pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiek laiko virti žalias dešreles?

Kiek laiko virti zalias desreles

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Kiaušinių virimo laikas priklauso nuo to, kokio norite jų konsistencijos.
  • Minkštai virti kiaušiniai – trynys yra skystas, o baltymas sustingęs. Juos virti reikia 3-5 minutes nuo užvirimo momento.
  • Vidutiniškai virti kiaušiniai – trynys yra šiek tiek tvirtesnis, o baltymas visiškai sustingęs. Juos virti reikia 5-7 minutes nuo užvirimo momento.
  • Kietai virti kiaušiniai – trynys yra tvirtas, o baltymas taip pat. Juos virti reikia 8-10 minutes nuo užvirimo momento.

Kiaušinius geriau virti šaltame vandenyje, kad jie neįtrūktų. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį, kad vanduo tik švelniai burbuliuotų, ir virkite norimą laiką. Po virimo kiaušinius iš karto ištraukite iš vandens ir nupilkite šaltu vandeniu, kad jie nepervirtų.

Kaip virti pieniškas dešreles?

  1. Nuimti nuo dešrelių dirbtine plėvelę.
  2. Įpilti į nedideli puodą 300ml. šalto vandens ir pastatyti ant gerai įkaitintos viryklės. Duoti vandeniui užvirti.
  3. Į verdanti vandenį įdėti dešreles, sumažinti ugnį ir uždengti dangčių.
  4. Virti 2-5 minutes (priklausomai nuo rūšies, virimo laikas dažniausiai nurodomas ant pakuotės).

Dešrelių salotos

Ingredientai:

  • Malti česnakai
  • Juodieji pipirai, šviežiai malti
  • Salierai, pjaustyti plonais griežiniais, 1 stiklinė
  • Pelėsinis sūris, tarkuotas, 4 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Grietinė, 0.5 stiklinės
  • Pasukos, 5 valgomieji šaukštai
  • Svogūnų laiškai, patiekiant, 2 valgomieji šaukštai
  • Virtos dešrelės

Paruošimas:

  1. Grietinę, pasukas, česnaką, druską ir pipirus gerai išmaišyti, kiek paplakti.
  2. Dešreles apkepti keptuvėje, karštame aliejuje. Apkeptas dešreles dėti ant popierinių rankšluoščiu, jog susigertų riebalai.
  3. Į indą dėti dešreles, salierus, sūrį ir išmaišyti.
  4. Patiekti su pagamintu padažu, pabarstyti svogūnų laiškų.

Tiršta vištienos sriuba su daržovėmis

Ingredientai:

  • 1 vnt. Vištienos filė
  • 3 vnt. Bulvės
  • 1 vnt. Morkos
  • 0,5 vnt. Salierų šakniavaisiai
  • 2 sauja Makaronai
  • 2 žiupsnelis Druska
  • 2 vnt. Lauro lapai
  • 4 vnt. Kvapieji pipirai

Gaminimas:

  1. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Nuskuskite bulves, morką ir saliero šaknį. Smulkiai supjaustykite.
  3. Viską sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant mažos ugnies.
  4. Įberkite druskos, įmeskite lauro lapų, kvapiųjų pipirų.
  5. Kai daržovės suminkštės, įberkite makaronų.
  6. Virkite, kol išvirs makaronai.
  7. Patiekiant pagardinkite grietine.

Vištienos kepenėlės verda greitai – apie 15 minučių. Širdeles reikia virti apie 40 minučių, bet prieš tai 40–60 minučių palikti piene arba pasūdytame šaltame vandenyje.

Skrandžiai verdami 1–1,5 valandos. Atkreipkite dėmesį, kad priešingai nei likusios vištienos dalys, skrandžiai turi būti dedami į šaltą vandenį. Jei įdėsite juos į verdantį vandenį, jie taps kieti.

Norint išvirti vištieną, mums reikės šviežios vištienos, vandens, druskos, morkų, svogūnų, saliero šaknies.

  1. Gerai nuplaukite vištieną, pašalinkite likusias plunksnas.
  2. Vištieną įdėkite į puodą ir įpilkite vandens. Vanduo turi padengti vištieną 0,5-1 cm, užvirkite vandenį ir nupilkite.
  3. Vėl įpilkite švarų vandenį, suberkite nuluptas ir stambiai pjaustytas morkas, saliero šaknį, sveikus svogūnus, druską. Jei norite, galite pridėti lauro lapų ir pipirų.
  4. Užvirkite ir virkite uždengę ant silpnos ugnies, kol suminkštės (priklausomai nuo vištienos – 1val.).
  5. Patikrinkite, ar vištiena yra išvirusi pradurdami ją peiliu ar šakute. Mėsa turėtų būti lengvai praduriama, o iš jos turi išsiskirti skaidrios sultys. Nuimkite puodą nuo viryklės o vištieną palikite sultinyje, kol ji visiškai atvės (tokiu būdu ji bus sultingesnė).
10 Naujausių receptų su vištiena

[RSSImport display=”10″ feedurl=”https://valgome.lt/receptai/recipe-tag/vistiena/feed/” use_simplepie=”true”]

Kiek minučių virti dešreles?

Jokių bėdų – paverdate kelias minutes verdančiame vandenyje ir patiekiate su bulvių koše, virtais makaronais, ar net su daržovių salotomis. Visi sotūs ir laimingi. Ir vis dėlto jauniausios šeimininkės kartais užduoda sau klausimą: kaip teisingai virti dešreles.

Išvirti dešreles nėra sudėtinga. Dešreles galima virti vandenyje, mikrobangų krosnelėje, garuose. Gaminimo būdą galite pasirinkti patys.

Populiariausi padažai prie virtų dešrelių yra majonezas, ketčupas, garstyčios, sūrio padažas, adžika.