pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sotus ir Skanus Jautienos Troškinys: Geriausi Receptai ir Patarimai

Man atrodo, kad kiekvienas turi mokėti paruošti gerą jautienos troškinį, nes tai yra jaukiausias maistas ilgais ir vėsiais vakarais. Iš esmės, paruošti gerą jautienos troškinį yra visai paprasta, svarbiausia - pradėti nuo tikrai kokybiškos jautienos. Toliau - pilnas puodas rudens derliaus daržovių (svogūnų, česnakų, bulvių, morkų), sultinys ir sauja prieskonių. Troškiniai - rudens maistas, o šis šildantis, jaukus sodraus skonio jautienos troškinys - ak, visiškas dievų maistas! Žinot, yra tokia receptų kategorija - ne tik pilveliui, bet ir širdelei.

Esu išbandžiusi nesuskaičiuojamą kiekį jautienos troškinių receptų ir galiu drąsiai pasakyti - būtent šis yra TAS vienintelis ir nepakartojamas. Labai sodraus skonio sotus jautienos troškinys su pievagrybiais ir marinuotais svogūnėliais, kurį pagaminsite greitai ir lengvai. Slaptas ingredientas - ne tik meilė, bet ir šokoladas.

Jautienos Troškinys Ketaus Puode ar Kamado Kepsninėje

Gaminti troškinį, žinoma, galima ir ant kaitlentės, ir orkaitėje, bet jei turite kamado tipo kepsninę, tai patikėkite manimi ir gaminkite būtent joje, nes skonis bent dvigubai geresnis, nei gaminant namų virtuvėje. Jei gaminsite namuose, viską ruoškite viename ketaus puode arba pirmiausia mėsą ir daržoves apkepkite keptuvėje, o tuomet troškinkite troškintuve arba didesniame puode. Gamybai griliuje jums prireiks kokybiškų ketaus gaminių - kepimo indo mėsos apskrudinimui ir ketaus puodo troškinimui. Ketaus puodai ir keptuvės - vieni universaliausių maisto gamyboje, nes galima naudoti su visų tipų kaitlentėms, orkaitėje, kepsninėje ir net ant laužo.

Receptas su Raudonu Vynu

Šiame vaizdo įraše rodoma, kaip namie pagaminti jautienos troškinį su raudonu vynu. Tai sotus, maloniai užpildantis patiekalas. Čia naudoju ir raudonąjį vyną, kuris suteikia skonio gilumo visam troškiniui. Vyną pirmiausia gerai užkaitinu - tuomet išgaruoja didžioji dalis alkoholio, o vėliau troškinant 2,5 val alkoholis pasišalina galutinai.

Ingredientai:

  • 2 sausai brandintos jautienos didkepsniai
  • 4 šaukštai lydyto sviesto
  • 100 g šaltai rūkytos šoninės
  • 1 didelio saldžiojo svogūno
  • 1 šaukšto rudojo cukraus
  • 2-3 morkų
  • 50 g juodojo šokolado (ne mažiau nei 70 proc.)
  • 1 butelio raudonojo sauso vyno
  • 250 ml sultinio
  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • 200 g pievagrybių
  • 10-12 marinuotų svogūnėlių

Gaminimo Eiga:

  1. Supjaustykite jautieną gana stambiais kubeliais - maždaug 4 x 4 cm. Keptuvėje su 2 šaukštais sviesto apkepkite jautieną, nustatę didelę kaitrą. Sudėkite mėsą į troškintuvą.
  2. Šoninę supjaustykite juostelėmis, saldųjį svogūną - šiaudeliais. Keptuvėje su likusiu sviestu apkepkite šoninę, svogūnus su cukrumi, taip pat - morkas, supjaustytas gana stambiai. Kai svogūnai taps aukso spalvos, sudėkite smulkintą šokoladą ir greitai permaišykite.
  3. Šį mišinį sudėkite į troškintuvą su mėsa. Supilkite raudonąjį sausą vyną, sultinį ir troškinkite apie 1 val. Kartkartėmis patikrinkite, ar neišgaravo skystis. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens. Paragaukite, įberkite druskos ir pipirų.
  4. Pabaigoje sudėkite puselėmis supjaustytus pievagrybius ir marinuotus svogūnėlius. Viską pakaitinkite kartu dar 10 min.

Airijos Įkvėptas Troškinys

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šis airiškas patiekalas dar skanesnis, jei pagaminamas dieną prieš valgymą. Patiekiamas su bulvių koše. O ir lietuviški rauginti agurkai labai dera.

Troškinys Kamado Kepsninėje

Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję groteles, įkaitinkite iki 180 °C. Supjaustykite mėsą 3×3 cm dydžio kubeliais. Morkas ir salierą nuskuskite ir supjaustykite maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, svogūnus nulupkite ir sukapokite. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnako skilteles. Pašalinkite aitriosios paprikos kotelį ir sėklas, o minkštimą sukapokite.

Uždėkite ketaus puodą ant grotelių, uždarykite Big Green Egg dangtį ir pašildykite puodą maždaug 5 min. Sudėkite mėsą, bulves, morkas, salierą, pomidorus, svogūnus, aitriąją papriką bei česnako skilteles ir uždarykite kepsninės dangtį. Mėsą kepinkite maždaug 10 min. Supilkite raudoną vyną. Jei reikia, įpilkite vandens, kad visi ingredientai būtų apsemti.

Uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį ir įkaitinkite kepsninę iki maždaug 100 °C. Nukelkite ketaus puodą nuo grotelių. Jei troškinys per skystas, įmaišykite vandenyje ištirpdyto bulvių arba kukurūzų krakmolo.

Patarimai ir Gudrybės

  • Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite dideliais kubeliais.
  • Sumaišome su aliejumi, vorčesterio padažu, actu, garstyčiomis ir visais prieskoniais.
  • Ketaus keptuvę dedame ant tiesioginės kaitros, pilame aliejaus ir kai įkaista, dedame kepti jautieną. Kepame per du kartus, nes svarbu, kad mėsa per daug nesiliestų tarpusavyje.
  • Jautienos gabalėlius apskrudiname po kelias minutes iš abiejų pusių.
  • Į keptuvę pilame aliejaus, dedame smulkintą svogūną, salierą, česnaką ir apkepiname porą minučių.
  • Paruošiame kepsninę kepimui netiesioginėje kaitroje. Dedame ketaus puodą, į jį perkeliame apskrudintą jautieną ir su miltais apkepintas daržoves.
  • Pilame vorčesterio padažą, pomidorų pastą, sultinį, išmaišome ir įdedame lauro lapus. Po pusantros valandos suberiame stambiais gabalėliais pjaustytas bulves ir morkas.
  • Troškiname dar maždaug valandą - pusantros, kol bulvės ir morkos suminkštėja.

Kiti Jautienos Troškinio Variantai

  • Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, sumeskite į gilesnį dubenėlį, apibarstykite atskirame indelyje sumaišytais prieskoniais (druska, pipirais, imbieru ir paprika) ir bent pusvalandį marinuokite.
  • Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Kalendras nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais.
  • Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.