Ant stalo šiandien - avižiniai blynai su obuoliais. Obuolių sezonas jau įsibėgėja, tad pats laikas išbandyti šį receptą. Tokie blyneliai tikrai patiks! Tiesa, blyneliai nėra sultingi, greičiau kiek sausoki, todėl vienų valgyti nerekomenduojama.
Ingredientai:
- Avižiniai dribsniai
- Obuoliai
- Kiaušiniai
- Miltai
- Pienas arba rūgpienis
- Cukrus (arba klevų sirupas)
- Cinamonas
- Vanilinis cukrus
- Druska
- Aliejus (kepimui)
Gaminimo Eiga:
- Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu ir pienu bei palikite brinkti 10-15 min.
- Arba, iš vakaro avižinius dribsnius užpilkite pienu ir vandeniu. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
- Avižinius dribsnius kuo smulkiau susmulkinkite elektriniu smulkintuvu (nesijaudinkite, jei liks nesusmulkintų gabalėlių) ir užpylę pienu (arba vandeniu) palikite, kad išbrinktų apie valandą.
- Kiaušinius gerai išplakite ir supilkite į išbrinkusius dribsnius.
- Dubenyje suplakite kiaušinius ir įmaišykite šakute sutrintą bananą.
- Kiaušinius išplakite su rūgpieniu.
- Nuplautus ir nuluptus obuolius sutarkuokite per stambią tarką.
- Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas ir supjaustykite gana plonais griežinėliais.
- Griežinėlius apvoliokite cukruje ir palikite, kol pasiruošite tešlą.
- Po truputį berkite miltus, sumaišytus su cinamonu ir vaniliniu cukrumi.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, berkite žiupsnelį druskos ir ciberžolės (ji suteiks blyneliams gelsvą atspalvį) ir viską sumaišykite su tarkuotais obuoliais ir avižinių dribsnių mase.
- Įberkite druskos, cukraus (arba klevų sirupo), supilkite išbrinkusius dribsnius ir viską išmaišykite.
- Tešlą turi būti tiršta.
- Jei tešla per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pieno arba vandens.
- Gautą tešlą palikite kelioms minutėms pastovėti, tada gerai išmaišykite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
- Tešloje gausiai apvoliokite obuolių griežinėlius ir dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą aliejų (ant viršaus kiekvieno griežinėlio užpilkite po nedidelį šaukštą tešlos, kad obuolys būtų pilnai padengtas tešla).
- Šaukštu formuokite nedidelius blynelius ir kepkite didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje.
- Įkaitintame aliejuje kepti nedidelius blynus.
- Kepkite kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
- Blynelius apibarstykite cinamonu, patiekite su mėgstamomis sezoninėmis uogomis.
- Patiekti su mėgstamu jogurtu ar kitais norimais priedais.
Pavyzdinis receptas su padažu
- Iš vakaro avižinius dribsnius užpilkite pienu ir vandeniu. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
- Kitą dieną į dubenį su avižiniais dribsniais suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius. Išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir iškepkite apvalius blynelius. Iš kiekvienos pusės kepkite po porą minučių, kol gražiai apskrus.
- Kol kepate blynelius, paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Suberkite į jį smulkintą svogūną ir mažais kubeliais supjaustytą kumpelį. Pakepinkite, kol svogūnai suminkštės.
- Sudėkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite porą minučių, vis pamaišydami. Supilkite grietinėlę, suberkite kapotus krapus, pagardinkite druska ir pipirais. Maišydami pakaitinkite dar kelias minutes, kol pievagrybiai suminkštės.
- Iškeptus avižinius blynelius patiekite su pievagrybių padažu.
Skonis: 9/10!