Kalakutienos kepsnys su brokolių kuskusu, mango salsa ir cukinijų juostomis
Kalakutienos krūtinėles perpjauname išilgai. Tuomet kiekvieną gabalą įpjauname, kad greičiau iškeptų. Krūtinėlę apibarstome čiobreliu, druska, pipirais apšlakstome alyvuogių aliejumi ir leidžiame pasimarinuoti keletą valandų šaldytuve.
Kol mėsa marinuojasi, pasiruošiame salsą: susmulkiname mangą, persiką ir čili pipirą (jei norite aštriau palikite sėklytes, jei ne – išimkite). Užpilame citrinos sulčių ir viską sumaišome.
Pagaminame brokolių kuskusą: smulkiai supjaustome brokolį. Į verdantį vandenį suberiame brokolius ir paverdame 1-2 minutes. Į dubenį įpilame kuskuso kruopų ir užpilame karštą vandenį kartu su brokoliais. Paliekame išbrinkti.
Reklama41011Kol kuskusas brinksta, ant grilinės keptuvės be papildomų riebalų iškepame mėsą.
Mėsą patiekiame su kuskusu, salsa ir cukinijomis.
IngredientaiAlternatyvaTokį kepsnį galite gaminti ir su vištientos krūtinėle.
Beata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiRūta parašė:Super receptas:sveika, greita, spalvinga!Migle parašė:O kaip galima paziuret receptu gaminimo eiga, man nei vieno recepto nerodo?Rašyti komentarą
Ingredientai
- kalakutienos filė: 400 gramų
- kiaušiniai: 2-3
- majonezas: 4 šaukštų
- krakmolas: 4 šaukštų
- mėgstami prieskoniai
1. Iš pradžių kalakutienos filė supjaustykite mažais gabaliukais, apibarstykite prieskoniais. Dubenėlyje išplakite kiaušinius, sudėkite majonezą ir krakmolą. Gerai išmaišykite.
2. Tuomet į šią masę sudėkite kalakutieną, išmaišykite, palaikykite kelias valandas (jeigu skubate, manau galite kepti iškart).
3. Po to įkaitintoje keptuvėje kepkite tarsi blynelius iš abiejų pusių.
4. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!

Kalakutienos filė kepsniai
Išsisaugokite:
Orkaitėje kepti ypač gardūs bei sultingi kalakutienos filė kepsniai marinuoti natūralaus skonio jogurte, patiekti su kepintomis morkomis ir šparaginėmis pupelėmis.
Keturiems kepsniams kaip nuotraukoje pagaminti reikės:
Keturių nestorų gabalėlių kalakutienos filė (maždaug po 80 g. svorio)
2 valgomųjų šaukštų natūralaus skonio jogurto
Žiupsnio maltų kvapiųjų pipirų, druskos ar mėgiamų prieskonių pagal skonį
Kepimui:
80 g. maltų džiūvesėlių
Keturių riekelių plonai pjaustyto sūrio

Kategorija: Patiekalai iš kalakutienos
Paskelbė: Lankytojas13 Lapkričio 20242. Įmuškite kiaušinį, suberkite druską, pipirus ir česnako granules, tada viską gerai išmaišykite.
3. Marinuotą kalakutieną palikite šaldytuve bent vienai nakčiai, kad prieskoniai įsigertų.
4. Kitą dieną fermentinį sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su migdolų miltais, kol gausite vientisą mišinį.
6. Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir ištirpinkite ghee sviestą.
9. Santrauka: Šis traškių kalakutienos kepsnelių su sūriu receptas yra puikus baltymų šaltinis, o migdolų miltai suteikia riešutų skonio bei traškumo. Patiekalas tinka tiek pagrindiniam patiekalui, tiek užkandžiui. Paprastai paruošiamas, su nedideliu ingredientų kiekiu, šis receptas patiks tiek šeimai, tiek svečiams.
