Krekerių pyragas su jogurtu - puikus desertas, kurį lengva pagaminti ir kuris puikiai tinka bet kokiai progai. Šiame straipsnyje rasite keletą skanių krekerių pyrago receptų su jogurtu, kurie patiks visai šeimai.
Krekerių pyragas su grietine ir razinomis
Ingredientai:
- Grietinė (riebi) - 700 gramų
- Krekeriai (arba kitokie minkšti, trapūs sausainiai) - 300 gramų
- Razinos - 100 gramų
- Šokoladas - 200 gramų
- Želatina - 25 gramai
- Želė (žalios spalvos) - 90 gramų
- Vynuogės (žalios) - 1 sauja
- Cukraus pudra
Gaminimo eiga:
- Želatiną užpilkite 150 ml karšto vandens, išmaišykite ir palikite brinkti.
- Želė užpilkite 300 ml karšto vandens, išmaišykite ir palikite brinkti.
- Krekerius sulaužykite nedideliais gabaliukais.
- Šokoladą taip pat sulaužykite smulkiais gabaliukais (tą padaryti bus lengviau, jeigu jį prieš tai palaikyste šaldymo kameroje).
- Gilesniame inde sumaišykite grietinę, cukraus pudrą, vanilinį cukrų (galima pakeisti keliais lašais vanilės ekstrakto) ir gerai išplakite.
- Tuomet supilkite vandenį su išbrinkusia želatina ir vėl perplakite.
- Į masę įmaišykite krekerius ir verdančiu vandeniu nuplikytas razinas.
- Į formą atsegamais kraštais dėkite trečdalį grietininės krekerių masės, užberkite šokolado, vėl dėkite trečdalį masės, vėl barstykite šokoladu ir galiausiai sudėkite likusią masę.
- Susluoksniuotą tortą 30 min. padėkite į šaldytuvą.
- Tuo tarpu perpus perpjaukite vynuoges, išimkite kauliukus.
- Puseles sudėliokite ant apstingusio torto viršaus, užpilkite želė.
- Tortą šaldykite 2-3 valandas arba pernakt.
Krekerių pyragas su varške ir serbentais
Ingredientai:
- Varškė
- Kondensuotas pienas
- Sviestas
- Saldainiai arba smulkinti džiovinti vaisiai
- Krekeriai
- Serbentai
Gaminimo eiga:
- Varškę, kondensuotą pieną ir sviestą blenderiu ištrinkite iki vientisos masės.
- Įtarkuojame saldainius arba dedame smulkintus džiovintus vaisius.
- Į paruoštą masę dedame krekerius ir maišome.
- Pasirinktą formą išklojame maistine plėvele, dedame sluoksnį krekerių ir varškės masės, ant viršaus tepame serbentus ir vėl dedame krekerių varškės masės.
- Taip susluoksniuotas tortukas keliauja į šaldyvą kelioms valandoms arba nakvynei per naktį.
- Pastovėjęs ilgiau bus skanesnis ir minkštesnis.
- Galite aplieti šokolado glajumi ir puošti pagal jūsų nuotaiką ir fantaziją.
Jogurtinis pyragas su kiviais
Ingredientai:
- Kiaušiniai
- Cukrus
- Vanilė
- Jogurtas
- Sviestas
- Kepimo milteliai
- Miltai
- Citrinų žievelė
- Kiviai
Gaminimo eiga:
- Ištirpiname sviestą ir atidedame atvėsti.
- Plakame kiaušinius su cukrumi ir vanile kol masė padvigubės.
- Pilame jogurtą, sviestą ir dar paplakame.
- Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir po truputį sijojame į tešlą. Tešla turi gautis gana tiršta.
- Nutarkuojame citrinos žievelę, išmaišome.
- Kivius nulupame ir supjaustome griežinėliais.
- Orkaitę įkaitiname iki 180 * C.
- Imame 24 cm skersmens formą, išklojame kepimo popieriumi ir pilame pusę tešlos, dėliojame dalį kivių ir užpilame kitą dalį tešlos.
- Ant viršaus išdėliojame likusius kivių griežinėlius.
- Pyragą kepame 30-40 min. Orkaitės nevarstome.
- Skanu valgyti su šokoladiniu padažu iš šokolado, sviesto, cukraus pudros ir pieno.
Sūrio krekeriai
Ingredientai:
- 100 g miltų
- ½ arb. š. druskos
- 2 valg. š. smulkiai kapotų rozmarinų
- 100 g tarkuoto kietojo sūrio (naudojau 12 mėn. brandinimo)
- 5 valg. š. riebios grietinėlės
Gaminimo eiga:
- Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir smulkiai kapotus rozmarinus.
- Įmaišykite tarkuotą sūrį.
- Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir paminkykite tešlą, kol sukibs į vieną rutulį.
- Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
- Atvėsintą tešlą įtaisykite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite iki maždaug 2 mm storio.
- Supjaustykite norimos formos krekeriais.
- Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, palikdami nedidelius tarpelius.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių, kol krekeriai taps gražiai gelsvi.
- Sūdyta karamele
- Spanguolių džemu
- Pesto padažu
- Vytintu kumpiu
- Salamiu
- Vynuogėmis
- Persimonais
- Pistacijomis
- Kietuoju sūriu „Džiugas“
Plakta fetos užtepėlė su krekeriais
Soti, kreminė, gardi plaktos fetos užtepėlė - vienas geriausių vasaros patiekalų. Pagaminsite vos per 5 minutes, o tiks prie grilintų ar šviežių daržovių, duonos pagaliukų, krekerių,traškučių! Norimo gaivumo suteikia šviežių krapų ir citrinos duetas. Negailėkite čili paprikos miltelių, jeigu mėgstate aštriau. Druską dėkite tik paragus, nes sūrumo suteikia fetos sūris ir kartais papildomai neprireikia. Užtepėlės pagardinimui tinka ne tik agurkai, pomidorai, bet ir paprikos, šviežios prieskoninės žolelės, ridikėliai. Galite gardinti ir be daržovių, o tik papuošti mėgstamomis sėklomis bei aliejumi.Norint, kad užtepėlė gautųsi itin kreminės konsistencijos rekomenduojama naudoti kambario temperatūros fetąį, jogurtą ir kreminį sūrį. Fetos sūrį susmulkinkite į gabaliukus. Krapus nuplaukite, česnako skiltelę nulupkite. Visus ingredientus sudėkite į maisto trintuvą ir sutrinkite iki kreminės konsistencijos. Tiekite su smulkintais agurkais, pomidorais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite sėklomis.
