Kai norisi greitai ir sočiai pavalgyti, tortilijų apkepas yra puikus pasirinkimas. Tai net daugiau idėja, nei konkretus receptas, nes varijuoti galima kiek širdis geidžia: keisti mėsą, sūrį, dėti arba nedėti pupelių.
Tortilijų Pyragas-Apkepas su Sojų Faršu ir Daržovėmis
Alfas siūlo pasigaminti pyragą, kuriame nėra mėsos, tačiau jis sotus ir gardus, todėl rizikuoja tapti jūsų valgiaraščio favoritu. Tortilijų pyragas, kurį galite pagaminti iš likusių tortilijų ir ingredientų, kuriuos tikrai rasite namuose.
Ingredientai:
- 2 asm.
- 1 didesnio svogūno
- Keleto svogūnų laiškų
- ½ vidutinio brokolio žiedynų
- 2 šaukštų OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus
- 325 g NATURLI sojų faršo
- 3-4 SACLA orkaitėje keptų, pusiau džiovintų pomidorų
- Žiupsnelio KOTANYI kalendros
- Žiupsnelio KOTANYI kmynų
- Žiupsnelio KOTANYI druskos
- 100 g šaldytų žirnelių
- 6 tortilijų
- 150 g DŽIUGAS tarkuotų sūrių mišinio picoms
- 3 kiaušinių
- 200 g NATURLI ekologiško avižų kreminio gaminio
- Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Padažui:
- 1 vidutinio svogūno
- 2 česnako skiltelių
- 3-4 SACLA orkaitėje keptų, pusiau džiovintų pomidorų
- Žiupsnelio KOTANYI kalendros
- Žiupsnelio KOTANYI druskos
- Žiupsnelio KOTANYI Kajeno paprikų
- 400 g MUTTI konservuotų pomidorų
- 1 šaukštelio DANSUKKER auksaspalvio sirupo
Gaminimo eiga:
- Svogūną supjaustykite nedideliais kvadratėliais, svogūnų laiškus susmulkinkite, brokolio žiedynus supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Į keptuvę pilkite OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus, įkaitinkite, berkite pjaustytą svogūną, svogūnų laiškus ir brokolį. Viską pakepinkite aukštoje temperatūroje.
- Daržovėms apkepus, dėkite NATURLI sojų faršą, SACLA orkaitėje keptų, pusiau džiovintų pomidorų, įberkite KOTANYI kalendros, kmynų ir druskos. Išmaišykite ir paskirstykite po visą keptuvę tolygiai. Ilgai nekepinkite.
- Suberkite žirnelius, dėkite vidutiniais gabalėliais sukarpytas tortilijas. Užberkite dalį DŽIUGAS tarkuotų sūrių mišinio picoms.
- Į dubenį sumuškite kiaušinius, pilkite NATURLI ekologiško avižų kreminio gaminio, berkite KOTANYI juodųjų pipirų, druskos ir viską elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Pilkite į keptuvę ir mentele paskirstykite, kad viskas tolygiai pasiskleistų tiek apačioje, tiek viršuje.
- Užberkite tarkuotų sūrių mišinio picoms. Dėkite į orkaitę ir kepkite 180 °C temp. apie 25 min.
Padažo gaminimas:
- Svogūną supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis, česnaką susmulkinkite. Į puodą pilkite OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus, suberkite svogūnus, pakepinkite.
- Kai svogūnai apkeps, dėkite SACLA orkaitėje keptų, pusiau džiovintų pomidorų, šiek tiek patraiškykite pamaišykite ir tada dėkite česnaką, berkite KOTANYI kalendros, druskos, Kajeno paprikos, viską išmaišykite. Sudėkite MUTTI konservuotus pomidorus bei pilkite DANSUKKER auksaspalvio sirupo, išmaišykite ir kaitinkite apie 10 min., kartas nuo karto pamaišydami, kad neprisviltų. Patiekite su iškepusiu apkepu.
Patarimai:
- Jei mėgstate, galite paskaninti apkepą pjaustyta paprika. Ją reikėtų apkepti kartu su brokoliais.
- Jei norite ryškesnio kmynų skonio, prieš berdami juos galite pagrūsti.
- Jei nemėgstate padaže jausti daržovių gabaliukų, galite sutrinti su elektriniu trintuvu iki kreminės masės.
- Padažą taip pat galite pagardinti avietėmis ar tarkuotu obuoliu. Toks padažas puikiai tiks prie grilio patiekalų.
Tortilijų Apkepas su Vištiena ir Sūriu
Ingredientai:
- 1 pakelio SANTA MARIA tortilijų „Original“ (6 vnt.)
- 400 g vištienos vidinės filė
- 1 šaukštelio SANTA MARIA Provanso žolelių
- SANTA MARIA akmens druskos
- SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“
- 1 vid. dydžio svogūno
- 100 g karštai rūkytos šoninės riekelių
- 150 g pievagrybių
- Aliejaus kepti (alyvuogių)
- 150-180 g fermentinio sūrio
- 100-120 g mocarelos
- 100 g žaliųjų žirnelių
- 3 kiaušinių
- 120 ml grietinėlės
Gaminimo eiga:
- 22 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite į ją 1 tortiliją.
- 5 SANTA MARIA tortilijas sukarpykite žirklėmis nedideliais gabaliukais.
- Vištienos filė supjaustykite vid. dydžio gabaliukais, pabarstykite SANTA MARIA Provanso žolelėmis, SANTA MARIA akmens druska ir užberkite SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“. Permaišykite ir atidėkite trumpam.
- Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, pasmulkinkite šoninę. Pievagrybius supjaustykite vid. dydžio gabaliukais, stipriai nesmulkinkite.
- Į keptuvę supilkite aliejų, suberkite svogūnus bei šoninę ir apkepkite, kol svogūnai taps švelniai auksinės spalvos. Suberkite pievagrybius ir apkepkite, bet stipriai nekepkite, kad neišsausėtų, papildomai įpilkite apie 100 ml vandens ir patroškinkite 2-3 min.
- Sutarkuokite sūrius.
- Dideliame dubenyje sumaišykite vištieną, supjaustytas tortilijas, pakepintus svogūnus, šoninę, pievagrybius, žirnelius ir sūrį. Gautą masę sukrėskite į formą, išlyginkite taip, kad viršuje būtų daugiau tortilijų gabaliukų. Kiaušinius sumaišykite su grietinėle ir gautu užpilu užpilkite pyragą. Šaukite į orkaitę 35-40 min. (180 °C).
Patarimai:
- Vidinė vištienos filė yra švelni, greitai iškepa.
- Vietoje vištienos galite naudoti ANAMMA sojų faršą.
- Pyragą galite ruošti su šviežia arba parūkyta lašiša.
- Pyragui tiks ir morkos, kukurūzai, brokoliai - tiesiog improvizuokite.
- Pievagrybių neplaukite, nes jie pajuoduoja.
- Galima naudoti ir ruduosius pievagrybius, bet turėkite omenyje, kad jie yra labiau aromatingi.
- Žirnelius atšildykite tiesiog užpylę vandeniu.
Kitas Tortilijų Apkepo Variantas su Kiaulienos Faršu
Lengvai paruošiamas ir itin gardus patiekalas, norintiems kažko naujo ir paprasto pietų stalui.
Ingredientai:
- 8 vienetai tortilijos
- 500 gramų kiaulės faršo
- 200 gramų fermentinio sūrio
- 1 vienetas svogūnų
- 1 vienetas paprikų
- 1 vienetas pomidorų pastos
- 4 valgomieji šaukštai pieno
- 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
- 2 valgomieji šaukštai grietinės
- 3 skiltelės česnakų
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis pipirai
- Šiek tiek česnakinio padažo
Gaminimo eiga:
- Suberiame kiaulienos faršą į keptuvę, pagardiname prieskoniais, kai šiek tiek apkepa, suberiame supjaustytus svogūnus, česnaką ir papriką. Viską gerai apkepiname.
- Tuomet suberiame supjaustytą pomidorą šiek tiek apkepiname ir supilame pomidorų padažą. Patroškiname ir išjungiame.
- Kiekvieną tortiliją ištepame česnakiniu padažu ir ant kiekvienos padaliname apkepintą masę, suvyniojame ir išdėliojame į paruoštą kepimo formą.
- Tuomet įpilame šlakelį pieno į kepimo formą ir tortilijų viršų aptepame grietine, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Dar galima ant sūrio šiek tiek užbarstyti universalių prieskonių mišinio.
- Paruoštą patiekalą dedame į įkaitintą 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame apie 10-15 minučių.
Tortilijų Lankstymo Variacijos
Kaip ir tortilijų receptų, taip ir tortilijų lankstymo variacijų yra įvairių. Tortilijas galima sukti, lankstyti ar tiesiog perlenkti. Galutinį sprendimą lemia įdaro konsistencija ir valgymo būdas.
- Užlenkite lakšto apačią į viršų, o šonus - į lakšto vidurį.
- Tortilija su vištiena taip pat gali būti sulankstyta „sluoksniais”. Patiesę lakštą prieš save, padarykite vertikalų įpjovimą nuo lakšto centro iki apačios. Mintyse padalinkite lakštą į keturis trikampius - 2 viršuje ir 2 apačioje. Ant kiekvieno trikampio sudėkite skirtingus ingredientus ir pradėkite lankstyti nuo įpjauto trikampio.
- Vis dėlto, jeigu norite pagaminti karštas tortilijas su sūriu orkaitėje, lakšto šonus sulenkite į vidurį ir sutvirtinkite, pavyzdžiui, mediniais pagaliukais.
Taigi, įdarytos tortilijos su vištiena ir daržovėmis ilgam pasotins organizmą ir tiks net patiems išrankiausiems. Unikalūs tortilijų receptai leidžia išmėginti skirtingus maisto produktų, prieskonių ir padažų derinius.
Ingredientas | Kiekis |
---|---|
Tortilijos | 8 vnt. |
Kiaulienos faršas | 500 g |
Fermentinis sūris | 200 g |
Svogūnai | 1 vnt. |
Paprikos | 1 vnt. |