pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Avižinių Dribsnių ir Obuolių Blynų Receptas

Ant stalo šiandien - avižiniai blynai su obuoliais. Obuolių sezonas jau įsibėgėja, tad pats laikas išbandyti šį receptą. Tokie blyneliai tikrai patiks! Tiesa, blyneliai nėra sultingi, greičiau kiek sausoki, todėl vienų valgyti nerekomenduojama.

Ingredientai:

  • Avižiniai dribsniai
  • Obuoliai
  • Kiaušiniai
  • Miltai
  • Pienas arba rūgpienis
  • Cukrus (arba klevų sirupas)
  • Cinamonas
  • Vanilinis cukrus
  • Druska
  • Aliejus (kepimui)

Gaminimo Eiga:

  1. Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu ir pienu bei palikite brinkti 10-15 min.
  2. Arba, iš vakaro avižinius dribsnius užpilkite pienu ir vandeniu. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
  3. Avižinius dribsnius kuo smulkiau susmulkinkite elektriniu smulkintuvu (nesijaudinkite, jei liks nesusmulkintų gabalėlių) ir užpylę pienu (arba vandeniu) palikite, kad išbrinktų apie valandą.
  4. Kiaušinius gerai išplakite ir supilkite į išbrinkusius dribsnius.
  5. Dubenyje suplakite kiaušinius ir įmaišykite šakute sutrintą bananą.
  6. Kiaušinius išplakite su rūgpieniu.
  7. Nuplautus ir nuluptus obuolius sutarkuokite per stambią tarką.
  8. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas ir supjaustykite gana plonais griežinėliais.
  9. Griežinėlius apvoliokite cukruje ir palikite, kol pasiruošite tešlą.
  10. Po truputį berkite miltus, sumaišytus su cinamonu ir vaniliniu cukrumi.
  11. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, berkite žiupsnelį druskos ir ciberžolės (ji suteiks blyneliams gelsvą atspalvį) ir viską sumaišykite su tarkuotais obuoliais ir avižinių dribsnių mase.
  12. Įberkite druskos, cukraus (arba klevų sirupo), supilkite išbrinkusius dribsnius ir viską išmaišykite.
  13. Tešlą turi būti tiršta.
  14. Jei tešla per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pieno arba vandens.
  15. Gautą tešlą palikite kelioms minutėms pastovėti, tada gerai išmaišykite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  16. Tešloje gausiai apvoliokite obuolių griežinėlius ir dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą aliejų (ant viršaus kiekvieno griežinėlio užpilkite po nedidelį šaukštą tešlos, kad obuolys būtų pilnai padengtas tešla).
  17. Šaukštu formuokite nedidelius blynelius ir kepkite didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje.
  18. Įkaitintame aliejuje kepti nedidelius blynus.
  19. Kepkite kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
  20. Blynelius apibarstykite cinamonu, patiekite su mėgstamomis sezoninėmis uogomis.
  21. Patiekti su mėgstamu jogurtu ar kitais norimais priedais.

Pavyzdinis receptas su padažu

  1. Iš vakaro avižinius dribsnius užpilkite pienu ir vandeniu. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
  2. Kitą dieną į dubenį su avižiniais dribsniais suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius. Išmaišykite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir iškepkite apvalius blynelius. Iš kiekvienos pusės kepkite po porą minučių, kol gražiai apskrus.
  4. Kol kepate blynelius, paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Suberkite į jį smulkintą svogūną ir mažais kubeliais supjaustytą kumpelį. Pakepinkite, kol svogūnai suminkštės.
  5. Sudėkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite porą minučių, vis pamaišydami. Supilkite grietinėlę, suberkite kapotus krapus, pagardinkite druska ir pipirais. Maišydami pakaitinkite dar kelias minutes, kol pievagrybiai suminkštės.
  6. Iškeptus avižinius blynelius patiekite su pievagrybių padažu.

Skonis: 9/10!