pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos krūtinėlė įdaryta varške ir špinatais: gardus receptas

Lengvai, gardžiai ir nesudėtingai paruošiamai vakarienei ar pietums - įdaryta vištiena tikrai sužavės kiekvieną prisėdusį prie stalo. Tai tiks ir savaitgalio pietums ir svečius pavaišinti. Iškepa minkšta, su sultingu ir labai skaniu įdaru.

Nors kai kam gali atrodyti keistai varškė ir vištiena, bet išmėginkite - nenusivilsite. Šis receptas kasdieniškus ir paprastus ingredientus padės sujungti į labai skanų, kvapnų ir sultingą patiekalą! Paruošimas ilgai netruks, o kol vištienos kepsniai keps orkaitėje, spėsite paruošti garnyrą - išvirti ryžių, pasipjaustyti daržovių ar sumaišyti salotas.

Garnyrui labai skanu tiekti makaronus, bulvių košę, raugintas, marinuotas ar šviežias daržoves. Pateikiant vietoje padažo galite rinktis tą patį kreminį sūrį arba varškę, taip pat galite valgyti su slyviniais pomidorais.

Ingredientai

  • 400 g vištienos krūtinėlės (2 vienetų po 200 g)
  • 8 šaukštų kreminio sūrio (Filadelfijos, maskarponės ar kt.)
  • ½ puodelio špinatų
  • ½ šaukšto česnako miltelių (arba 1 skiltelės)
  • 1 kajeno paprikos
  • Druskos, pipirų
  • Šlakelio aliejaus

Kreminį sūrį galima keisti kremine varške, kurią labai paprasta pasigaminti namuose - riebią varškę sutrinant iki vienalytės masės.

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
  2. Špinatus, kreminį sūrį sumaišykite ir pagardinkite druska, pipirais, kajeno paprikomis.
  3. Vištienos krūtinėlės išorę nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  4. Vištieną pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  5. Pats pirmasis ir pats atsakingiausias veiksmas - įpjauti krūtinėles, kad pasidaryti kišenę. Imam krūtinėlę ir ploną, aštrų peilį. Viena ranka lengvai prispauskite krūtinėlę, o kita pjaukite. Pjaukite kuo giliau, bet žiūrėkite, kad peilis neišlįstų kiaurai. Turi gautis kišenė.
  6. Vištienos krūtinėlę įpjaukite perpus išilgai, palikdami vieną kraštą nenupjautą.
  7. Belieka prikimšti krūtinėles. Kemšame, kiek telpa, svarbu, kad po to būtų galima mediniais smeigtukais “susegti”.
  8. Į kiekvieną vištienos krūtinėlę įdėkite paruoštą špinatų įdarą ir uždarykite.
  9. Paruoštas krūtinėles dėkite ant sviestinio popieriaus ir kepkite 25 minutes arba tol, kol iškeps.

Pirmiausia, gerai įkaitintoje keptuvėje apkepame krūtinėles, leidžiame gražiai apskrusti iš visų pusių. Kepame dalimis. Baigus kepti vištieną, į tą pačią keptuvę supilame vyną ir maišydami nugrandome keptuvės dugną, truputį pavirinę vyną, pilame sultinį, ir sudedame apkepas krūtinėles.

Žalumynus smulkiai sukapokite, sumaišykite su varške, dėkite grietinės ar lydyto sūrelio, gardinkite druska, pipirais, labai smulkiai sukapotu arba perspaustu česnaku. Viską gerai ištrinkite. Vištienos filė atsargiai įpjaukite išilgai, beveik iki galo, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais ir prikimškite įdaru. Vištienos krūtinėles sudėkite į kepimo indą ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Kartas nuo karto palaistykite išsiskyrusiomis sultimis. Kepimo pabaigoje galima 5 min.

Alternatyvūs ingredientai

Vietoje vištienos filė galima naudoti kalakutienos filė arba kiaulienos nugarinę. Špinatai gali būti pakeisti raukštėtąja lapine salota, mangoldu arba šviežiomis dilgėlėmis (nuplikytomis). Pievagrybius galima pakeisti kitomis grybų rūšimis, pvz., voveraičių, portobelo arba shiitake grybais. Varškės sūrį galima pakeisti feta arba ricotta sūriu. Mozarellos sūris gali būti pakeistas gouda arba čederio sūriu. Vietoje parmezano galima naudoti grana padano. Batono džiūvėsėlius galima pakeisti maltais avižiniais arba pilno grūdo džiūvėsiais.

Skanaus! Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".