardinimui, gali akimirksniu užpildyti namus itališkos picerijos aromatu. Šį žolelių mišinį iš raudonėlių, bazilikų ir mairūnų daugelis yra pamėgę ir be jų nebeįsivaizduoja nei vienos savo kepamos picos. Vienai picai dažniausiai sunaudojamas vienas šaukštelis šių prieskonių, kuriuos dabar labai patogu dozuoti paprasčiausiu prieskonių buteliuko kamšteliu.
Trečia, pica bus daug skanesnė, jei prieš pašaudami į orkaitę ją apibarstysite specialiais picų prieskoniais.
Picos gaminimo idėjos
Kiekvieną penktadienio vakarą su šeima namuose kepama pica. Picai tešlą dažniausiai maišau iš pusės kilogramo miltų, jos pakanka 2 didelėms picoms per visą kepimo skardą. Kartais, pagauta įkvėpimo, užmaišau picos tešlą iš dvigubo miltų kiekio. Tada pusę tešlos padedu į šaldytuvą kitai dienai. Ji šaldytuve lengvai pakyla ir subręsta.
Iš jos, šeštadienio pusryčiams, iškepu fokačiją arba net didelę šeimyninę pusrytinę picą su kiaušiniais. Pusrytinei picai tinka visi tradiciniai pusryčių ingredientai: šoninė, rūkytos ar vytintos dešrelės, grybai, pomidorai, sūris ir, aišku, kiaušiniai. Tai beveik tokios pat sudedamosios dalys, kaip ir tradicinių angliškų pusryčių. Bet mano šeima iš jų pagaminta pusrytine pica džiaugiasi daug labiau, nei lėkštėje matydami tik tradicinus pusryčius.
Pusrytinės picos gaminimo niuansai
- Jei naudojate iš vakaro pagamintą picos tešlą, išimkite ją iš šaldytuvo valandą prieš kepimą, kad sušiltų iki kambario temperatūros.
- Ant kepimo popieriaus paberkite miltų ir ištampykite picos tešlą arba iškočiokite ją kočėlu iki reikiamo dydžio.
Paruoštu pomidorų padažu ištepkite tešlos padą, ant jos paskleiskite šoninės riekeles. Grybus ir dešreles supjaustykite ir apdėliokite jais picos pagrindą. Ant viršaus uždėkite pjaustyto mocarelos sūrio ir apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu bei picos prieskoniais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
- Pašaukite kepti į maksimaliai įkaitintą iki 250-270 laipsnių karštumo orkaitę 10 minučių.
- Po 10 minučių picą ištraukite, ant jos, skirtinguose šonuose, įmuškite 4 kiaušinius.
- Juos apibarstykite druska ir pipirais bei pašaukite picą dar 10 minučių kepti į orkaitę.
Iškepusią picą apibarstykite bazilikų lapeliais ir pjaustytais svogūnų laiškais. Valgykite, kol karšta.
Kiti "Santa Maria" prieskoniai
Taip pat, vartotojai rekomenduoja "Santa Maria" prieskonius žuviai. Ir visai neseniai radau SantaMaria žuvies prieskoninių žolelių mišinį. Sudėtis ten tokia: svogūnai, juodieji pipirai, petražolės, garstyčių sėklos, paprikos, rozmarinai, bazilikai, kalendros, mairūnai, raudonėliai, dašiai, čiobreliai.
Kai kurie vartotojai teigia, kad geriausi tik "Santa Maria" priekoniai!!!
Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos. Informacija produkto aprašyme, kuri pateikiama elektroninėje parduotuvėje, yra bendro pobūdžio, todėl nėra tapati informacijai, nurodomai ant produkto pakuotės. Ant produkto pakuotės nurodoma informacija yra išsamesnė ir gali šiek tiek skirtis nuo informacijos, nurodomos elektroninėje parduotuvėje pateiktų prekių aprašymuose. Visada rekomenduojama perskaityti ir vadovautis informacija, esančia ant prekės pakuotės.