Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba - ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia!
Pateikiame jums receptą, kaip pasigaminti gardžius ir neriebius vištienos kotletus, kurie puikiai tiks tiek vaikams, tiek suaugusiesiems.
Ingredientai
- 500 g vištienos filė
- 1 kiaušinis
- 100 g sviesto
- 250 g grietinėlės
- 1 svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 1 valg. šaukšt. manų kruopų
- Druskos
- Pipirų
Gaminimas
- Į kokteilinę ar elektrinį maisto smulkintuvą sudedame visus ingredientus ir smulkiname iki vientisos masės. Masė turi būti užtepėlės konsistencijos, lipni.
- Drėgnomis rankomis formuojame kotletukus, apvoliojame juos miltuose (nebūtina) ir kepame keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda.
- Kotletukus sudedame į kepimo skardą, įpilame truputį vandens arba sultinio ir dedame į orkaitę. Kepame 130 laipsnių temperatūroje apie 10 min.
- Patiekiame su bulvių koše, grietinėlėje troškintomis morkomis ir žirneliais.
Kitas receptas: vištienos kotletai su daržovėmis
Vištienos kotletai su morkomis ir cukinijomis pavyksta labai drėgni, minkšti ir skanūs, o kepant orkaitėje reikės mažai riebalų ir neteks stovėti prie karštos keptuvės. Jums reikės šlakelio aliejaus skardai patepti. Smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite svogūną ir česnaką. Viską sumaišykite su kiaušiniu ir džiūvėsėliais, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais. Kotletus kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Kepimo viduryje kotletus apverskite, kad tolygiai apskrustų iš abiejų pusių. Labai skanūs, neriebūs ir tikrai greitai paruošiami kotletai. Juos galima patiekti su ryžiais ar bulvių koše. Prie jų puikiai tiks ryškesnio skonio salotos, pavyzdžiui, aštrumo turinčios morkų salotos su česnaku.
Varškės ir vištienos kotletai
Šlakelio aliejaus skardai patepti. Faršą sumaišykite su varške, įmaišykite grietinę, įmuškite kiaušinį, sudėkite labai smulkiai supjaustytą arba permaltą svogūną, sutarkuotą sūrį, pagardinkite druska, pipirais, kitais prieskoniais. Papildomai galima įmaišyti smulkiai sukapotų žalumynų. Kotletus sudėkite į vos riebalais pateptą skardą. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. Kepimo viduryje kotletus apverskite. Galite kepti ir keptuvėje su trupučiu įkaitintų riebalų. Pagal šį receptą iškepoti vištienos kotletai yra švelnūs, sultingi ir neriebūs. Jie puikiai tinka ir suaugusiesiems, ir vaikams, taip pat galima valgyti laikantis dietos. Šiuos kotletus galima kepti orkaitėje, keptuvėje arba troškinti garuose - kaip tik pageidaujate.
Vištienos kotletai orkaitėje (variantas)
Ingredientai:
- Maltos vištienos - 1,2 kg
- Svogūnai - 1 vnt.
- Česnakas - 1 skiltelė
- Kiaušiniai - 1 vnt.
- Manai - 0,5 st.
- Druska - 0,5 šaukštelio
- Sausų prieskonių pagal skonį
- Augalinis aliejus - 50 gr.
Gaminimas:
- Į indą įmuškite kiaušinius, berkite manų kruopas, dėkite smulkintą svogūną ir česnaką, druskos ir prieskonių pagal skonį.
- Išminkykite ir palikite 10 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
- Jei masė per kieta, galima įpilti šiek tiek vandens.
- Kad paruošta kotletų masė neliptų prie rankų, sudrėkinkite jas šiltu vandeniu.
- Suformuokite vištienos kotletukus ir šiek tiek suplokite.
- Kepimo skardą patepkite aliejumi.
- Sudėkite kotletus ant kepimo skardos ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
Skanaus!
Sultingi vištienos filė kamuoliukai
Taigi viena iš tokių versijų - sultingi vištienos filė kamuoliukai. Patiekalą galima valgyti tiek karštą, tiek ir kambario temperatūros. Skonis išlieka puikus! ‘Kamuoliukai’, kurie kaskart gali būti vis skirtingi skonio, priklausomai kokius prieskonius ar daržoves naudosite. Susmulkiname česnakus ir svogūnus. Smulkiai sutarkuojame morkas bei cukinijas. Vidines vištienos filė sudedame į virtuvinį kombainą ir susmulkiname. Galite naudoti mėsmalę). Konsistencija turi būti kaip maltos mėsos. Į susmulkintą mėsą sudedame paruoštas daržoves bei prieskonius, įmušame kiaušinį ir viską gerai permaišome. Iš gautos masės formuojame mini kamuoliukus ir lengvai apkepame ant lydyto sviesto.
Vištienos kukuliai kūdikiams
Vištienos kukuliai kūdikiams tikrai tinka ne tik kūdikiams, bet ir visai šeimai. Minkšti ir garuose virti kukuliai ne mažiau nei mano dukrai patinka ir man. Tik aš dar graikiško jogurto padažu pasigardinu. Maži ir patogūs pirštukai paimti vištienos kukuliai kūdikiams tinka nuo 6 mėnesių (maitinatis BWL metodu) ar tada, kai į mitybą nuspręsite įtraukti maistą gabaliukais. Be druskos ir visada galima naudoti kitą mėsos rūšį. Ryžius išverdame ir rankomis sumaišome su malta mėsa. Įdedame jogurto, tarkuotos morkos, prieskonių. Išmaišome. Užvirinkite vandenį (vandens turi būti apie 5 cm). Į garintuvo krepšelį sudedame kukulius.