pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Nekeptas Tortas Su Sausainiais ir Rikota: Lengvas ir Gaivus Receptas

Šis nekeptas kreminės varškės arba rikotos sūrio tortas yra gaivus ir lengvo skonio, puikiai tinkantis vasarai. Labai paprastai pagaminamas, bet tikrai skanus tortas arba maži pyragėliai.

Ingredientai ir Paruošimas

Rikotos Sūrio Tortas su Persikais

Šį kartą gamindama naudojau rikotos sūrį, bet jį drąsiai galite pakeisti kremine varške. Cukraus naudojau nedaug, nes sausainiai ir persikai iš savęs buvo saldūs. Jei gaminsite šį tortą, būtinai gamindami paragaukite įdaro, nes gali būti, kad kai kuriems gali pasirodyti per mažai cukraus.

Torto Stingimas

Tortas ganėtinai greitai stingo, tad aš jį fotografavau gal po poros valandų. Neturėjau kantrybės išlaukti iki kitos dienos.

Želatina

Želatina: skaitome ant pakelio parašytą instrukciją.

Tortas su Mandarinų Tyre

Rekomenduoju gaminti su mandarinų tyre. Ji čia - mano favoritė! Didelis tyrių pasirinkimas yra Cash&Carry, ten perku ir mandarinų tyrę. Tačiau tikrai galite naudoti kitų vaisių ar uogų tyres. Pavyzdžiui, šiems pyragėliams gaminau trijų skonių želė: mandarinų, braškių ir šilauogių. Tyres pirkti taip pat nebūtina: dažnai atitirpinu šaldytas uogas, susmulkinu blenderiu ir pertrinu per sietelį.

Porcijos

Porcijos: ~22-24 cm dydžio tortas (aš gaminau 20 cm tortą + 5 vnt. 5 v.š.

Gaminimo Eiga

  1. Torto formą ištieskite kepimo popieriumi. Jei turite, formos vidų apjuoskite acetato juosta.
  2. Sumaišykite kambario temperatūros rikotos sūrį ir graikišką jogurtą.
  3. Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu šalto vandens, išbrinkinkite.
  4. Į ištirpusią želatiną (jos vėsinti nereikia!) įdėkite kelis šaukštus kreminės masės ir intensyviai išmaišykite. Papildykite dar keliais, vėl išmaišykite ir taip keletą kartų.
  5. Sumaišykite abi mases.
  6. Šaltą grietinėlę išplakite ir švelniai viena kryptimi įmaišykite į masę.
  7. Masę supilkite ant sausainių pagrindo.
  8. Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu šalto vandens, išbrinkinkite.
  9. Į ištirpusią želatiną, nuolat maišant iš lėto supilkite uogų tyrę.

Nekeptas Varškės Tortas "Oreo"

Šis "Oreo" sausainių pagrindu paruoštas desertas pasižymi kontrastingomis tekstūromis ir skoniais. Smulkinti "Oreo" sausainiai (be įdaro) sumaišomi su lydytu sviestu ir tampa traškiu pagrindu. Kremas gaminamas iš varškės, rikotos sūrio ir riešutų sviesto, kartu su "Oreo" sausainių įdaru, kas suteikia kremui švelnumo ir sodraus skonio. Į kremą taip pat įmaišomi laužyti "Oreo" sausainiai, kurie prideda papildomo traškumo. Torto paviršių galima papuošti įvairiai pagal norą, pavyzdžiui, papildomais "Oreo" gabaliukais ar uogomis. Galiausiai desertas per naktį paliekamas šaldytuve, kad kremas sutvirtėtų ir desertas būtų lengvai pjaustomas.

Redaktorės Vaidos komentaras - greitai paruošiamas tortas, kuris tikrai sužavės lengvų desertų mėgėjus. O šį kartą itin nesudėtingas ir man netikėtai visų aplinkinių itin mėgstamas. Kai paskutinį kartą nešiausi šį rikotos sūrio pyragą su kondensuotu pienu į darbo balių, tai buvau išliaupsinta kaip pati didžiausia konditerė. 🙂 Išmėginau jo jau net keletą variacijų - su graikiniais riešutais, migdolais, “Selga” sausainiais, maskarpone, maskarponės/rikotos mišiniu. Čia pateikiu mūsų šeimos labiausiai patikusį variantą (nubalsuota buvo vieningai).

Ir privaloma jį pabarstyti kakavos/cinamono mišiniu - be jo pyragas bus tarsi eilinis “sūrpyragis”. 🙂 Iš šių ingredientų gaunasi 24 centimetrų skersmens pyragas.

Receptui Reikės:

Pagrindui:

  • Digestive tipo sausainių: 250 gramų
  • Sviesto: 110 gramų
  • Lazdyno riešutų: 110 gramų

Rikotos Sūrio Įdarui:

  • Rikotos sūrio: 500 gramų
  • Kondensuoto pieno: 1 indelio (400 gramų)
  • Riebios grietinėlės: 250 gramų
  • Medaus: 1 valgomojo šaukšto
  • Želatinos: 20 gramų (kiekis priklausys nuo gamintojo, reikalingas vienam litrui skysčio rekomenduojamas kiekis)
  • Nesaldžios kakavos: 1 arbatinio šaukštelio
  • Cinamono: 1 arbatinio šaukštelio

Paruošimas

  1. Pradžioje riešutus pakepink ant sausos keptuvės. Kai jie pravės, nulupk odeles ir šiek tiek pasmulkink virtuviniu kombainu.
  2. Tada į kombainą sudėk sausainius ir viską susmulkink iki ganėtinai smulkių trupinių.
  3. Sviestą išlydyk ir sumaišyk su sausainių-riešutų trupiniais. Masė gausis biri, tarsi šlapias smėlis.
  4. Iš jos suformuok pyrago pagrindą - išardomoje pyrago formoje ant dugno paskleisk trupinius ir gerai juos suspausk. Spausdamas pirštais suformuok kraštelius.
  5. Per tą laiką, kol ruoši įdarą, pagrindą įdėk į šaldytuvą.
  6. Tuomet želatiną ištirpink nedideliame kiekyje karšto vandens (maždaug 70 mililitrų). Mano turėtas medus buvo nelabai skystas, tingėjosi atskirai šildyti, todėl įmaišiau vieną šaukštą medaus į dar karštą tirpintą želatiną.
  7. Mišinį atvėsink beveik iki kambario temperatūros. Jeigu kartais užsižioplinsi ir želatina pradės stingti, gali dar kartą ją pašildyti.
  8. Rikotos sūrį išsuk su kondensuotu pienu.
  9. Supilk ir gerai išsuk tirpintą želatiną. Jeigu želatina bus nepakankamai atvėsusi, rikotos masėje gali susidaryti tokie tarsi želatinos siūliukai. Jei šitaip nutiktų, dar galite išgelbėti padėtį - įstatyk dubenį su plakiniu į didesnį dubenį su karštu vandeniu.

Nekeptas Mėlynių Pyragas su Rikota ir Varške (Be Cukraus)

Šis nekeptas mėlynių pyragas su rikota, varške ir sausainiais be cukraus yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveikesnių desertų alternatyvų. Sujungus švelnią rikotą, kreminę varškę ir sultingas mėlynes, gaunamas ne tik gardus, bet ir maistingas desertas.

Gaminimo Žingsniai:

  1. Kakava: 0,5 a. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su sausainių trupiniais bei kakava.
  2. Įdaro paruošimas: Sumaišykite rikotą ir varškę iki vientisos masės.
  3. Atšaldymas: Leiskite pyragui pilnai atvėsti šaldytuve, kad įdaras sustingtų ir skoniai susijungtų.

Santrauka: Šis mėlynių pyragas su rikota ir varške yra puikus desertas, derinantis sveikesnius ingredientus ir išskirtinį skonį. Naudojant eritritolį ir šokoladą be cukraus, sumažinamas bendras cukraus kiekis, o mėlynės suteikia gaivumo ir natūralaus saldumo.

Nekeptas Sūrio Pyragas Stiklinėse

Nekeptas sūrio pyragas stiklinėse - puiki alternatyva tikram sūrio pyragui.

Šiuo laikotarpiu buvau suplanavusi kepti įvairiausias kepinius, bet supratau, kad mano planai iš dalies prarado prasmę. Nemaža dalis žmonių šventes sutikinės dviese ar po vieną. Nebus jokių giminių, draugų, todėl ir to maisto reikia gerokai mažiau. Man pačiai viena sunkiausių užduočių neprisigaminti maisto per daug, kad nereikėtų jo išmesti ar po to valgyti per prievartą. Beto, norisi kuo mažiau laiko praleisti ruošiant maistą dviem žmonėms, o tiesiog pasidžiaugti šiuo laikotarpiu.

Deserto tikrai nereikia atsisakyti! Vietoj didelio torto ar kepinio galima pasigaminti desertus stiklinėse. Pastaruoju metu pas keletą maisto blogerių mačiau panašių idėjų. Jų galima pasigaminti net ir 1 ar 2 porcijas. Pagaminti paprasta, o skonis kaip kaip tikro sūrio pyrago!

Receptas Stiklinėse

  • Aš naudojau imbierinius švediškus sausainius „Annas“. Man jie be galo skanūs. Jų rasite ir Lietuvos prekybos centruose.
  • Įdarą dariau iš rikotos, grietinėlės. Ant viršaus dėjau braškių uogienę.

Gaminimo Eiga

  1. Sausainius sutrupinti iki trupinių.
  2. Šaltą grietinėlę išplakti iki standumo (pakėlus indą ji turi nekristi).
  3. Atskirai išplakti rikotą ir citrinos sultis.
  4. Rikotą sukrėsti į indą su grietinėle.
  5. Į 6 neaukštas stiklines paskirstyti sausainių trupinius.
  6. Tada rikotą ir grietinėlę.