pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Miltiniai Blynai Be Pieno: Receptai Ir Patarimai

Kvepia sekmadienio rytas, kai virtuvėje šlama prijuostė, o keptuvėje tyliai šnibžda blynai. Močiutės miltiniai blynai - tai ne tik pusryčiai, tai šiluma, kuria norisi dalintis. Močiutės miltiniai blynai nuo seno kepami be jokių įmantrybių, bet visada būna purūs, minkšti ir stebėtinai skanūs.

Būtent tokie, kokius valgydavome vaikystėje, kai dar net nežinojome, kad receptų galima ieškoti internete. Šis receptas - tikras paprastumo ir skonio derinys. Šis receptas, perduotas iš kartos į kartą, išsiskiria savo paprastumu ir tuo ypatingu purumu, kuris išlieka net atvėsus.

Kaip Kepti Miltinius Blynus Be Pieno

Anksčiau blynus kepdavau tik su pienu, ir jie visada būdavo skanūs. Bet kai išbandžiau šį receptą, dabar blynus kepu, pirma, daug dažniau, antra, tik su vandens. Dalinuosi su jumis receptu, kaip pagaminti blynus be pieno, kad jie išeitų ploni, švelnūs, minkšti ir labai skanūs. Esmė čia net ne ingredientų rinkinyje, o jų maišymo eilėje ir būdu.

Blynų gaminimo žingsniai:

  1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Įdaru pasirūpinkite iš anksto, tebūnie tai uogienė, kondensuotas pienas ar medus - pasirinkimas jūsų, bet man patinka šie blynai su uogiene.
  2. Viena iš blynų tešlos gaminimo paslapčių - kiaušinis turi būti išplaktas su cukrumi, kaip biskvitui. Tada blynai gausis labai purūs ir minkšti. Į kiaušinių masę įpilkite šalto vandens, išmaišykite.
  3. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, gautą masę plakite mikseriu, kad tešloje nesusidarytų miltų gumuliukų.
  4. Paruošta tešla bus gana skysta, bet kartu ir klampi.
  5. Blynams kepti patariu naudoti blynų kepimo keptuvę, tokioje keptuvėje blynai visada būna ploni ir lygūs. Supilkite apie 100 ml. tešlą samčiu į gerai įkaitintą keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių, kol iškeps.
  6. Blynai be pieno yra paruošti. Skanaus! Nepamirškite išsivirti kvapnios arbatos ir atidaryti indelį mėgstamos uogienės.

Kiti Blynų Receptai Be Pieno Ir Kiaušinių

Kai norisi blynų, o negali kiaušinių, kvietinių miltų bei pieno produktų, išeitis tikrai yra.

Avižinių blynų receptas:

  • Kiekis 3-4 asmenims.
  • 650 ml avižų pieno
  • 250 g avižinių miltų
  • 200 g tofu (sojos pieno sūris). Svarbu, kad minkštas būtų, jis puikiai suriša miltus. Be to, turi idealiai pasisavinamų baltymų ir suteikia sotumo.

Tofu gerai nuspaudžiame, kad neliktų skysčio. Tofu pertriname, sumaišome su visais ingredientais ir paliekame tešlą brinkti apie 30 min. Patartina atkreipti dėmesį į tešlos konsistenciją, jeigu ji yra per skysta, reikia šiek tiek dar įdėti miltų. Kepiau blynus vaflinėje keptuvėje. Nesu tikra kaip jūsų vaikams, bet maniškiams, jei tik atrodo kaip vaflis - viskas skanu, nors blynai buvo tikrai kitokio skonio. Tik pabaigę klausė kada vėl kepsime tokius blynus.

Migdolinių blynų receptas:

  • 4 vnt kiaušinių
  • 60 g migdolų pieno (drąsiai galima naudoti vandenį)
  • 40 g migdolų miltų
  • 2 v. š. kokoso aliejaus
  • 1 žiupsn. kepimo miltelių

Migdolų pieną pašildome ir sumaišome su migdolų miltais. Sudedame kiaušinius, viską išmaišome, suberiame kepimo miltelius. Į tešlą įpilame porą šaukštų tirpinto kokoso aliejaus. Išmaišome ir kepame. Įdaras pagal fantaziją.

Orkaitėje Keptas Blynelis

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
  2. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, pieną, cukrų, miltus ir druską. Tam labai gerai pasitarnaus elektrinis trintuvas.
  3. Kai orkaitė bus įkaitusi, į apvalų kepimo indą aukštesniais kraštais ar ketaus keptuvę (nuimama rankena) dėkite 50 g sviesto ir kiškite į orkaitę. Sviestas turi ištirpti, pakvipti ir tapti auksiškos spalvos (tai užtruks 5-7 min., tačiau stebėkite, kad nesudegtų).
  4. Trumpam išimkite kepimo formą su sviestu iš orkaitės, greitai supilkite paruoštą plakinį (tik nenusideginkite karštu sviestu) ir greit vėl dėkite atgal į orkaitę.
  5. Per 15-20 min. orkaitėje įvyks beveik stebuklas - plakinys virs puriu, geltonu, apskrudusiu blynu. Beje, kartu su vaikais pro orkaitės stiklą visai smagu žiūrėti, kaip jis pučiasi, beveik veržiasi per kraštus.
  6. Išimkite blyną iš orkaitės, iškart ant jo sudėkite kubeliais supjaustytą likusį sviestą ir pabarstykite cukraus pudra.
  7. Pjaustykite porcijomis ir nedelsdami patiekite su mėgstamais priedais - klevų sirupu, džemu, šviežiomis uogomis, trintomis uogomis ar kuo tik jūs sugalvojate.

Šis patiekalas tiks ir netoleruojantiems glitimo, ir jo atsisakantiems, ir visiems, kurie mėgsta skanius blynus. Su kuo pateiksite - Jūsų fantazijos reikalas, variantų daugybė, rinkitės pagal skonį ir nuotaiką.

Variacijos:

  • Variacija Nr. 1: prieš gaminant plakinį, svieste patroškinkite šiek tiek šviežių uogų ar vaisių - vyšnių ar trešnių be kauliukų, puselėmis pjaustytų slyvų ar persikų. Dėkite šiuos vaisius į kepimo formą prieš pat pilant plakinį.
  • Variacija Nr. 2: 1 arba 2 šaukštus miltų pakeiskite tokiu pat kiekiu kokybiškos nesaldintos kakavos miltelių - iškepsite daugiau ar mažiau šokoladinį blyną.

Priedai prie blynų

Nors močiutės miltiniai blynai yra puikūs ir vieni, tikras džiaugsmas prasideda tada, kai ant stalo pasirodo priedai. Vienas populiariausių pasirinkimų - naminė uogienė. Braškių, aviečių ar mėlynių uogienė puikiai dera su blynais, suteikdama ne tik saldumo, bet ir natūralų vaisinį rūgštumą. Kas mėgsta šiek tiek išradingesnius skonius, gali pabandyti pagardinti blynus riešutų sviestu arba tirpintu šokoladu.

Šie blynai - tai ne tik pusryčių patiekalas, bet ir maža kelionė į vaikystę. Jie tokie paprasti, bet kartu nepriekaištingai skanūs, kad niekada neišeina iš mados. Nesvarbu, ar valgysi juos su uogiene, ar tik su trupučiu cukraus - kiekvienas kąsnis primins senus, šiltus rytus ir laikus, kai viskas buvo paprasčiau. Saldžiai patiekti močiutės miltiniai blynai su šviežiomis uogomis.

Populiariausių blynų receptų sąrašas
Recepto Pavadinimas Ypatybės
Alfo blyneliai Be pieno, cukraus ir glitimo
Purūs blyneliai Be kiaušinių
Varškės blyneliai Be kepimo miltelių ir beveik be miltų
Taškuoti blynai Be kiaušinių