pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Biskvitinis tortas su varškės pertepimu ir bruknių uogiene

Šiandien pasidalinsime receptu, kaip pasigaminti biskvitinį tortą su varškės pertepimu ir bruknių uogiene. Tai puikus desertas, kuris tikrai pradžiugins jūsų artimuosius ir svečius. Tortas nėra labai riebus, nes pertepimuose dominuoja kreminė varškė.

Biskvitas

Biskvitą kepu tešlą paskleidusi standartinėje stačiakampėje skardoje. Jam atvėsus, išspaudžiu keturis 16 cm. dydžio apskritimus. Taip biskvitas iškepa tolygiai, neiškyla per vidurį, nereikia pjaustyti.

Ingredientai biskvitui:

  • 2,5 vnt. kiaušinių
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • 2,5 v.š. kakavos
  • 5 v.š. miltų

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.
  2. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki purumo.
  3. Toliau plakant, po vieną įmuškite kambario temperatūros kiaušinius.
  4. Į kiaušinių ir sviesto plakinį suberkite trečdalį miltų ir išmaišykite silikonine mentele.
  5. Įmaišykite pusę skystų produktų mišinio.
  6. Suberkite antrą trečdalį miltų.
  7. Išmaišykite.
  8. Tešlą suverskite į kepimo popieriumi ištiestą standartinę stačiakampę kepimo skardą ir išlyginkite.
  9. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
  10. Atvėsinkite ir konditeriniu žiedu ar atsegamos torto formos kraštu išpjaukite 4 biskvitus.

Varškės kremas

Varškės kremas suteikia tortui gaivumo. Jei, kaip ir aš, sviestinių kremų nemėgstate, maskarponės ir grietinėlės kremo receptą rasite čia. Gaivumo tortui galite suteikti į kremą įmaišydami uogų ar vaisių.

Ingredientai varškės kremui:

  • 20 g želatinos
  • 400 g (2 indeliai) varškės
  • 35 proc. grietinėlės

Gaminimo eiga:

  1. Išbrinkusią želatiną šildykite ant silpnos kaitros, kol pilnai ištirps.
  2. Į ištirpusią želatiną įdėkite kelis šaukštus varškės bei jogurto masės ir šluotele intensyviai išmaišykite.
  3. Tolygiai sumaišykite abi mases.

Sviestinis kremas

Aptepiau sviestiniu varškės kremu, tačiau pusiau nuogo torto efektui sukurti taip pat pakanka nedidelio kiekio.

Ingredientai sviestiniam kremui:

  • Varškė
  • Kondensuotas pienas
  • Sviestas
  • Cukraus pudra

Gaminimo eiga:

  1. Varškę ir kondensuotą pieną sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
  2. Sviestą su cukraus pudra išplakite iki purios, vientisos masės.
  3. Viską sumaišykite.
  4. Prieš tepant ant torto, kremą palaikykite iki 10 min.

Torto surinkimas

Jei turite galimybę, į konditerinį žiedą ar atsegamą torto formą įtieskite acetato juostą. Uogas ar vaisius padalinkite į tris dalis.

Eiga:

  1. Į formą įdėkite biskvitą ir sudrėkinkite sirupu.
  2. Aptepkite ketvirtadaliu kremo ir į kremą įberkite trečdalį uogų ar vaisių.
  3. Uždėkite ir paspauskite antrą biskvitą.
  4. Toliau sluoksniuokite šia tvarka: biskvitas, sirupas, kremas ir į kremą įbertos uogos ar vaisiai.

Atkreipkite dėmesį, kad mano gamintas tortukas yra mažo skersmens ir labai aukštas. Vieną jo gabalėlį galima drąsiai pjauti per pusę.