Mūsų namuose ši sriuba yra viena mėgstamiausių - jauki, šildanti ir pilna skonio. Tai tiršta ir soti sriuba, kažkur pusiaukelėje tarp sriubos ir troškinio.
Ingredientai
- Aliejus
- Svogūnai
- Česnakas
- Jautienos faršas
- Morkos
- Pomidorų tyrė
- Vanduo (apie 1 litrą, priklausomai nuo norimo tirštumo)
- Druska
- Prieskonių mišinys Harisa
- Makaroniukai
- Konservuotos raudonosios pupelės
- VILVI Gouda sūris (patiekimui)
Prieskoniai (nebūtina)
- 1 a.š. druskos
- 1/4 a.š. juodųjų pipirų
- 1 a.š. saldžiosios paprikos
- 1 a.š. rūkytos paprikos
- 1 a.š. čili pipirų
- 1/2 a.š. maltos kalendros
- 2 v.š. aliejaus
Gaminimo Eiga
- Jei puodas storu dugnu ir jame galima kepti, labai gerai. Jei ne, pradžią darome ant keptuvės.
- Puode, kuriame galima ir kepti, arba keptuvėje įkaitiname aliejų, beriame smulkiai supjaustytą svogūną ir kepiname 2 minutes.
- Po kokios minutės suberti susmulkintą česnaką.
- Kai truputį apkeps, suberti jautienos faršą ir kaitinti jį ištaršant šakute, kad nesušoktų į kotletą. Turi gautis birūs trupiniukai. Kaip tik todėl reikia jautienos, nes kiti taip nesusitrupiniuoja.
- Kai nebeliks žalio mėsos raudonumo (kaip paradoksaliai skamba: žalio raudonumo, bet suprantate apie ką aš čia), suberti tarkuotas morkas.
- Dėti pomidorų tyrės.
- Užpilti apie 1 l vandens, jei mėgstate tirštą sriubą, arba daugiau, jei sriubą kaip sriubą. Pasūdyti.
- Įberti prieskonių mišinio Harisa (iš Maroko parvežė Kinderis, kuris organizuoja pažintines keliones).
- Ant nedidelės ugnies virti apie 15 min. uždengtame puode.
- Suberti makaroniukus.
- Po kokių 5 min. supilti konservuotas raudonąsias pupeles.
- Tuomet pusę sriubos pilame į maisto smulkintuvą ir sublenderiuojame (arba galite naudoti rankinį blenderį).
- Grąžiname į puodą, išmaišome. Šis žingsnis padaro bendrą sriubos tekstūrą itin tirštą, tačiau joje lieka ir gabalėlių.
- Tirštumą reguliuokite su sultinio kiekiu - kuo jo daugiau, tuo sriuba skystesnė.
Pateikimas
Patiekiant čili sriubą būtinai reikia daug skanaus tįstančio sūrio. Šiuo tikslu kaip visada naudojau savo itin mėgstamą švelnaus skonio VILVI Gouda sūrį, kuris labai gerai lydosi ir patiekaluose suteikia tą norimą tįstančio sūrio rezultatą. Ir šiaip labai skanus sūris - tiek kasdieniam sumuštiniui, tiek ir patiekalams gardinti.