pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Beatos Virtuvės Moliūgų Salotos: Rudens Skonių Harmonija

Daržo karalius moliūgas - itin populiari rudens derliaus daržovė. Tad kviečiame pasigaminti grikių ir keptų moliūgų salotas.

Ingredientai

Nors reikalingų produktų šiam patiekalui sąrašas atrodo ilgas, bet gaminimas yra greitas ir paprastas. Labai čia tiktų, pavyzdžiui, vakar dienos kepta višta (šalti jos gabaliukai), o jei tokios nėra, tai galite atskirai išsikepti kalakutienos ar vištienos krūtinėlę…Tiesa, tą abrikosų pagardą reikia paruošti truputį iš anksto.

Gaminimo Eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C.
  2. Nulupkite moliūgą ir supjaustykite jį mažais kubeliais.
  3. Ištieskite kepimo skardą kepimo popieriumi, suberkite moliūgus, užpilkite truputį alyvuogių aliejaus, pabarstykite druska, pipirais, muskatu, lengvai sumaišykite ir kepkite, kol gabalėliai bus minkšti ir auksiniai. Tai užtruks apie 25 minutes. Arba galite padidinti ugnį, kad susikaramelizuotų ir pajuoduotų šiek tiek krašteliai.
  4. Taip pat paskrudinkite lazdyno riešutus keptuvėje ar toje pačioje orkaitėje, kur kepa moliūgai. Jei orkaitėje, tai kepkite apie 10-15 minučių, kol atrodys geltoni ir atsiskirs luobelė. O jei keptuvėje, tai viskas vyks greičiau, tik stebėkite ir vis maišykite, kad per daug nesukeptų. Tada atvėsinkite, rankomis patrinkite, kad nusiimtų luobelė ir supjaustykite į mažesnius gabalėlius riešutus.
  5. Jei naudojate jau išvirtas pupeles iš skardinės, nusunkite per sietelį jų skystį.
  6. Tada jau viską berkite į dubenį, uždėkite špinatų lapelius ar kitas salotas, dėkite iškeptą moliūgą, lazdyno riešutus ir užpilkite padažo.
  7. Galite serviruoti ir be padažo, atskirai į lėkštes, užpilti padažo ir uždėti ožkos ar fetos sūrio. Sumaišykite visus ingredientus kartu.

Štai dar keli receptų pavyzdžiai iš Beatos virtuvės:

  • B. Nicholson ramina, - šią lazaniją pasigaminsite daug greičiau nei įprastą lazaniją su mėsa, nes nereikės ruošti mėsos padažo. - 1 kepto moliūgo (apie 700 g.);- 1 kg virtų bulvių;- 1 kiaušinio;- 300 g.
  • „Tiems, kurie ieško naujų, įdomių idėjų su sveikesniais produktais, galbūt patiks geltonųjų žirnių troškinys, įkvėptas Indijos virtuvės“, - sako B. Nicholson. Ji siūlo pasigaminti sušildysiantį troškinį-sriubą iš puikiai visiems žinomų žirnių. Jam pakaks paprastų ingredientų, o indiškų prieskonių mišinį garam masala galite pasidaryti ir patys. „Prieskonių negailėkime, kad troškinio skonis būtų ryškesnis“, - pataria B.
  • „Nėra nuostabesnio dalyko nei moliūgų sriuba“, - apie jaukius virtuvės malonumus kalba B. Ši ypatinga tuo, kad ją ruošdami galite sunaudoti ne tik didžiulius moliūgus, bet, jei norite, ir cukinijas. „Galite naudoti pusę moliūgo ir pusę cukinijos arba vien moliūgą“, - sako B.