pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Agrastų Kompotas: Sodrios Spalvos ir Skonio Žiemos Gaiva

Agrastų kompotas - puikus būdas išsaugoti šias nuostabias uogas žiemai. Agrastai - tikra sodo puošmena. Uogos - nuostabaus saldžiarūgščio skonio, o krūmas nesunkiai auginamas ir nepramečiuoja. Derinant veisles, agrastų derėjimą galima ištempti 6 ar net 8 savaitėms. Pirmieji agrastai sunoksta baigiantis braškėms, o paskutines uogas raškyti galima sunokus rudeninėms slyvoms. Tai leidžia daryti daugybę uogienių, džemų ir kompotų derinių. Agrastų kompotą galima priskirti penketukui geriausių.

Klasikinis Agrastų Kompotas: Žingsnis po Žingsnio

Agrastų kompoto paruošimo būdų yra gana daug. Kartą kompotą sugalvojome padaryti prieš pat išvažiavimą ir teko greitai suktis. Klasikiniame agrastų recepte nuskabomi žiedų likučiai, koteliai. Agrastų subadymui skyrėme laiko. Tai kiek sutrumpina kompoto žiemai gaminimo laiką, nes vietoj trijų užpylimų reikės dviejų.

Ingredientai:

  • Prisirpę, bet nepersirpę agrastai
  • Cukrus
  • Vanduo

Paruošimas:

  1. Subadytus agrastus sudedame į stiklianiukus.
  2. Užpilame verdančiu sirupu ir palaikome apie 10 minučių.
  3. Supilame sirupą atgal į puodą, išpilti labai patogu naudojant dangtelį su skylutėmis.
  4. Užsukame steriliais dangteliais, apverčiame kol atauš.

Kada Rinkti Agrastus Kompotui?

Kompotui geriausiai naudoti prisirpusius, tačiau nepersirpusius agrastus. Agrastų prisirpimo sezonas sutampa su juodųjų serbentų prisirpimo sezonu. Vėlyvieji agrastai dera kartu su ankstyvosiomis slyvomis.

Serbentų ir Agrastų Kompotas: Vasaros Skonių Harmonija

Vasaros karštyje labai rekomenduoju gerti skanius ir sveikus gėrimus. O vienas iš jų - sodraus skonio ir malonaus aromato serbentų ir agrastų kompotas. Tokį kompotą galima virti ne tik vasarą iš šviežių uogų, bet ir iš šaldytų. Į kompotą galite dėti bet kokių serbentų, ne tik juodųjų, o agrastų ir serbentų proporcijas galima reguliuoti.

Receptas: Serbentų ir Agrastų Kompotas

  1. Nuplaukite uogas ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
  2. Į puodą supilkite cukrų ir įpilkite vandens. Puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite.
  3. Nuimkite stiebus iš abiejų agrastų pusių. Uogas sudėkite į dubenį.
  4. Iš serbentų pašalinkite stiebus. Sudėkite uogas į puodą su agrastais. Kompotą užvirinkite ir virkite 2 minutes.
  5. Puodą uždarykite dangčiu ir palikite, kol atvės.
  6. Serbentų ir agrastų kompotas paruoštas!

Slyvų ir Agrastų Derinys Kompotui

Slyvos dažniausiai uždera, kai jau būna praėjęs agrastų sezonas. Tačiau kai metai tokie, kaip 2018, agrastų nesugeba nulesti net pulkai paukščių. Vagiliautojai kėkštai jau sunkiai paskrenda, tai kai kurių veislių agrastai išsilaiko gana ilgai.

Sirupo Paslaptys: Tobulas Saldumo Balansas

Didžiausias kompoto konservavimo menas - tai tiksliai atitaikyti sirupo kiekį. Dažniausiai šeimininkės sudeda į stiklainius visas surinktas slyvas ir iš akies gamina sirupą. Sirupas daromas iš 3 dalių vandens ir 1 dalies cukraus. Slyvos ir agrastai dažniausiai būna gana rūgštūs ir papildomai rūgšties į sirupą nebūtina dėti. Užvirusiu sirupu užpilame į sudėtas į stiklainius slyvas ir agrastus. Jei trūksta, padarome papildomo sirupo, kiek didesnį kiekį skaičiuojant, kad jo kiek nugaruos. Palaikius apie 20 minučių, sirupą nupilame į puodą. Vėl užvirinus, užpilame stiklainius su slyvomis ir agrastais.